FOLLOW US

Παντός καιρού

«Εάν φανταστούμε ένα κλίμα απόλυτα κυρίαρχου συναισθηματισμού, έχουμε να κάνουμε με καταστάσεις παιδισμού, ανεξαρτήτως ηλικίας των ανθρώπων, και ηλικίας λαών. Υπ’ αυτήν την έννοια, μπορεί να έχουμε παιδισμούς αιώνων. Ή να είμαστε νήπια αιώνων». Στέλιος Ράμφος

«Εάν φανταστούμε ένα κλίμα απόλυτα κυρίαρχου συναισθηματισμού, έχουμε να κάνουμε με καταστάσεις παιδισμού, ανεξαρτήτως ηλικίας των ανθρώπων, και ηλικίας λαών. Υπ’ αυτήν την έννοια, μπορεί να έχουμε παιδισμούς αιώνων. Ή να είμαστε νήπια αιώνων». Στέλιος Ράμφος

Πραγματικά πιστεύουν ότι μόνοι τους, ένα σύνολο ανθρώπων από πρώην «αιώνιους» φοιτητές, από «καταληψίες», καφενόβιους ψευτοεπαναστάτες, αριβίστες και προφεσόρους ενός «μπαγιάτικου» μαρξισμού, μπορούν να βγάλουν τη χώρα από τη βαθύτερη κρίση της ιστορίας της;

Πιστεύουν ότι με την ψήφο υπέρ τους -στην πραγματικότητα- του 20% του λαού (εάν λάβουμε υπόψη ότι το 50% απείχε από την εκλογική διαδικασία), και έχοντας απέναντί τους την συντριπτική πλειονότητα του λαού και των πολιτικών δυνάμεων, είναι δυνατόν να τελεσφορήσει οποιαδήποτε πολιτική τους για την ανάκαμψη της οικονομίας και την έξοδο της χώρας από την κατάσταση χρεοκοπίας στην οποία βρίσκεται;

Πιστεύουν πραγματικά ότι ακόμα κι αν μας χάριζαν μεγάλο μέρος του χρέους, θα μπορούσαμε να γίνουμε μια κανονική χώρα, ενώ θα συνεχίζουμε να πολιτευόμαστε με την ίδια κομματοκρατική αντίληψη, να διατηρούμε αυτό το τριτοκοσμικό κράτος, να παραμένουμε υποταγμένοι στις αριστερές ιδεοληψίες μας και να… «απορρυθμίζουμε», κάθε τόσο, το εκπαιδευτικό μας σύστημα;

Πιστεύουν ότι παραμένοντας κολλημένοι στην καρέκλα της εξουσίας, στολίζοντας με ψεύτικα λαμπιόνια τις ζοφερές ημέρες μας και «ροκανίζοντας» το χρόνο της κυβερνητικής θητείας τους, θα έρθει να μας σώσει κάποιος «από μηχανής θεός»;

Επιτέλους, ας αφήσουν όλοι τα ανεύθυνα παιδιαρίσματα και ας λογικευτούν. Ένας ολόκληρος λαός βρίσκεται στα πρόθυρα της τρέλας. Μια ολόκληρη γενιά νέων ανθρώπων έχει καταδικαστεί σε αχρηστία και περιθωριοποίηση ή «έχει πάρει των ομματιών της» και πάει να ξενοδουλέψει.

Κανένας ανασχηματισμός, καμιά ανακύκλωση άχρηστων ή φθαρμένων στελεχών («σκερβελέδων» κατά τη λαϊκή έκφραση) δεν πρόκειται να αλλάξει τη «ρότα» του πλοίου, όταν αυτοί που κρατάνε το τιμόνι δεν έχουν κουμαντάρει ούτε βάρκα στη ζωή τους.

Ας κάνουν όλοι μια νέα αρχή. Ας βάλουν στην άκρη τούς μικρονοϊκούς εγωισμούς. Ας σταματήσουν τη βεντέτα «εσείς οι δεξιοί, εμείς οι αριστεροί», εσείς οι «παλιοί, εμείς οι νέοι». Προπαντός ας σταματήσουν να «τοπάρουν» και να διχάζουν το λαό. Ας κάνουν ένα γενναίο βήμα προς τη λογική. Πρώτα - πρώτα να κάνουν όλοι την αυτοκριτική τους και να ομολογήσουν τα ολέθρια λάθη που διέπραξαν, συγκεκριμένα και όχι γενικά και αόριστα «κάναμε κι εμείς λάθη» ή «είχαμε αυταπάτες».

Είναι βασικό να καταλάβουμε όλοι πώς φτάσαμε σ’ αυτό το σημείο της ολοκληρωτικής κατάρρευσης.

Μας χρειάζεται μια ειλικρινής εξομολόγηση και μια παλικαρίσια ανάληψη της πολιτικής ευθύνης. Έτσι θα ξέρουμε από δω και πέρα τι θα αποφύγουμε, ποιους θα συγχωρήσουμε και ποιους θα εμπιστευθούμε, με ποιους, «κεκαθαρμένους» και εξιλεωμένους στη λαϊκή συνείδηση, θα συνενώσουμε τις δυνάμεις μας, για να βρούμε και να εφαρμόσουμε τις πολιτικές εκείνες που θα μας βγάλουν στο ξέφωτο.

Έτσι θα επιτευχθεί η επιθυμητή και αναγκαία συναίνεση. Με μισόλογα ή επιρρίπτοντας τις ευθύνες ο ένας στον άλλον, θα συνεχίζουμε να κουβαλάμε νερό με τον «πίθο των Δαναΐδων». Θα διαιωνίζεται η αμοιβαία καχυποψία, η εχθρότητα και η μικροκομματική παράνοια.

Ας αποδεχτούμε ότι «ο πρότερος μη έντιμος βίος μας, συνεπάγεται και επιτήρηση και τεχνική βοήθεια και συμβουλές από ξένους, οι οποίοι μάλλον καλύτερα τα κατάφεραν στο χωριό τους».

Ας κατανοήσουμε, επιτέλους, ότι είναι τόσο κρίσιμη η κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε, ώστε αποτελεί ολέθριο σφάλμα -που ισοδυναμεί με εθνική προδοσία- να αρνούνται κάποιοι την συγκρότηση ενός ενιαίου μετώπου και την ανάληψη μιας πανεθνικής προσπάθειας με το επιχείρημα ότι αυτοί -ως αριστεροί ή δεξιοί- είναι περισσότερο Έλληνες και πατριώτες, ότι ξέρουν και μπορούν καλύτερα.

Σε όλους μας μπαίνει, σήμερα, επιτακτικά το δίλημμα: ή όλοι μαζί θα νικήσουμε ή όλοι μαζί θα συνεχίσουμε να κλαίμε τη μοίρα μας, να περπατάμε μέσα στα αποκαΐδια της χώρας και να τρώμε τις σάρκες μας ως έθνος, κατηγορώντας ο ένας τον άλλον ως υπαίτιο του αφανισμού της.

Υ.Γ. Η χυδαία επίθεση που εξαπέλυσε το βράδυ της 26/10/2016 η κυβερνητική εκπρόσωπος Ο. Γεροβασίλη κατά του ΣτΕ, του ανώτατου δικαστηρίου που έκρινε αντισυνταγματικό το νόμο Παππά, προκάλεσε σε πολλούς αλγεινή εντύπωση.

Θέλω να πιστεύω ότι οι αποτελούντες την παρέα του Μαξίμου, μέσα στον πανικό που τους προκάλεσε η ανωτέρω απόφαση του ΣτΕ, υπέστησαν μόνον στιγμιαία απώλεια συνειδήσεως και ότι ανακτώντας την ψυχραιμία τους, θα αντιληφθούν πού μπορεί να οδηγήσει η κατάφωρη προσβολή της συνταγματικής τάξης και η αμφισβήτηση θεμελιωδών θεσμών της Δημοκρατίας μας.

FOLLOW US
Copyright © 2017 EmprosNet.gr
Εμπρος Ημερήσια Εφημερίδα Νομού Λέσβου - Καρά Τεπέ - Mυτιλήνη - 81100
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Top