FOLLOW US

Παντός καιρού

Ολόκληρη η εκπαιδευτική φιλοσοφία τού ΣΥΡΙΖΑ συνοψίζεται στη θέση που διετύπωσε ο «αριστερός» υπουργός Παιδείας, Αρ. Μπαλτάς, ότι «η αριστεία είναι ρετσινιά» και ότι αποτελεί «μια στρεβλή φιλοδοξία» γι’ αυτούς που την επιδιώκουν!

Ολόκληρη η εκπαιδευτική φιλοσοφία τού ΣΥΡΙΖΑ συνοψίζεται στη θέση που διετύπωσε ο «αριστερός» υπουργός Παιδείας, Αρ. Μπαλτάς, ότι «η αριστεία είναι ρετσινιά» και ότι αποτελεί «μια στρεβλή φιλοδοξία» γι’ αυτούς που την επιδιώκουν!

Ποια είναι η… «επιστημονική» τεκμηρίωση της θέσης του νέου υπουργού της Παιδείας (και μέχρι χθες πανεπιστημιακού δασκάλου), για το ότι πρέπει να καταργηθούν οι εξετάσεις για την εισαγωγή των αρίστων μαθητών στα Π.Π.Σ. (Πρότυπα Πειραματικά Σχολεία); Θαυμάστε το βάθος της Μπαλταδείου ψυχανάλυσης: «τα παιδιά που θα επιτύχουν στις εξετάσεις εισαγωγής στα Πρότυπα, θα πάθουν ψύχωση, διότι θα πρέπει πάντα να αριστεύουν, ενώ αυτά που θα αποτύχουν, θα έχουν σε όλη τους τη ζωή το στίγμα της αποτυχίας»!

Σύμφωνα, λοιπόν, με τη λογική και την εκπαιδευτική φιλοσοφία τού ΣΥΡΙΖΑ, μια «εξίσωση» προς τα κάτω αρίστων και μετρίων, αυτών που «φέρουν τη σφραγίδα της δωρεάς» όπως έλεγε ο Γεώργιος Παπανδρέου, και αυτών που βραδυπορούν ως ατάλαντοι, αποτελεί την πεμπτουσία της αριστερής «δημοκρατικής παιδείας», ενώ το αντίθετό της καταγγέλλεται ως «φασιστική εκπαιδευτική πολιτική»!

Εξάλλου, καταργώντας τις εξετάσεις (και με την ένθερμη συνηγορία -ή μήπως και καθ’ υπαγόρευσιν- της ολετήριας συντεχνίας τής ΟΛΜΕ), όχι μόνον αυτές για την εισαγωγή στα Πρότυπα Σχολεία, αλλά και τις πανελλαδικού χαρακτήρα εξετάσεις της Α΄ και Β΄ Λυκείου (που βασίζονται στην «Τράπεζα Θεμάτων»), απαλλάσσονται από το «άγχος» οι μαθητές, αλλά και, κυρίως, οι εκπαιδευτικοί από τον… κίνδυνο της αξιολόγησης -βάσει των αποτελεσμάτων- του εκπαιδευτικού τους έργου!

Έτσι, άλλωστε, εξαφανίζεται και το φωτεινό παράδειγμα της τακτικής αξιολόγησης των διδασκόντων στα Π.Π.Σ., που προκαλεί τη συντεχνιακή μικρόνοια των ΟΛΜΕδων, οι οποίοι αποκρούουν κάθε μορφή αξιολόγησης των εκπαιδευτικών.

Κι έτσι εκπληρώνεται άλλη μια προεκλογική υπόσχεση και πληρώνεται ακόμα ένα γραμμάτιο προς τους... «βαναύσως καταπιεζόμενους» εκπαιδεύοντες και εκπαιδευόμενους!
Χαλαρά χαλαρά, λοιπόν, θα βαδίσουμε, από δω κι εμπρός, σε ένα δρόμο, όπου δε θα υπάρχουν «εξετάσεις», ούτε αγώνες και αγωνίες, για να συναντήσουμε μια… «αταξική κοινωνία», όπου δε θα υπάρχουν πλούσιοι και φτωχοί, αλλά και ούτε έξυπνοι και βλάκες ή άριστοι και μέτριοι!

Και το ερώτημα που ανακύπτει είναι εάν το «ραχάτι» και η μετριότητα, η πολιτική της «ήσσονος προσπάθειας» και η «δωρεάν αμάθεια», που ως φαίνεται συνιστούν το εκπαιδευτικό όραμα των Μπαλτά - Κουράκη, αποτελεί και το όραμα των χιλιάδων γονέων -και πιθανώς ψηφοφόρων τού ΣΥΡΙΖΑ -που αγωνιούν για την πρόοδο των παιδιών τους και φιλοδοξούν να τα δουν να αριστεύουν στο στίβο της ζωής.

Όλων εκείνων των συμπολιτών μας οι οποίοι πέρασαν στη ζωή τους άπειρες εξετάσεις και ατσαλώθηκαν στα καμίνια της βιοπάλης και συνεχίζουν να εξετάζονται και να δοκιμάζονται συνεχώς στα πεδία της καθημερινής μάχης για την πρόοδο και την προκοπή, τη δικιά τους και της κοινωνίας.

Η εκπαιδευτική, όμως, πολιτική τού ΣΥΡΙΖΑ… εισβάλλει με τον ίδιο κατεδαφιστικό ζήλο, με την ίδια κομματοκρατική αντίληψη και στις άλλες βαθμίδες της εκπαίδευσης.

Ειδικότερα στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, όπου τα προηγούμενα χρόνια έγιναν κάποια βήματα για να μπει κάποια τάξη στη γενικευμένη αταξία και την ανομία, με την αλλαγή του τρόπου εκλογής των πρυτανικών Αρχών, την καθιέρωση των Συμβουλίων των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου και την αποσυμφόρηση των πανεπιστημιακών Σχολών από τους «αιώνιους φοιτητές», εξαγγέλθηκε από τον υπουργό Παιδείας τού ΣΥΡΙΖΑ η παλινόρθωση της κομματοκρατίας και της ασυδοσίας: καταργούνται τα Συμβούλια των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων, στα οποία συμμετείχαν διακεκριμένοι επιστήμονες, Έλληνες και ξένοι της ημεδαπής και της αλλοδαπής, και επανέρχεται το σύστημα εκλογής των πρυτανικών Αρχών με τη συμμετοχή (και συναλλαγή) φοιτητών και διοικητικών υπαλλήλων, το σύστημα που ανέδειξε πρυτάνεις του μεγέθους ενός… Θεοδόση Πελεγρίνη (και εκλεκτού τού ΣΥΡΙΖΑ, που τον τίμησε, μάλιστα, με την τοποθέτησή του στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας!).

Επανέρχεται το «πανεπιστημιακό άσυλο» και αποκαθίσταται το… «ένδοξο» καθεστώς των παράνομων καταλήψεων και της ετσιθελικής διακοπής των μαθημάτων, της παρεμπόδισης της λειτουργίας των πανεπιστημιακών οργάνων, των τραμπουκισμών, των προπηλακισμών και των βιαιοπραγιών κατά παντός μη αρεστού ή διαφωνούντος προς τις απόψεις των οργανωμένων μειοψηφιών, οι οποίες διαφεντεύουν το πανεπιστημιακό άσυλο και επιβάλλουν την «ελεύθερη διακίνηση» μόνον των δικών τους ιδεών.

Και ακόμα… εμπλουτίζεται το φοιτητικό δυναμικό των πανεπιστημιακών Σχολών με την επιστροφή (150.000) «αιώνιων φοιτητών» στα πανεπιστήμια, απ’ όπου η Αριστερά αντλεί, συνήθως, τα δοκιμασμένα στην πανεπιστημιακή… αρένα κομματικά της στελέχη.

Με τέτοια, λοιπόν, «εμπνευσμένα» μέτρα θα πραγματοποιηθεί η μεγάλη «μεταρρύθμιση» που υποσχέθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ και θα ανοίξει διάπλατα ο δρόμος προς τον «εκδημοκρατισμό και τον εκσυγχρονισμό» της Εθνικής μας Παιδείας, η οποία και θα αποτελέσει την ατμομηχανή για την ανάπτυξη της χώρας μας!

Και ήδη από τις πρώτες… «μπαλταδιές» ακούω να τρίζουν τα κόκαλα των «Αγίων» της Εθνικής Παιδείας μας, των μεγάλων μεταρρυθμιστών: Αδαμάντιου Κοραή, Αλέξανδρου Δελμούζου, Δημήτρη Γληνού, Μίλτου Κουντουρά, Μανόλη Τριανταφυλλίδη, Ευάγγελου Παπανούτσου…

FOLLOW US
Copyright © 2017 EmprosNet.gr
Εμπρος Ημερήσια Εφημερίδα Νομού Λέσβου - Καρά Τεπέ - Mυτιλήνη - 81100
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Top