FOLLOW US

Σταράτες κουβέντες

Λίγα απ’ όλα

Παναγιώτη Παρασκευαΐδη, δημοτικό σύμβουλο
Ρώτησαν το Θαλή το Μιλήσιο, έναν απ’ τους επτά σοφούς της αρχαίας Ελλάδας, ποιο είναι το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο. «Το να δίνεις συμβουλές», απάντησε ο σοφός. «Και το πιο δύσκολο;» «Το γνώθι σ’ αυτόν.» Να καταλάβεις, να γνωρίσεις τον εαυτό σου. Δεν είναι στις προθέσεις του γράφοντος και της στήλης να δώσουν συμβουλές στον καθένα, γιατί δεν τους περισσεύει σοφία... αλλά περισσότερο διότι από χαρακτήρα και παιδεία «κουμπώνονται» στους φλύαρους ξερόλες, που ενώ έχουν του κόσμου τις αδυναμίες, καμώνονται τον παντογνώστη. Ο γράφων και η στήλη σχολιάζει θέματα που έχουν γενικότερο ενδιαφέρον και εκφράζουν προβληματισμούς της κοινής γνώμης όπως τους ακούμε, τους βλέπουμε και τους ερμηνεύουμε. Μόνο μέχρι εκεί.

Παναγιώτη Παρασκευαΐδη, δημοτικό σύμβουλο (2)
Εσείς και ο κ. Τσακίρης και μερικοί άλλοι ήσασταν τα δυο πιο δυνατά «χαρτιά» στο συνδυασμό του κ. Βουνάτσου και μπορώ να πω ότι η συμμετοχή σας βοήθησε πολύ να έλθει πρώτος ο συνδυασμός. Ο δήμαρχος, προφανώς, εκτιμώντας την προσφορά σας σάς αντάμειψε, συνυπολογίζοντας τα προσόντα και τις ικανότητές σας. Πορευτήκατε όλοι αντάμα ανάμεσα στις πολλαπλές δυσκολίες που δημιούργησε ο «Καλλικράτης» σε ένα δήμο-μαμούθ και μπορεί να μη γίνατε δημιουργοί, αλλά βάλατε κάποιες βάσεις στο νέο θεσμό. Έγιναν λάθη, ίσως πολλά, απ’ όλους και ιδιαίτερα από το δήμαρχο. Στην αυτοδιοίκηση και στα κόμματα εξουσίας οι διαφορές και τα παράπονα διευθετούνται εντός των διοικητικών τους οργάνων και όχι στα κανάλια των τηλεοράσεων. Ο κόσμος, κ. Παρασκευαΐδη, σας ψήφισε και σας θέλει εντός συνδυασμού του Δημήτρη Βουνάτσου για ενάμιση χρόνο ακόμα Μετά, αφού θα «λήξει το συμβόλαιό σας» με το λαό της Λέσβου, παίρνετε μεταγραφή όπου θέλετε. Επειδή είστε νέος, έντιμος, αδιάφθορος και ο τόπος χρειάζεται για το μέλλον του τέτοιους ηγέτες, διορθώστε πορεία. Έστω και διαγραμμένος! Δε θα χάσετε.

Ονειροπόλοι
Στο νεκροταφείο του Παλαιού Φαλήρου υπάρχει ο τάφος ενός Άγγλου υπολοχαγού που ήταν ο πρώτος νεκρός αξιωματικός από τα στρατεύματα του Σκόμπυ που αποβιβάστηκαν στην Ελλάδα μετά την απελευθέρωση από τους Γερμανούς. Στα θλιβερά Δεκεμβριανά αναφέρομαι, για να συνεννοούμαστε. Στην επιτύμβια στήλη είναι χαραγμένοι οι στίχοι τού Μπάυρον στα αγγλικά: «Τα βουνά κοιτάζουν το Μαραθώνα / και ο Μαραθώνας τη θάλασσα / κι οι ονειροπόλοι εδώ είναι μόνοι / ρεμβάζοντας ονειρεύτηκαν / μακάρι η Ελλάδα να είναι ακόμα ελεύθερη.» Μου άρεσαν οι στίχοι και τους αναδημοσιεύω.

Του Περικλή
Πήρα την πρόσκλησή σου, Περικλή, κατόπιν εορτής, γι’ αυτό δεν ανταποκρίθηκα. Πολύ θα ήθελα να παρακολουθήσω τη θεατρική παράσταση του ΦΟΜ «Στη σκιά του έρωτα». Πάντως σ’ ευχαριστώ.

Η συμμετοχή τής ΔΗΜΑΡ
Η συμμετοχή τής ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση του κ. Αντώνη Σαμαρά είναι με τρεις υπουργούς, τον πανεπιστημιακό κ. Μανιτάκη, το δικηγόρο κ. Ρουπακιώτη και την κ. Φωτεινή Σκοπούλη. Γι α ενημέρωση.

Διαπίστωση-γκάλοπ
Όταν οι Λέσβιοι εξακολουθούν να ψηφίζουν τους κ.κ. Σηφουνάκη, Βογιατζή, Γιακαλή, Γιαζιτζόγλου και τους άλλους παλαιοκομματικούς, δεν επιθυμούν ν’ αλλάξει τίποτα στον τόπο μας. Όλα βαίνουν καλώς γι’ αυτούς!

Η συντέλεια
Ένα αξίωμα της προπαγάνδας λέει ότι όσο πιο μεγάλο είναι το ψέμα, τόσο πιο εύκολα γίνεται πιστευτό. Για τη συντέλεια του κόσμου στις 21-12-12 πληροφορήθηκα από ένα γυφτάκι και έναν Αλβανό εργάτη. Και οι δυο ήταν απόλυτα πεπεισμένοι ότι στις 21 Δεκεμβρίου ο πλανήτης Γη θα καταστραφεί ολοσχερώς διότι θα συγκρουστεί μ’ ένα μεγαλύτερο αστέρι. Έτσι μου είπαν. Οι λιγοστοί Μάγια που υπάρχουν ακόμα, είχαν ξεκαθαρίσει πριν από λίγες ημέρες ότι οι πρόγονοί τους δε μιλούσαν για το τέλος του κόσμου, αλλά για το τέλος ενός κύκλου χρόνου που ταυτίζεται με την αρχή ενός νέου. Να θυμίσω ότι τα Χριστούγεννα, μαζί με τη γέννηση του Ιησού απ’ τη Ναζαρέτ, γεννιέται και το φως. Σύμπτωση; Αρχίζει να μικραίνει η νύχτα και να μεγαλώνει η ημέρα.

Βουλευτές - δικαστές
Όπως σας πληροφόρησα πριν λίγες ημέρες, οι βουλευτές έχουν αφορολόγητο το 75% των αποδοχών τους, γεγονός προκλητικό και απαράδεκτο. Οι δικαστές ζητούν να έχουν αφορολόγητο το 25% των αποδοχών τους. Στη Γαλλία, όσοι έχουν εισοδήματα πάνω από 1.000.000 ευρώ φορολογούνται με 75%. Ας τα είχα και ας με φορολογούσαν! Ο λόγος αυτός ανάγκασε το Γάλλο ηθοποιό Ζεράρ Ντεπαρτιέ να εγκαταλείψει την πατρίδα του και να εγκατασταθεί στο Βέλγιο. Ο πατριώτης...

Παπάδος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Λίγα απ’ όλα Λίγα απ’ όλα »
FOLLOW US
Copyright © 2017 EmprosNet.gr
Εμπρος Ημερήσια Εφημερίδα Νομού Λέσβου - Καρά Τεπέ - Mυτιλήνη - 81100
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Top