FOLLOW US

Σταράτες κουβέντες

Διορθώσεις προηγουμένων κ.λπ.
- Η βροχή το προηγούμενο έτος 2014 ήταν 37 ίντσες και εφέτος μέχρι σήμερα 14.

Διορθώσεις προηγουμένων κ.λπ.
- Η βροχή το προηγούμενο έτος 2014 ήταν 37 ίντσες και εφέτος μέχρι σήμερα 14.
- Το «Πιστεύω» της Εκκλησίας έχει 475 λέξεις και 890 γράμματα, πλην του «Ψ».
- Ο Βασίλης Λεβέντης σπούδασε πολιτικός μηχανικός στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Μόναχο της Γερμανίας. Μιλά Αγγλικά, Γερμανικά. Τα λάθη και οι παραλείψεις έγιναν από μένα.

Σεραφείμ - Παπανδρέου
Πρωθυπουργός ο Ανδρέας Παπανδρέου, Αρχιεπίσκοπος ο Σεραφείμ, αρμόδιος υπουργός ο Αντώνης Τρίτσης.
Πιστός στις προεκλογικές του εξαγγελίες, ο Ανδρέας δίνει εντολή στον Τρίτση και σε άλλους συναρμόδιους υπουργούς να ετοιμάσουν τα νομοσχέδια για το διαχωρισμό Κράτους και Εκκλησίας, εκκλησιαστικής περιουσίας και μισθοδοσίας του κλήρου. Το μαθαίνει ο Σεραφείμ και πηγαίνει στου Μαξίμου να συναντήσει τον Ανδρέα.
- Άκουσε, Ανδρέα. Είσαι αιρετός άρχοντας και είμαι ισόβιος. Και το δικό μου μαγαζί είναι γωνιακό.
Ο Ανδρέας εμπέδωσε καλώς το μήνυμα και έδωσε εντολή στους υπουργούς του να βάλουν στα συρτάρια τα νομοσχέδια που ετοίμαζαν.

Τσίπρας συνέχεια
Το κλίμα από το δεύτερο εξάμηνο του 2014 είχε διαμορφωθεί υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ και ο Σαμαράς - Βενιζέλος το γνώριζαν.
Πρότειναν στον κ. Τσίπρα να ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον κ. Δήμα, να ολοκληρωθεί το δεύτερο μνημόνιο και μετά να γίνουν εκλογές.
Τα υπόλοιπα είναι γνωστά: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ψήφισε τον κ. Δήμα για Πρόεδρο Δημοκρατίας, η κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ έπεσε, προκηρύχθηκαν εκλογές το Γενάρη του 2015, τις οποίες κέρδισε ο ΣΥΡΙΖΑ με το 1/3 των ψήφων.
Για να τις κερδίσει είπαν τόσα ψέματα και έδωσαν τόσες υποσχέσεις, που κανένα άλλο κόμμα στην πολιτική ιστορία της Ελλάδας δεν είπε. Ίσως μόνο ο «τσουμπές» Βούλγαρης.
Οι Ευρωπαίοι και ιδιαίτερα οι Γερμανοί ήθελαν μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, καθώς ήταν η μόνη κυβέρνηση που μπορούσε να περάσει τα μέτρα του μνημονίου και ταυτόχρονα ήταν τόσο ευάλωτη, που μπορούσαν να τη ρίξουν, αφού έκαναν τη δουλειά τους.
Ο κ. Τσίπρας θα εγκαταλείψει την εξουσία τόσο γρήγορα όσο γρήγορα την κατέκτησε. Σημειώστε το.

Προς το Δήμαρχο Λέσβου
Το προσφυγικό είναι ένα μεγάλο πρόβλημα, του οποίου το εύρος δεν ήταν αναμενόμενο. Το αντιμετωπίσατε ικανοποιητικά, αλλά διαθέσατε όλες τις υπηρεσίες του Δήμου εις βάρος του προγράμματος που εξαγγείλατε για να εκλεγείτε.
Το θέμα της καθαριότητας αντιμετωπίστηκε ικανοποιητικά χάρη στις ικανότητες και τον ενθουσιασμό του κ. Γιώργου Κατζανού.
Τώρα που το προσφυγικό άρχισε να μπαίνει σε κάποια τάξη, είναι καιρός νομίζω να ασχοληθείτε ενεργά με τα καυτά θέματα του Δήμου. Και πρώτα απ’ όλα με την αγροτική οδοποιία, τον καθαρισμό των χειμάρρων κ.λπ. κ.λπ.
Και να περιορίσετε τις κακές συνήθειες του παρελθόντος. Φτάσατε μέχρι το Αμπελικό στις 6 του τρέχοντος μηνός -του Αγίου Νικολάου- και, αφού παραμείνατε για λίγο, σπεύσατε και στο Ναό του Αγίου Νικολάου Πλωμαρίου!
Αγαπητέ, κ. Γαληνέ, το ρεκόρ στις κοινωνικές εκδηλώσεις το κατέχει από χρόνια ο κ. Βουνάτσος και ό,τι και να κάνετε δε θα μπορέσετε να το καταρρίψετε!

Χριστουγεννιάτικος διάκοσμος
Η κοινότητα Παπάδου τα δύο τελευταία χρόνια φροντίζει οι γιορτές των Χριστουγέννων να γίνονται πιο όμορφες από απόψεως αισθητικής, διότι ο διάκοσμος του κέντρου του χωριού και του πάρκου αποκτούν φαντασμαγορική όψη τη νύχτα.
Είναι μερικοί μεμψίμοιροι που ειρωνεύονται τις προσπάθειες του τοπικού συμβουλίου, όπως γίνεται πάντα, αλλά εμένα μου αρέσει και τους συγχαίρω.

Το καραβάνι και τα σκυλιά
Μπορεί ο κ. Πρωθυπουργός να μην έχει διαβάσει την πολιτική ιστορία της νεότερης Ελλάδας, να μη μιλά καλά Αγγλικά, να είναι ο πρώτος Πρωθυπουργός που δεν έχει ζήσει στο εξωτερικό, να δηλώνει ότι η Μυτιλήνη έχει 15.000 κατοίκους, αλλά από παροιμίες δε το φτάνει κανείς...
«Το καραβάνι να περνά και τα σκυλιά ας ουρλιάζουν» είπε. Του θυμίζω ότι για πρώτη φορά αυτήν την παροιμία την είπε η τέως βασίλισσα Φρειδερίκη, όταν ξεσηκώθηκε ο κόσμος για το υπέρογκο ποσό, για την εποχή εκείνη, που δώσαμε προίκα στην κόρη της Σοφία.
Η Σοφία παντρεύτηκε το Δουάν Χουάν Κάρλος, βασιλιά της Ισπανίας. Είπε η Φρειδερίκη: «Ο αραμπάς ας περνά και τα σκυλιά ας γαβγίζουν».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Σταράτες κουβέντες Σταράτες κουβέντες »
FOLLOW US
Copyright © 2017 EmprosNet.gr
Εμπρος Ημερήσια Εφημερίδα Νομού Λέσβου - Καρά Τεπέ - Mυτιλήνη - 81100
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Top