FOLLOW US

Παντός καιρού

Επί πολλά χρόνια ακούγαμε -στις παρέες και στα καφενεία- τους Αριστερούς να αποφαίνονται ότι στην Ελλάδα «όποια κυβέρνηση θέλουν οι Αμερικάνοι ανεβάζουν και όποια θέλουν κατεβάζουν».

Επί πολλά χρόνια ακούγαμε -στις παρέες και στα καφενεία- τους Αριστερούς να αποφαίνονται ότι στην Ελλάδα «όποια κυβέρνηση θέλουν οι Αμερικάνοι ανεβάζουν και όποια θέλουν κατεβάζουν».

Στις μέρες μας, η «υβριδική» Αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ, αφότου κατέκτησε την εξουσία, διέψευσε «εν τοις πράγμασι» αυτές τις αριστερές «προκαταλήψεις» και απάλλαξε από τέτοιες κατηγορίες τις πάλαι ποτέ «ιμπεριαλιστικές δυνάμεις», με τις οποίες αποκατέστησε αγαστή συνεργασία· ενοχοποίησε, όμως, τα «βοθροκάναλα της διαπλοκής» (κατά τη χρυσαυγίτικη και «πολάκεια» έκφραση) για το ρόλο που παίζουν στην ανάδειξη των κυβερνήσεων και, ειδικότερα, προκειμένου να ενισχύσουν τα αρεστά στους καναλάρχες, πολιτικά κόμματα ή προσωπικότητες.

Εάν, όμως, τα «βοθροκάναλα» παίζουν τέτοιον και τόσο καθοριστικό ρόλο στην ανάδειξη των κυβερνήσεων, τότε ο ΣΥΡΙΖΑ, αφού έγινε κυβέρνηση (δυο φορές), κατά τη… «βασιλεία» αυτών των «βοθροκάναλων», οφείλει να παραδεχθεί (και για τους λόγους που θα εξηγήσω παρακάτω) ότι εμπεριέχει πολλά πολιτικά… «λύματα» στην κοινοβουλευτική του ομάδα!

Προσωπικά δεν θα διαφωνήσω για τον σημαντικό - θετικό ή αρνητικό - ρόλο που παίζουν τα Μ.Μ.Ε. στην προβολή και, τελικά, στην ανάδειξη των πολιτικών προσωπικοτήτων.

Πρέπει, όμως, να επισημάνω ότι στα δημοκρατικά καθεστώτα, όπου, βέβαια, είναι προστατευμένη και κατοχυρωμένη η πολυφωνική ενημέρωση (δεν ξέρω εάν στην Ελλάδα του… Παππά και των 4 καναλιών του, θα συνεχίσει να υπάρχει), ο τελικός κριτής και ο κύριος υπεύθυνος για την επιλογή των προσώπων και των πολιτικών κομμάτων, που θέλει να τον εκπροσωπούν και να διαχειρίζονται τα δημόσια πράγματα, είναι ο λαός.

Και, εάν ο λαός «καταπίνει αμάσητα» ό,τι του σερβίρουν τα Μ.Μ.Ε., είναι υπεύθυνος και άξιος της μοίρας του.

Μια, ακόμα, επισήμανση είναι ότι τα -περισσότερα- Μ.Μ.Ε., πρωτίστως, ενδιαφέρονται (πέρα από τις τραπεζικές «διευκολύνσεις» τους ή τις πολιτικές προτιμήσεις τους) για «αυτό που πουλάει», διότι με αυτό επιδιώκουν να αυξήσουν την ακροαματικότητά τους και, άρα, και το κέρδος τους.

Οι πολιτικές, λοιπόν, προτιμήσεις τους, συνήθως, προσαρμόζονται προς το κυρίαρχο κλίμα της «αγοράς» ή στις διαφαινόμενες, πολλές φορές, προοπτικές ανόδου κάποιας πολιτικής δύναμης.

Ας έρθουμε, λοιπόν, τώρα, ειδικότερα, στη σχέση του ΣΥΡΙΖΑ με τα Μ.Μ.Ε.: Δεν ήταν λίγα -για να μην πούμε η πλειονότητα- τα κανάλια που «ποντάρισαν» στην εκλογική επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ, επιδοτώντας τη δημοφιλία του, κατά την περίοδο που προηγήθηκε των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου του 2015 (Κουρήδες, Τράγκες, Λαζόπουλοι και άλλοι… αριστεροί κεχράχτες).

Ακόμα, και αυτά τα κανάλια που τηρούσαν κάποια κριτική στάση απέναντι στην πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, συνεργούσαν -ηθελημένα ή άθελα- στο «παραμύθιασμα» του λαού, παρουσιάζοντας το «πρόγραμμα» του ΣΥΡΙΖΑ, αφού ήταν υποχρεωμένα να τηρήσουν -έστω και κατ’ ελάχιστον- την προεκλογική δεοντολογία.

Με τον ένα, λοιπόν, ή με τον άλλον τρόπο τα «κανάλια της διαπλοκής» συνέργησαν, ώστε να γίνει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σήμερα, τα ίδια κανάλια -ακόμα κι αυτά που ήταν οι φανατικότεροι προπαγανδιστές της επερχόμενης… «αριστερής κοσμογονίας»- έχουν μεταστραφεί σε φανατικούς πολέμιους ή, έστω, σε «χλιαρούς» υποστηρικτές του ΣΥΡΙΖΑ και του Τσίπρα.

Κι αυτό γιατί;

Γιατί, απλούστατα, ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας δεν «πουλάνε» πια!

Αυτό που «πουλάει», σήμερα, είναι η αποκάλυψη της εξαπάτησης από το ΣΥΡΙΖΑ, του ελληνικού λαού και η διεκτραγώδηση της δεινής θέσης στην οποία έχει περιέλθει η πλειονότητα των κατοίκων της χώρας. Κι αυτό κάνουν!

Και γι’ αυτό, αυτά τα …«βοθροκάναλα» πρέπει να κλείσουν και να αντικατασταθούν με κάποια πιστά αντίγραφα της ΕΡΤ, τα οποία θα συμμορφώνονται… «αυθορμήτως» προς τας «υποδείξεις» του «μεγαλοκαναλάρχη» και «στρατηγού» της συριζαίικης προπαγάνδας, Ν. Παππά!

Παρά ταύτα, μπορούμε να είμαστε ευχαριστημένοι… από τη ζωή μας, αφού δεν φτάσαμε -ακόμα- στο συριζαίικο πρότυπο της Βενεζουέλας του Μαδούρο!

FOLLOW US
Copyright © 2017 EmprosNet.gr
Εμπρος Ημερήσια Εφημερίδα Νομού Λέσβου - Καρά Τεπέ - Mυτιλήνη - 81100
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Top