FOLLOW US

Σταράτες κουβέντες

Πολλά ονόματα ακούγονται ως διάδοχοι του παραιτηθέντος κ. Κατσιφαράκη για τη διοίκηση του Νοσοκομείου Μυτιλήνης. Μέχρι τώρα έχουν παρελάσει ως διοικητές διδάσκαλοι, καθηγητές, δικηγόροι, γιατροί, οικονομολόγοι, απόφοιτοι ΤΕΙ, άπαντες άσχετοι με το αντικείμενο.

Το ύψος της βροχής
Το βροχόμετρο στον Παπάδο έφτασε στις 20,5 ίντσες.

Βοστάνειο Νοσοκομείο Μυτιλήνης
Πολλά ονόματα ακούγονται ως διάδοχοι του παραιτηθέντος κ. Κατσιφαράκη για τη διοίκηση του Νοσοκομείου Μυτιλήνης. Μέχρι τώρα έχουν παρελάσει ως διοικητές διδάσκαλοι, καθηγητές, δικηγόροι, γιατροί, οικονομολόγοι, απόφοιτοι ΤΕΙ, άπαντες άσχετοι με το αντικείμενο. Άπαντες, όμως, είχαν κοινό παρονομαστή. Ήταν κομματικοί πελάτες των εκάστοτε κυβερνήσεων. Καιρός είναι να τοποθετηθεί διοικητής του Νοσοκομείου μάνατζερ με ειδικές σπουδές στη διοίκηση νοσηλευτικών ιδρυμάτων. Τέλος, πρέπει να ξέρουμε ότι το Νοσοκομείο μας από επιστημονικής (ιατροί) και νοσηλευτικής πλευράς, είναι απ’ τα καλύτερα επαρχιακά.

Εδώ έχουν δίκιο οι Δικαστές
Δικαστές και Εισαγγελείς προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας και ζητούν την ακύρωση του Νόμου που περιέκοψε τις αποδοχές τους και κατήργησε το αφορολόγητο μέρους των ετησίων εισοδημάτων τους. Με το ατράνταχτο επιχείρημα ότι δεν μπορεί ένας βουλευτής να αμείβεται μηνιαίως με 6.500 - 7.000 ευρώ και ένας δικαστής να λαμβάνει το μισό του μισθού των βουλευτών. Βουλευτής γίνεται κάποιος με το απολυτήριο του εξαταξίου γυμνασίου (Σκοπελίτης, Βογιατζής, Γαληνός κ.ά.), ενώ για να γίνεις δικαστής, πρέπει να σπουδάζεις μέχρι τα 30 - 35 έτη της ζωής σου, για να αρχίσεις να εργάζεσαι. Τέλος, οι πολιτικοί έχουν απαξιωθεί στα μάτια του λαού με τις πάσης φύσεως ενέργειές τους, ενώ η Δικαιοσύνη έχει ακόμα την εμπιστοσύνη των πολιτών. Ο γράφων θέλει να πιστεύει ότι έχει βαθύ το αίσθημα της δικαιοσύνης.

Ιδιωτικό ελαιοτριβείο
Τρεις νέοι άνθρωποι από τη Γέρα, οι κ.κ. Χατζημιχαλάκης, Μανούσος και Μοριανός, αγόρασαν ένα παλιό ελαιοτριβείο, στο Σκόπελο, το εφοδίασαν με τα πλέον σύγχρονα εκθλιπτικά μηχανήματα και ξεκίνησαν την επιχείρηση. Δεν πάνε πολλά χρόνια. Με τη συνέπεια, την εξυπηρέτηση των αγροτών, την εμπορία ελαιολάδου και τα χαμηλά εκθλιπτικά, κατάφεραν σήμερα να ξεπεράσουν όλα τα ιδιωτικά και συνεταιριστικά ελαιοτριβεία, πλην του Παπάδου, σε αριθμό πελατών και όγκο ελαιοκάρπου. Εισπράττουν εκθλιπτικά 0,57 ευρώ το κιλό ελαιοκάρπου, όταν οι άλλοι το κιλό το έχουν 0,65. Ευτυχώς ορισμένα ιδιωτικά ελαιοτριβεία απαλλάχτηκαν απ’ τις «αμαρτίες» του παρελθόντος και πρωτοπορούν, σε αντίθεση με ορισμένα συνεταιριστικά, που απαξιώθηκαν από τις άνομες πράξεις υπαλλήλων και διοικήσεων.

Βοτανολογία - Πράσινο τσάι και κρόκος
Ξέρουμε ότι ο κρόκος ή σαφράν ή ζαφορά ή σαφράνι φύεται και καλλιεργείται στην Κοζάνη. Πιθανόν να μην ξέρετε ότι ο κρόκος είναι γκουρμέ προϊόν και θεωρείται ως το ακριβότερο μπαχαρικό του κόσμου. Χρειάζονται 150.000 λουλούδια του φυτού για ένα κιλό αποξηραμένου προϊόντος. Όλα αυτά, για την ενημέρωσή σας. Σας κάνω γνωστό ότι ρόφημα από πράσινο τσάι, κρόκο Κοζάνης, πιπερόριζα, γλυκόριζα και επιλεγμένα βότανα σε μια συσκευασία, είναι πολύ καλό για την υγεία. Το φακελάκι πρέπει να μείνει στο ζεστό νερό 3 - 5 λεπτά.

Διεθνείς παροιμίες
- «Μην κρύβεις τα ελαττώματα του φίλου, ούτε τις αρετές του εχθρού.» (ινδική)
- «Το δίχτυ είναι για να πιάνεις σπουργίτια, όχι αετούς.» (περσική)
- «Οι άσπρες τρίχες δεν κάνουν τη γνώση.» (ελληνική)
- «Αν οι Κινέζοι κατουρούσαν όλοι μαζί, θα έπνιγαν τους Άγγλους.» (Μαλαισία)
- «Όπου πλούτη, εκεί βλακεία.» (λατινική)

Τα πέντε ζώα με τη μεγαλύτερη κυοφορία
Τα πέντε ζώα στον κόσμο που η εγκυμοσύνη τους διαρκεί πιο πολύ, είναι: Ελέφαντας 600 ημέρες, Φάλαινα 520 ημέρες, Ρινόκερος 490 ημέρες, Θαλάσσιος ίππος 480 ημέρες, Καμηλοπάρδαλη 60 ημέρες. Όσο περισσότερο διαρκεί η εγκυμοσύνη, τόσο μακρόζωος (ζει πολλά χρόνια) είναι ο ζωντανός οργανισμός.

«Καρδαμήλας - Φωτεινός» σούπερ μάρκετ
Κάθε χρόνο αρχές του Γενάρη,οι ιδιοκτήτες τού σούπερ μάρκετ του Παπάδου, κ. Γιάννης Καρδαμήλας και κ. Στρατής Φωτεινός, δεξιώνονται το προσωπικό και τις οικογένειές τους σε ένα κέντρο της Γέρας. Εφέτος το τραπέζι έγινε στο «Μαργαριτάρι» και συνοδευόταν από μουσική. Ο φίλος ο Θόδωρας τραγούδησε με την παθιάρικη φωνή του τα «Μουτζουρωμένα χέρια» και ράισε καρδούλες! Το γεγονός του γλεντιού το πληροφορήθηκα καθυστερημένα, μου άρεσε και το προβάλλω. Μακάρι όλες οι επιχειρήσεις να συμπεριφέρονται τόσο ζεστά στο προσωπικό τους. Και μη μου πει κάποιος κακεντρεχής ότι εκπίπτει της φορολογίας... κ.λπ.. Κάντε το όλοι τότε!

Παπάδος, 22-1-2013

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Λίγα απ’ όλα Λίγα απ’ όλα »
FOLLOW US
Copyright © 2017 EmprosNet.gr
Εμπρος Ημερήσια Εφημερίδα Νομού Λέσβου - Καρά Τεπέ - Mυτιλήνη - 81100
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Top