FOLLOW US

Σταράτες κουβέντες

Διαμαρτυρήθηκα, εγγράφως, στον ΕΛΓΑ γιατί ενώ δεν είμαι κατ’ επάγγελμα αγρότης, δε ζήτησα ποτέ αποζημίωση για φθορά από θεομηνίες, γεωργικού ή κτηνοτροφικού προϊόντος, εισπράττει εισφορές, και από την επιδότηση και από το δηλωθέν ποσό στο φορολογικό έντυπο.

Απάντηση από ΕΛΓΑ
Διαμαρτυρήθηκα, εγγράφως, στον ΕΛΓΑ γιατί ενώ δεν είμαι κατ’ επάγγελμα αγρότης, δε ζήτησα ποτέ αποζημίωση για φθορά από θεομηνίες, γεωργικού ή κτηνοτροφικού προϊόντος, εισπράττει εισφορές, και από την επιδότηση και από το δηλωθέν ποσό στο φορολογικό έντυπο. Ο ΕΛΓΑ στην απάντησή του αναφέρει ότι η εισφορά στον Οργανισμό είναι υποχρεωτική εφόσον είσαι ιδιοκτήτης αγροτικού κλήρου. Και τέλος, και οι μη κατ’ επάγγελμα αγρότες δικαιούνται αποζημίωση.

Το θαύμα της φύσης και του Αλέκου
Πρώτη φορά είδα πάνω σ’ ένα κλαδί πορτοκαλιάς να συνυπάρχουν 19 πορτοκάλια μεσαίου μεγέθους. Φανταστείτε ένα μικρό τσαμπί σταφύλι, όπου αντί για ρόγες, υπάρχουν πορτοκάλια. Το θαύμα αυτό οφείλεται στη Φύση που το επικονίασε και στον κ. Αλέκο Επανωμάτη απ’ τον Παπάδο, που παρείχε στο δέντρο καλλιέργεια και τροφή για να τα θρέψει.

Η παραίτηση του κ. Κατσιφαράκη
Δε με έπεισαν οι λόγοι που επικαλέστηκε στην παραίτησή του ο διοικητής του Νοσοκομείου, κ. Κατσιφαράκης. Διορισμένος επί των θλιβερών ημερών τού ΠΑΣΟΚ, βρήκε το πρόβλημα των 15 διορισμένων από το παράθυρο, το ανέχθηκε και το χρεώθηκε. Χρόνια τώρα, οι διάφοροι πολιτικάντηδες χρησιμοποίησαν το Νομαρχιακό Νοσοκομείο για να βολεύουν την κομματική τους πελατεία. Όσο για τις δηλώσεις του κ. Σπυριάδη ότι «επί 30 χρόνια έτσι επέλεγε τους εργαζομένους το Νοσοκομείο», τούτο μόνον: Γι’ αυτό, γιατρέ, οδηγήθηκε η χώρα στην ηθική και οικονομική κατάπτωση. Φέρει ο κλάδος των ιατρών μεγάλο μερίδιο ευθύνης για τη διάλυση του ΕΣΥ και τα προβλήματα που ενέσκηψαν. Δεν τελειώσαμε, όμως. Ο κ. Κατσιφαράκης, πριν δεχτεί τη θέση του διοικητή που του πρότειναν, έπρεπε να επισκεφτεί το Νοσοκομείο, να εξετάσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει και να διαλογιστεί εάν είχε τις ικανότητες και την υποστήριξη να τ’ αντιμετωπίσει. Έτσι θα έκανε ένας Άγγλος μάνατζερ, κ. Κατσιφαράκη.

Δημοτικά
Όταν εκλέχτηκε ο κ. Δημήτριος Φ. Βουνάτσος δήμαρχος Λέσβου, έγραψα ότι η σύνθεση του Δημοτικού Συμβουλίου μοιάζει με τις κυβερνήσεις του Γεωργίου Ανδ. Παπανδρέου τού 1963 - ‘64. Περιείχαν πολιτικά κάθε καρυδιάς καρύδι. Τα αποτελέσματα, γνωστά για τους παλαιούς. Η κυβέρνηση του 53% διαλύθηκε εις τα εξ ων συνετέθη. Τελευταία παρατηρώ κάποιες διεργασίες διάλυσης και στο Δημοτικό Συμβούλιο, για τις οποίες υπάρχουν εξηγήσεις για όσους παρακολουθούν και αναλύουν τα διατρέχοντα στο Δήμο. Αναγνωρίζω ότι οι ΟΤΑ περνούν δύσκολες ημέρες, επισημαίνω και εγώ ότι μπορεί να έχουν γίνει λάθη, αλλά ορισμένοι ανήσυχοι ας έχουν υπόψη τους ότι αν δεν τους μάζευε κοντά του ο Βουνάτσος να τους αναδείξει, δε θα τους γνώριζε ούτε ο πορτιέρης των υπηρεσιών που εργάζονται. Τέλος, όταν κάνει λάθη ο δήμαρχος - ουδείς αλάθητος και αναμάρτητος -, προβάλλεις τις διαφωνίες σου εντός του Δ.Σ. και όχι στα Μ.Μ.Ε.. Κλείνω με τούτο: Ο Βουνάτσος στις προσεχείς κρίσεις δε θα τεθεί σε αποστρατεία! Κύριε Παναγιώτη Παρασκευαΐδη, επειδή σας θεωρώ έντιμο άντρα και σας τιμώ ιδιαίτερα, θα γράψω τις απόψεις μου για εσάς σε προσεχές σχόλιο.

Μάθετε και τούτο
Βουλευτής με πάσης φύσεως αποδοχές (κύριο μισθό, συμμετοχές σε επιτροπές κ.λπ. κ.λπ.) 112.537,87 ευρώ, φορολογείται για τις 28.157,62 μόνον, ενώ τα 84.380,25, δηλαδή το 75%, είναι αφορολόγητο! Διευκρινίζω ότι ελάχιστοι βουλευτές τής Ν.Δ. και όλοι οι βουλευτές τής ΔΗΜΑΡ παραιτήθηκαν από τις αποζημιώσεις για τη συμμετοχή τους στις επιτροπές.

Γνωρίζετε ότι...
... κάθε χρόνο, ο αριθμός των γεννήσεων στην Ινδία ξεπερνά το συνολικό πληθυσμό της Αυστραλίας;
... η Ελλάδα είναι η τέταρτη μελισσοκομική χώρα στον κόσμο; Διαθέτει πάνω από δύο εκατομμύρια κυψέλες και παράγει περισσότερο από 5.000 τόνους μέλι.
... η Βυζαντινή Αυτοκρατορία έζησε 1.123 έτη και 18 ημέρες, από την 11η Μαΐου 330 μ.Χ. μέχρι τις 29 Μαΐου 1453;
... στην έρημο Σαχάρα βρέχει, κατά μέσο όρο, 17 ημέρες το χρόνο;
... ο μαϊντανός είναι το βότανο που χρησιμοποιείται περισσότερο σε όλο τον κόσμο;
... το αυτοκίνητο της Αλίκης Βουγιουκλάκη, μία «Μαζεράτι», πουλιέται από μάντρα αυτοκινήτων 10.000 ευρώ;

Ζωοκλοπές στη Γέρα
Συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό οι ζωοκλοπές στην περιοχή της Γέρας, χωρίς να ιδρώνει το αυτί των διωκτικών αρχών. Την περασμένη εβδομάδα έκλεψαν από το κοτέτσι του κ. Δημοσθένη Σουβατζή από το Σκόπελο, 15 πουλάδες. Ευτυχώς του άφησαν τις παλιές, που βρίσκονταν στο άλλο κοτέτσι, να τρώει κανένα αυγό!

Παπάδος 18-12-2012

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Λίγα απ’ όλα Λίγα απ’ όλα »
FOLLOW US
Copyright © 2017 EmprosNet.gr
Εμπρος Ημερήσια Εφημερίδα Νομού Λέσβου - Καρά Τεπέ - Mυτιλήνη - 81100
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Top