FOLLOW US

Σταράτες κουβέντες

Διάβασα στο «Εμπρός» τα «πόθεν έσχες» των βουλευτών του νομού μας του οικονομικού έτους 2012.
Διαπίστωσα, χωρίς έκπληξη, ότι τα περιουσιακά τους στοιχεία δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητα, αν εξαιρέσεις τον τέως βουλευτή του ΚΚΕ κ. Σταύρο Σκοπελίτη.

Τα «πόθεν έσχες» των πολιτικών μας
Διάβασα στο «Εμπρός» τα «πόθεν έσχες» των βουλευτών του νομού μας του οικονομικού έτους 2012.
Διαπίστωσα, χωρίς έκπληξη, ότι τα περιουσιακά τους στοιχεία δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητα, αν εξαιρέσεις τον τέως βουλευτή του ΚΚΕ κ. Σταύρο Σκοπελίτη.
Γράφω χωρίς έκπληξη, διότι οι κ.κ. Ζερδελής, Βογιατζής, Γαληνός είχαν δικηγόρους γονείς και κατάγονται από αστικές οικογένειες. Ο πατέρας του κ. Γαληνού έχει διατελέσει επιπλέον δήμαρχος Μυτιλήνης, βουλευτής και δια ολίγον υπουργός. Οι παραπάνω κληρονόμησαν απ’ τους γονείς τους ακίνητη περιουσία και δημιούργησαν και οι ίδιοι όση δημιούργησαν.
Ο κ. Αθανασίου κατάγεται από ευκατάστατη οικογένεια της Αγίας Παρασκευής, άσκησε το επάγγελμα του εισαγγελέα και ήταν πρόεδρος δικαστών και εισαγγελέων.
Ο πατέρας του κ. Σηφουνάκη ήταν μόνιμος αξιωματικός και απ’ ό,τι ξέρω οι αξιωματικοί την εποχή εκείνη δεν πληρώνονταν καλά. Ό,τι δημιούργησε είναι έργον των χειρών και του μυαλού του.
Ο κ. Σκοπελίτης καταγόταν από αγροτική οικογένεια, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Απορίες
Ο κ. Γιάννης Ζερδελής, ιατρός στο επάγγελμα, είχε βουλευτική αποζημίωση το 2012 45.482,23 ευρώ, ο κ. Αθανασίου 32.668,07 ευρώ, ο κ. Γαληνός 24.177,60 ευρώ, ο κ. Βογιατζής 21.941,03 ευρώ, ο κ. Σηφουνάκης 11.640,02 ευρώ και τέλος ο κ. Σταύρος Σκοπελίτης 6.557,64 ευρώ.
1) Μπορεί κάποιος γνώστης των πραγμάτων να με κατατοπίσει πού οφείλονται αυτές οι διαφοροποιήσεις;
2) Ποιος ορίζει τη συμμετοχή των βουλευτών σε διάφορες επιτροπές και άλλες δραστηριότητες, που εξακοντίζουν στα ύψη τη βουλευτική αποζημίωση, με αποτέλεσμα να μη θέλουν να εγκαταλείψουν τη Βουλή;
Τα περιουσιακά στοιχεία των συζύγων των πολιτικών δεν ενδιαφέρουν τη στήλη.

«Lidl» και ερώτημα
Από το γερμανικό πολυκατάστημα «Lidl», με έδρα τη Μυτιλήνη, ψωνίζω κατά καιρούς.
Την Τρίτη 17/5 το πρωί βρέθηκα μπροστά σε μία απαράδεκτη κατάσταση. Όταν πλησίασα στο ταμείο για να πληρώσω με γεμάτο το καρότσι, με ενημέρωσε ο ταμίας ότι εκείνη τη μέρα δεν δέχονταν κάρτες! Δεν θα αναφερθώ στα συναισθήματα που ένιωσα και τι «Γαλλικά» είπα χαμηλόφωνα! Χάθηκε ο κόσμος σε τέτοιες περιπτώσεις να ενημερώνονται οι πελάτες με γραπτές αναρτήσεις έξωθεν του καταστήματος ή από τα μεγάφωνα εντός του καταστήματος, πριν φτάσουν στο ταμείο;

Προς δήμαρχο Μυτιλήνης
Οι δρόμοι που οδηγούν σε αποθήκες καταστημάτων και αποθήκες μεταφορικών εταιρειών εντός ή στις παρυφές της πόλεως Μυτιλήνης πρέπει, κ. δήμαρχε, να τυγχάνουν προσοχής και να συντηρούνται, γιατί επιτελούν μέγα βοηθητικό έργο επιχειρηματιών και δημοτών.
Επισκέπτομαι τακτικά τις αποθήκες «Κασσουδάκη» στην Παγανή και τη «Μεταφορική» στον Καρά Τεπέ. Άθλιοι χωματόδρομοι τη σήμερον ημέρα. Αυτό μόνο.  
 
Γιώργος Πάλλης, φαρμακοποιός
Ο κ. Γιώργος Πάλλης είναι φαρμακοποιός στο επάγγελμα και παράλληλα έχει εκλεγεί βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.
Πρόσφατα ψήφισε το πολυνομοσχέδιο, το οποίο -πέραν των πολλών άλλων «καινοτομιών» βγάζει εκτός φαρμακείων τα 2/6 των σκευασμάτων και «θίγει» τα συμφέροντα των φαρμακοποιών! Οι τελευταίοι στο παρελθόν πήραν απ’ τα περίπτερα ακόμα και τα «αλκόν» και τις «ασπιρίνες», τα έβαλαν και αυτά στα φαρμακεία και έκαναν ορισμένοι περιουσίες!
Κύριε Βαλτά και κ. Λουράντο, ο κ. Πάλλης ή δεν έπρεπε να πολιτευτεί ή, αφού πολιτεύτηκε, έπρεπε να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των πολιτών που τον ψήφισαν και όχι τη συντεχνία των φαρμακοποιών. Και καλώς έπραξε στη συγκεκριμένη περίπτωση. Τα άλλα αφήστε τα...
Δεν λυπάμαι κανέναν φαρμακοποιό της γενιάς των κ. Βαλτά, Λουράντο, Στρατή Πάλλη κ.λπ. Τα νέα παιδιά τους φαρμακοποιούς σκέφτομαι, που γεννήθηκαν σε άσχημες εποχές.

Ευλογούν τα γένια τους
Ο κ. Παππάς, ο εξ απορρήτων υπουργός του κ. Τσίπρα, έδωσε από τα διαφημιστικά κονδύλια των τραπεζών 500.000 ευρώ στην «Αυγή» με ημερήσια κυκλοφορία 1.500 φύλλα και 60.000 ευρώ στο «Ριζοσπάστη» με ημερήσια κυκλοφορία 5.580 φύλλα.
Όπως επί εποχής Σαμαρά ο Γιώργος Τράγκας έπαιρνε τις περισσότερες κρατικές χορηγίες, ενώ οι εφημερίδες του είχαν μηδενική κυκλοφορία. Όλοι οι πολιτικοί ίδιοι είναι;

Λίγα λόγια για τον Πούτιν
Επειδή ο Βλαντιμίρ Πόυτιν, πρόεδρος της Ρωσίας, επισκέφτηκε πρόσφατα τη χώρα μας, λίγες πληροφορίες για ενημέρωση. Γεννήθηκε το 1952 στην Αγία Πετρούπολη, σπούδασε νομικά, ο παππούς του, μάγειρας των Λένιν και Στάλιν, επέζησε... Ο ίδιος υπήρξε πράκτορας της KGB.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Σταράτες κουβέντες Σταράτες κουβέντες »
FOLLOW US
Copyright © 2017 EmprosNet.gr
Εμπρος Ημερήσια Εφημερίδα Νομού Λέσβου - Καρά Τεπέ - Mυτιλήνη - 81100
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Top