FOLLOW US

Παντός καιρού

«Να καεί, να καεί το μπ...... η Βουλή» φώναζε ο λαός των «αγανακτισμένων» της Πλατείας Συντάγματος. Και οι εκλεκτοί του λαού, πολιτικοί ηγέτες και επίδοξοι κυβερνήτες του, που υποδαύλιζαν το καθάρσιο μένος των «αγανακτισμένων», απαιτούσαν «εδώ και τώρα εκλογές, για να μιλήσει ο κυρίαρχος λαός».

«Διατίθεται απόγνωσις
εις αρίστην κατάστασιν
και ευρύχωρον αδιέξοδον
σε τιμές ευκαιρίας.»
Κική Δημουλά

«Να καεί, να καεί το μπ...... η Βουλή» φώναζε ο λαός των «αγανακτισμένων» της Πλατείας Συντάγματος. Και οι εκλεκτοί του λαού, πολιτικοί ηγέτες και επίδοξοι κυβερνήτες του, που υποδαύλιζαν το καθάρσιο μένος των «αγανακτισμένων», απαιτούσαν «εδώ και τώρα εκλογές, για να μιλήσει ο κυρίαρχος λαός».

Και «ο λαός εμίλησε»· και του δόθηκε η ευκαιρία σε δύο εκλογικές αναμετρήσεις να αποκαθάρει τη Βουλή από τα «καθάρματα», τους άθλιους λαϊκιστές, που τόσα χρόνια τον έσερναν, όπως ο γύφτος τα αλυσοδεμένα αρκούδια του, στα προεκλογικά τους πανηγύρια, να παριστάνει τον παλαμοκρούστη και ζητωκραυγατζή.

Και για άλλη μια φορά ο ανιστόρητος λαός των «αγανακτισμένων», διατελών εν πλήρει συγχύσει, εμπιστεύτηκε τη μοίρα του στα πρωτοπαλίκαρα της «μούντζας», στους «στρατηγούς» των μεγαφώνων, στους δοκησίσοφους και τους σταρ των τηλεπαραθύρων, στους θιασώτες της «πολιτείας των Εξαρχείων», στους «εκδοροσφαγείς» των λαθρομεταναστών.

Και μετέτρεψε το κοινοβούλιο από «οίκον ανοχής», σε θέατρο κυνομαχιών, όπου στο παλκοσένικό του ανεβοκατεβαίνουν διάφοροι Μπαλαφάρες σε ρόλο Νικηταρά του... Γερμανοφάγου, θεατρίνοι-γελωτοποιοί και τηλεπερσόνες σε... απόσυρση, πρώην κουκουλοφόροι και καταληψίες και «αυγουλάδες» της «Αρίας φυλής», μανιακοί κεφαλοκυνηγοί και λάτρεις της κρεμάλας, φαφλατάδες, λαφαζάνηδες και χονδρέμποροι του κοπανιστού αέρα, λαϊκιστές χειρότεροι από τους άλλους και επαναστάτες του γλυκού νερού και νάνοι με κοθόρνους.

Και η δημοκρατία μας, όπου φύγε φύγε, μακριά από τις υλακές, τις ύβρεις και τις απειλές, αγνοούμενη εδώ και καιρό.

Καμμιά χαραμάδα στο μολυβένιο ουρανό, κανένας «από μηχανής θεός να δώσει θάρρος και ελπίδα στους Τρώες». Και η κατάθλιψη να απλώνεται σαν αντάρα πάνω από τη χώρα, με όλο το βάρος της επαναλαμβανόμενης ιστορίας.

Στα χρόνια τα βυζαντινά δεν έμεινε τυχαία ανοιχτή η Κερκόπορτα, απ’ όπου μπήκε ο κατακτητής· «Ενωτικοί» και «Ανθενωτικοί» συνέχισαν να ερίζουν ακόμα κι όταν τ’ ασκέρια τού Μωάμεθ πολιορκούσαν την Πόλη από στεριά και θάλασσα· αυτή η έριδα ήταν που άφησε αφύλακτη την πόρτα, αυτό φωνάζει η ιστορία, αλλά ποιος μπορεί ν’ ακούσει τη φωνή της μέσα στους αλαλαγμούς του μίσους, ποιος να διαβάσει τους χρησμούς της μέσα στο ντουμάνι που σηκώνει ο φανατισμός.

Οι ίδιοι φανατικοί και σήμερα ερίζουν, με τα ίδια βλακώδη ονόματα ως «Μνημονιακοί» και «Αντιμνημονιακοί», αφήνοντας ολάνοιχτη την «Κερκόπορτα». Τότε ήταν για τα «πρωτεία» του Πάπα, που τους χώρισαν σε δυο στρατόπεδα, σήμερα τα πρωτεία τής Μέρκελ· κι όμως, και τότε και σήμερα τα πρωτεία θα μπορούσαν να ανήκουν στους Έλληνες, εάν κανείς από τις δυο παρατάξεις δε μονοπωλούσε για τον εαυτό του την... «ορθοδοξία» και αντί για τις ύβρεις, τις κατάρες και τους αφορισμούς, κάθονταν μαζί να δουν πώς θα ενώσουν τις δυνάμεις τους και πώς θα αντιμετωπίσουν τους κινδύνους.

Σήμερα που το ταξίδι τους στη Λατινική Αμερική τούς έκανε να δουν την πραγματικότητα χωρίς φαντασιώσεις και εξιδανικεύσεις· και το ταξίδι στην άλλη Αμερική τούς απάλλαξε από τις νεανικές προκαταλήψεις, που είχαν, ακόμα και απέναντι στο... Διάβολο, τη μητρόπολη του καπιταλισμού και του «ιμπεριαλισμού», σήμερα που οι «σοφοί» τού Δ.Ν.Τ. ομολόγησαν την... τύφλα τους, ότι οι περίφημες θαυματουργές συνταγές για την ανάταξη της οικονομίας μας ήταν ποντικοφάρμακο, που παρά λίγο να μας σκοτώσει, είναι η κατάλληλη στιγμή να αποκαταστήσουμε την εθνική μας ενότητα και να διεκδικήσουμε την ακύρωση της λανθασμένης θεραπείας και την απόσυρση των φαρμακερών συνταγών, να επιστρατεύσουμε τις εθνικές μας δυνάμεις, για να σχεδιάσουμε την έξοδό μας από την κρίση και το μέλλον μας.

Όσοι κατάφεραν να μη διαβρωθούν από την... «υγρασία» του εθνικού μας χειμώνα, όσοι διατηρούν ακόμα την πνευματική και ψυχική τους ισορροπία, όσοι άντεξαν στον πειρασμό της εύκολης ηρωοποίησης και του «βολέματος» σε κάποιο έδρανο της Βουλής, όσοι ασφυκτιούν μέσα στα κουρέλια της μιζέριας και της κακομοιριάς, όσοι απεχθάνονται τη γελοιότητα και την υποκρισία, είναι καιρός να βγουν από το λαγούμι τους και να στρατευτούν σε μια πανεθνική προσπάθεια, απαλλαγμένη από τη μικρόνοια και τις μικροκομματικές μωροφιλοδοξίες· «οι καιροί ου μενετοί».

FOLLOW US
Copyright © 2017 EmprosNet.gr
Εμπρος Ημερήσια Εφημερίδα Νομού Λέσβου - Καρά Τεπέ - Mυτιλήνη - 81100
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Top