FOLLOW US

Παρα...θέσεις

...είναι μοιρολόγι, λυγμός, που αποδίδει η λαϊκή σοφία, σε μια χαροκαμένη χήρα στην ορεινή Ναυπακτία ή τα Τζουμέρκα, όταν το σύμπαν της, ως ψηφιδωτό της οικιακής και συναισθηματικής της συγκρότησης, οικονομίας και επιβίωσης χάθηκε μονομιάς σε μια καταστροφική στιγμή.

...είναι μοιρολόγι, λυγμός, που αποδίδει η λαϊκή σοφία, σε μια χαροκαμένη χήρα στην ορεινή Ναυπακτία ή τα Τζουμέρκα, όταν το σύμπαν της, ως ψηφιδωτό της οικιακής και συναισθηματικής της συγκρότησης, οικονομίας και επιβίωσης χάθηκε μονομιάς σε μια καταστροφική στιγμή.

Είναι η ίδια «χήρα» που την επόμενη Κυριακή θα πάει να ψηφίσει «δυναμικά» επί του «Preliminary Debt sustainability analysis» (προκαταρκτική ανάλυση βιωσιμότητας χρέους)! Και μόνο γι’ αυτό το σουρεαλιστικό σκηνικό θα έπρεπε να ντρέπεται ο θέτων το δημοψηφιστικό ερώτημα: πρόκειται για βάρβαρο λογικό βιασμό των ορίων νόησης της χήρας· είναι κορυφαίο ζήτημα βλάβης της δημοκρατίας.

Οπότε, ακολουθώντας την προτροπή της κας Προέδρου της Βουλής περί εφαρμογής του πάλαι ποτέ «114», οι Έλληνες πρέπει να προστατεύσουμε τη Δημοκρατία μας και τη θέση μας στην Ευρώπη, που φέρει το όνομά μας, την ταυτότητά μας!
Όσο καταλαβαίνω -κι αν καταλαβαίνω- ποιο είναι το διακύβευμα των επομένων ημερών;

Είναι εντέλει ένα «ψηφιδωτό» ανάλογο της χήρας. Με κάποιες κυρίαρχες ψηφίδες:
- Ο ΜΟΝΟΣ διεθνώς που είναι υπέρ του δημοψηφίσματος είναι ο κ. Σόιμπλε. Σύμφωνα με όσα μας παρουσιάζει η κυβερνητική ρητορική, είναι ο «αρχηγός των ακραίων κύκλων» που θέλουν την Ελλάδα εκτός Ευρώ και Ευρώπης. Για το λόγο αυτό, ΟΧΙ στο ΟΧΙ που προσδοκά ο Σόιμπλε! ΟΧΙ στην παγίδα που στήνεται! ΝΑΙ, ΝΑΙ στην ευρωπαϊκή θέση της χώρας.

- Μερικές φορές τα πράγματα είναι απλά όσο και η πρακτική αριθμητική. Δεν είναι θέμα ιδεολογίας, δεν είναι θέμα καταστροφολογίας: είναι θέμα μιας απλής διαίρεσης.

Τα αποθέματα ρευστού της χώρας είναι λιγότερα του ενός δις Ευρώ. Με τους ελέγχους κεφαλαίου που αποφάσισε ο κ. Βαρουφάκης -αναπόφευκτα καθότι είναι ο καθ’ ύλη αρμόδιος κρατικός θεσμός, άλλωστε γνωρίζει καλά τη διαίρεση- απομένουν 3-4 ημέρες μέχρις ότου εξαντληθούν. Μετά, χωρίς εξωτερική χρηματοδότηση, χωρίς έντοκα γραμμάτια, χωρίς πρόσβαση στο δανεισμό, μία λύση υπάρχει: το κούρεμα των καταθέσεων.

Απλά πράγματα σε έναν ταπεινό κόσμο. Η «χήρα» που θα ψηφίσει περί Debt Sustainability, θα καταλάβει καλά στο πετσί της και το τι θα πει Bail-in, δηλαδή εσωτερική χρηματοδότηση από τις καταθέσεις της.

Όσο καταλαβαίνει αγγλικά και χρηματοπιστωτικά οικονομικά για το ένα, άλλο τόσο καταλαβαίνει για το άλλο! Τόσο καιρό αρνιόταν το Bail-out, με τα χρήματα των «εκβιαστών τοκογλύφων», δηλαδή τα χρήματα των λοιπών Ευρωπαίων πολιτών. Πάντως, τοκογλυφία με επιτόκιο 1% δεν υπάρχει. Ρωτήστε όσους έχουν μπλέξει με τοκογλύφους, εγχώριους και τοπικούς, να σας πουν το τρέχον «επιτόκιο».

- Ο Βαρουφάκης είχε δίκιο σε μια δημόσια αποστροφή του: «ας μη γελιόμαστε, ένα δημοψήφισμα θα είναι για την παραμονή ή όχι στο ευρώ...» καθώς και ότι «έλεγχος κεφαλαίων σημαίνει μείωση 20% του ΑΕΠ» (εκπομπή «Ενικός», δείτε τον στο you tube). Δηλαδή, δραχμή! Τόσο κοστίζει το ακριβότερο πραγματικό οικονομικό πείραμα του Κόσμου που «παίζει» ο Βαρουφάκης, ώστε να γράψει το επόμενο βιβλίο του, στην πλάτη μου, σου, μας!

Αυτά τα νούμερα θέλουν δύο γενιές για να ανατραπούν, αποκατασταθούν! ΟΧΙ στο ΟΧΙ του ρίσκου των «παιγνίων». ΟΧΙ με τα λεφτά που ίδρωσα να μαζέψω για να σπουδάσουν τα παιδιά μου και να παντρέψω την κόρη μου! ΝΑΙ στη δυσχερή βεβαιότητα.

Όποιος θέλει να πειραματισθεί, ας υποβάλει ερευνητική πρόταση προς χρηματοδότηση, όπως όλοι οι άλλοι ερευνητές του κόσμου. Κατά πάσα πιθανότητα, θα απορριφθεί ως επιστημονικά ανεπαρκής (δείτε πρόσφατο άρθρο...)!
- Ψηφίζουμε επί ανυπάρκτου κειμένου (αυτό της 25ης Ιουνίου που δεν ισχύει, έχει αποσυρθεί), ώστε με αυξημένη ισχύ, ο Πρωθυπουργός να διαπραγματευθεί επί ενός άλλου κειμένου, συντριπτικά παρόμοιου, που είναι η ενυπόγραφη αποδοχή από τον Τσίπρα του αποσυρθέντος!

Επειδή ανήκω στην κατηγορία των «βλακών», που εξ ιδεολογίας συμπαρατάσσεται με την εκλεγμένη Κυβέρνησή του, παλεύοντας να την αλλάξει με συντεταγμένο τρόπο εάν το επιθυμεί, δηλώνω την ευθύγραμμη προτίμηση μου: ΟΧΙ στους μαιάνδρους της σκέψης, που δεν τους καταλαβαίνει πασιδήλως ούτε αυτός που τους προτείνει. Απλά πράγματα: ΟΧΙ στον καταστροφικό βαλκανικό απομονωτισμό, ΝΑΙ στη δύσκολη ευρωπαϊκή θέση!

- Μας επιβάλλεται συγκαλυμμένο ζήτημα/ερώτημα Δημοκρατίας. Κρατώ τις εξής «άσχετες ειδήσεις» των τελευταίων μόνον ημερών: άλλαξε το βράδυ της Δευτέρας, στις 03:30, η Ηγεσία της Δικαιοσύνης! Ο Κασιδιάρης, αιφνιδίως, αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, 6 μήνες πριν τη λήξη της προφυλάκισης και ενώ δικάζεται για «κακούργημα»! Δωράκι στο ΟΧΙ;

Το Συμβούλιο της Ευρώπης, δηλαδή το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, στο οποίο συστηματικά προσφεύγουν οι Πολίτες ως τελευταία καταφυγή για την προστασία τους, είναι κι αυτό «Γερμανοτσολιάδες» κατά την προπαγάνδα: ας θυμηθούμε μόνον ότι ήταν το μόνο Διεθνές Όργανο που πολέμησε τη Χούντα! Με ΠΝΠ άλλαξε ο Νόμος για το Δημοψήφισμα: αυτό που προβλέπει ότι συγκροτούνται Ομάδες Υποστήριξης των δύο αντιτιθέμενων θέσεων: περιέργως, συγκροτήθηκε η Ομάδα του ΝΑΙ (φιλευρωπαϊκά κόμματα, ΓΣΕΕ, ΔΣΑ, ΠΟΣΔΕΠ, νομικοί και οικονομολόγοι, επαγγελματικές ενώσεις, Δήμαρχοι και Περιφερειάρχες, ο Αρχιεπίσκοπος... αλλά και πάμπολλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, π.χ. o επικεφαλής του Ψηφοδελτίου Επικρατείας και πλείονες Ευρωβουλευτές...). Η Ομάδα του ΟΧΙ δε συγκροτήθηκε, γιατί; Μήπως διότι ντρέπονται να δουν τη συνύπαρξή τους με τη Χρυσή Αυγή;

- Τέλος, η ρητορική για το «Κούγκι»! Θυμάμαι, χαρακτηριστικά, τις εορτές του Παττακού περί την «πολεμική αρετή των Ελλήνων»! Ως μαθητές μάς πήγαιναν τότε στο Καλλιμάρμαρο να δούμε κάτι ατυχείς στρατιώτες-κομπάρσους, ντυμένους Αρχαιο-Έλληνες, με ασπίδες και δόρατα, να κατατροπώνουν τους Πέρσες!

Πρόσφατα, ο κ. Καμμένος ανηφόρισε σε κάτι Ηπειρώτικα ρουμάνια και λόγγους να δει τα σκηνοθετικά εφέ της ανατίναξης του Κουγκίου! Και να κάνει βαρύγδουπες δηλώσεις, περί ΟΧΙ και λοιπά λοιμικά του συναισθήματος! Ιδέα μου είναι ή σφάλλω για ενδεχόμενο παραλληλισμό των συμβολισμών; Με τη βεβαιότητα ότι απευθύνεται σε αγραμμάτους, ο κ. Υπουργός λησμόνησε να μας πει την πλήρη ιστορία του Κουγκίου: οι Σουλιώτες του Φώτου Τζαβέλλα απέκρουαν επί ημέρες τις επιθέσεις των Τουρκο-Αλβανών του Αλή Πασά.

Αδύναμοι κι αποδεκατισμένοι, πλέον, απ-εδέχθησαν την ασφαλή διαφυγή τους, υπό την προϋπόθεση να παραδώσουν τα όπλα τους, όπερ και εγένετο. Στο Κούγκι παρέμενε ο Καλόγηρος Σαμουήλ και πέντε (5) γέροντες και τραυματισμένοι: αυτοί πυρπολήθηκαν! Τιμή και Δόξα Τους! Ποιο άραγε ερώτημα-παράδειγμα ή πρότυπο θέτει ενώπιον μας, σήμερα, ο «Σουλιώτης» Υπουργός Αμύνης μας: το Φ. Τζαβέλλα ή το Σαμουήλ;
Απέναντι στη γελοία αισθητική του Κουγκίου, ας καταλάβουν επιτέλους την ουσία οι επιρρεπείς σ’ αυτήν τη ρητορική: ο αδύναμος πάντα υποτάσσεται στον ισχυρό γείτονα. Αυτό ονομάζεται ιστορικά «Φιλανδοποίηση», από τη στάση της ανίσχυρης τότε Φιλανδίας απέναντι στη Σοβιετική Ένωση!

Απλώς, σημειώνω, ότι έσπευσε ο Νταβούτογλου, προχθές, να δηλώσει την προθυμία της Τουρκίας να στηρίξει την παραπαίουσα χώρα μας. Σε λίγο, θα βγει και ο Γκρούεφκσι! Ξεχειλάει η περηφάνεια!

Τα πράγματα είναι τόσο προφανή που δε χρειάζεται ο λοιπός μακρύς κατάλογος επιχειρημάτων. Στις επόμενες δεκαπέντε ημέρες, θα δούμε την οριστική λύση στην ελληνική ιδιαιτερότητα! Είναι ιστορική η ευθύνη του Πολίτη απέναντι στο μέλλον του/μας: κανείς δε θα μπορεί να πει ότι δεν ήξερε!

Εγώ πάντως δε θα ασχοληθώ με τις εσωτερικές ισορροπίες του ΣΥΡΙΖΑ. Μ’ ενδιαφέρει η πατρίδα, η οικογένεια και τα παιδιά μου!
https://www.youtube.com/watch?v=A_ttbXrcAas

FOLLOW US
Copyright © 2017 EmprosNet.gr
Εμπρος Ημερήσια Εφημερίδα Νομού Λέσβου - Καρά Τεπέ - Mυτιλήνη - 81100
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Top