FOLLOW US

Σταράτες κουβέντες

Το βροχόμετρο στον Παπάδο έφτασε τις 16,5 ίντσες με τις τελευταίες βροχές και το αραιό χιονάκι, το οποίο καταμετρήθηκε. Το πυκνό χιόνι δεν μπορεί να μετρηθεί, διότι κλείνει το στόμιο του σωλήνα του βροχόμετρου.

Ύψος της βροχής
Το βροχόμετρο στον Παπάδο έφτασε τις 16,5 ίντσες με τις τελευταίες βροχές και το αραιό χιονάκι, το οποίο καταμετρήθηκε. Το πυκνό χιόνι δεν μπορεί να μετρηθεί, διότι κλείνει το στόμιο του σωλήνα του βροχόμετρου.

Το πολυκατάστημα «Lidl»
Πήγε ο πελάτης να ψωνίσει, γέμισε το καρότσι και κατευθύνθηκε στο ταμείο. «Ξέρετε, δεν μπορείτε να πληρώσετε με κάρτα, γιατί το “μηχάνημά” μας είναι χαλασμένο από το Σάββατο», απεφάνθη η ταμίας. Άφησε γεμάτο το καρότσι και αποχώρησε βρίζοντας. Επέβαλε στον εαυτό του να μην πλησιάσει στο «Lidl» επί ένα μήνα. Μόνον έτσι μπορεί να αντιδράσει. Το περιστατικό συνέβη στις 7-1-2013, το πρωί.

Η αεροπορική Aegean
Συμβαίνει, όπως πληροφορήθηκα, σε όλες τις αεροπορικές εταιρείες, αλλά το επεσήμανα στην παραπάνω όταν στις 7 τρέχοντος μηνός ταξίδευε συγγενικό μου πρόσωπο. Κάθε επιβάτης δικαιούται 20 κιλά βάρος αποσκευών. Δεν επιτρέπεται, όμως, ένα ζευγάρι να έχει μόνο μία βαλίτσα 27 κιλά... Πρέπει τα επτά που περισσεύουν, να μπουν σε άλλη βαλίτσα! Ακόμα, δεν επιτρέπεται τα 20 κιλά βάρος που δικαιούσαι, να τα διαμοιράσεις σε τρεις βαλίτσες ή δύο. Πρέπει να μπουν σε μία! Μπορεί κάποιος υπεύθυνος να μου δώσει μια απάντηση για όλα τα ακατανόητα για εμένα;

Το γεφύρι στο Μετόχι
Λίγο πιο κάτω από το Μετόχι, περιοχή Κάτω Τρίτος, υπάρχει πάνω στον κεντρικό δρόμο ένα γεφύρι, το οποίο από την τελευταία νεροποντή έχει φρακάρει από κλαδιά, ξύλα, δίχτυα κ.λπ.. Ο πρόεδρος του χωριού μας, κ. Ορφανός, ας φροντίσει να το καθαρίσει για να μην υποστούν και άλλες ζημιές οι περίοικοι.

Αστυνομικοί στην παρανομία
Συχνά - πυκνά εμβρόντητοι παρακολουθούμε αστυνομικούς να εμπλέκονται σε άνομες πράξεις κακουργηματικού χαρακτήρα και οι συνάδελφοί τους να τους χειροκροτούν... Όλα αυτά συμβαίνουν γιατί από το 1981 και μετά, εισήλθε στο σώμα της Αστυνομίας κάθε καρυδιάς καρύδι, με μόνο προσόν την κομματική του ταυτότητα. Ορισμένοι από τους εισελθόντες είχαν βεβαρημένο ποινικό μητρώο ως πολίτες. Η κατάσταση της απειθαρχίας, της ανομίας και του αυταρχισμού, επιταχύνθηκε και λόγω της ατιμωρησίας.

Αστυνομικοί στην παρανομία (2)
Το 2010, ο τότε διοικητής της ασφάλειας Πολυγύρου και ο πρώην διοικητής Κασσανδρίας Χαλκιδικής καταδικάστηκαν σε 8 και 9 χρόνια, αντίστοιχα, φυλάκιση, γιατί κρίθηκαν ένοχοι για λαθραία διακίνηση τσιγάρων τεράστιας ποσότητας. Η έφεσή τους δεν είχε ανασταλτικό χαρακτήρα, γι’ αυτό οδηγήθηκαν στη φυλακή. Άλλοι δύο αστυνομικοί καταδικάστηκαν σε τρία χρόνια φυλακή έκαστος. Για να καθαρθεί η Αστυνομία, πρέπει η κυβέρνηση να μιμηθεί το Χαρίλαο Τρικούπη.

Γνωρίζετε ότι...
- ... ο ΣΥΡΙΖΑ έχει εκλέξει 71 βουλευτές και είναι το δεύτερο κόμμα στη Βουλή;
- ... ο «Ριζοσπάστης» τού Κ.Κ.Ε. απέλυσε 40 δημοσιογράφους σε σύνολο 83;
- ... οι αποδοχές των δημοσιογράφων που εργάζονται στην κρατική τηλεόραση, μειώθηκαν κατά 35%;
- ... η Εθνική Ορχήστρα τού Μονακό έχει περισσότερα μέλη από το Στρατό του;
- ... η ηθοποιός Βάνα Μπάρμπα ήταν υποψήφια βουλευτής με το ΛΑΟΣ του Καρατζαφέρη;
- ... ο Σπύρος Παπαδόπουλος δηλώνει ότι παρακολουθεί μόνο ραδιόφωνο, αλλά σιτίζεται από την κρατική τηλεόραση;

Αγροτικοί δρόμοι
Αμέσως μετά τη νεροποντή που διέλυσε το αγροτικό οδικό δίκτυο, με δημοσίευμα της στήλης ζήτησα απ’ τη δημοτική αρχή να αφήσει τα «πολλά λόγια» και να προβεί αμέσως στην επιδιόρθωση των ζημιών. Για να μαζέψουν οι αγρότες τις ελιές τους. Δυστυχώς, η τοπική αυτοδιοίκηση, συμπολίτευση και αντιπολίτευση, δε στάθηκαν άξιοι των περιστάσεων. Φιλονικούν στα Δημοτικά Συμβούλια, παίζουν επικοινωνιακά παιχνίδια στα κανάλια των τηλεοράσεων και οι αγρότες εξαγριώνονται. Φοβάμαι ότι οι αυτοδιοικητικοί μας άρχοντες οδηγούν τον αγροτικό κόσμο στα όριά του!

Μαρία Παπαδανιήλ
Πάρα πολύ ασχολήθηκε το «Ε» με τη νέα περιφερειακή διευθύντρια Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου. Έχει αυξημένα τυπικά προσόντα, αυτό μού φτάνει. Κατά τα άλλα, θα κριθεί από τα έργα της. Πολιτικά, κάπου θα ανήκει. Και οι Σέρρες είναι κομμάτι της Ελλάδας για να επικεντρώσουμε τον πόνο σας! Νταγιανάμαντι!

Παπάδος, 15-1-2013

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Λίγα απ’ όλα Λίγα απ’ όλα »
FOLLOW US
Copyright © 2017 EmprosNet.gr
Εμπρος Ημερήσια Εφημερίδα Νομού Λέσβου - Καρά Τεπέ - Mυτιλήνη - 81100
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Top