Βροχοπτώσεις στο νησί

15/02/2022 - 11:30

Διάβασα στο διαδίκτυο ότι ο Σύλλογος Ερασιτεχνών αλιέων Λουτροπόλεως Θερμής μετρά σε ετήσια βάση τις βροχοπτώσεις στην περιοχή του και τις δημοσιεύει κάθε μήνα. Νομίζω ότι ο τρόπος αυτός είναι ο καλύτερος απ' ότι έχω υπόψη μέχρι σήμερα και σαφώς καλύτερος ως προς τον χρόνο καταγραφής των βροχοπτώσεων από τα στοιχεία που δημοσιεύω στη στήλη μου. Εμείς μετράμε τις βροχοπτώσεις στη Γέρα από Οκτώβριο μέχρι τέλος Μαρτίου του επόμενου έτους. Λάβετε υπόψη ότι οι βροχοπτώσεις στο νησί δεν είναι του ίδιου ύψους σε όλες τις περιοχές. Τις περισσότερες βροχοπτώσεις δέχεται το λεκανοπέδιο του Ευεργέτουλα. Τα επαναλαμβάνω για την πλήρη ενημέρωσή σας. 

Ο μισθός και η σύνταξη της Μέρκελ 

Είτε μας αρέσει είτε όχι η Άγκελα Μέρκελ υπήρξε για την πατρίδα της τη Γερμανία η «σιδηρά κυρία» η οποία διαχειρίστηκε τις τύχες της χώρας της με μεγάλη επιτυχία και κατάφερε να την κάνει νούμερο ένα ανάμεσα στις χώρες της Ευρωπαϊκή Ένωσης. Όπως είπε και ένας συμπατριώτης της «προσπάθησε να κάνει τη Γερμανία της Ευρώπης». Να είστε σίγουροι ότι οι συμπατριώτες της θα την θυμούνται για πολλά πολλά χρόνια. Η Άγκελα Μέρκελ πριν συνταξιοδοτηθεί έπαιρνε 25.000 ευρώ ως καγκελάριος και 10.000 ευρώ ως βουλευτής. Ως συνταξιούχος και ύστερα από κάποιες προσαρμογές θα λαμβάνει 15.000 ευρώ μηνιαίως. Χωρίς σχόλια. 

Ελληνικά Πανεπιστήμια 

Κατά καιρούς έχουμε γράψει ότι για την κατάντια των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων στη χώρα μας ευθύνονται τρεις παράγοντες: 1. Το καθηγητικό κατεστημένο 2. Οι εκάστοτε κυβερνήσεις και 3. Η πλειοψηφία των φοιτητών. Ο κ. Αχιλλέας Γραβάνης καθηγητής Φαρμακολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης χωρίζει το καθηγητικό κατεστημένο σε πέντε κατηγορίες. 

  1. Αυτοί που κοιτάζουν μόνο την εργασία τους προσπαθώντας να μην μουτζουρωθούν από το περιρρέον χάος.
  2. Αυτοί που ασχολούνται με την εξωπανεπιστημιακή δουλειά τους κρατώντας την έδρα τους για να εξαργυρώνουν τον τίτλο του καθηγητή.
  3. Αυτοί που συμφωνούν με τη δράση των μειοψηφιών και την υποθάλπουν.
  4. Κάποιοι που τρέφουν πολιτικές φιλοδοξίες πολιτευόμενοι επιτηδείως και εντός των πανεπιστημίων.
  5. Τέλος οι ελάχιστοι που αντιστέκονται ανοιχτά στην κατάσταση.

Εις επίρρωση όλων αυτών τον Ιούνιο του 2017 (κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ) 471 φοιτητές της Θεσσαλονίκης καταγγέλλουν με επιστολή τους στον Πρύτανη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης παραβατικότητα σε κλοπές, ναρκωτικά, πορνεία, βία. Ο τότε αρμόδιος υπουργός (Γαβρόγλου) είπε ότι «τέτοια θέματα λύνονται από μέσα όταν υπάρχει το ρωμαλέο φοιτητικό κίνημα». Τα αποτελέσματα γνωστά. Εδώ ταιριάζουν τα βαριά «γαλλικά»! 

Πολιτικοί πολιτικάντηδες 

Πολιτικοί και κοινοβουλευτικοί άνδρες είναι εκείνοι που σκέπτονται τις επόμενες γενιές. Πολιτικάντηδες αυτοί που σκέπτονται πως θα εξασφαλίσουν την επανεκλογή τους στις επόμενες εκλογές. Άρθρουρ Κλάρκ Βρετανός συγγραφέας. Πάντως στην Ελλάδα οι πολιτικάντηδες υπερτερούν καταφανώς των πολιτικών. 

Λέσβος και εκλογές 

Θα κάνω μια πρόβλεψη: Ο Νομός Λέσβου εκλέγει τρεις βουλευτές. Έναν η ΝΔ, και από έναν ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ. Τις δεκαετίες 1950-1960 ο πληθυσμός του Νομού (Λέσβος, Λήμνος, Άγιος Ευστράτιος) ήταν 135.000 κάτοικοι και οι βουλευτές που αναλογούσαν ήταν επτά (3 Ενώσεως Κέντρου,3 ΕΔΑ και1 ΕΡΕ). Στις προσεχείς εκλογές, όποτε και αν γίνουν, αν το αναγεννημένο ΠΑΣΟΚ κατεβάσει νέο άφθαρτο υποψήφιο μπορεί να κερδίσει βουλευτική έδρα. Το κόμμα που θα χάσει την έδρα του είναι περισσότερο ο ΣΥΡΙΖΑ και λιγότερο το ΚΚΕ. Το τελευταίο έχει βαθιές ρίζες στο νησί μας. Προβλέψεις κάνουμε γιατί ο δρόμος του ΠΑΣΟΚ προς την αναγέννηση είναι μακρύς και δύσβατος και τα παλιά βαρίδια πολλά. 

Ο Γιώργος Κατζανός πρωτοπορεί 

Ο Ουίνστον Τσόρτσιλ πρωθυπουργός της Αγγλίας κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο είπε: «Έχεις εχθρούς; Καλώς! Αυτό σημαίνει ότι έχεις ορθώσει το ανάστημα σου για κάτι κάποτε στη ζωή σου». Γιατί το αναφέρω: Γιατί κάθε φορά που αρθρώνω κάποιο επαινετικό σχόλιο για τον συγχωριανό μου Γιωργή Κατζανό κάποιος κακεντρεχής θα μου πει «μα τι του βρίσκεις, δεν τον ξέρεις καλά, φαίνεται». Και όμως τον ξέρω καλύτερα από όλους σας γιατί έχω άλλα κριτήρια να κατατάσσω τους ανθρώπους. Ως δημοτικός σύμβουλος και υπεύθυνος αντιδήμαρχος καθαριότητας σε μια δύσκολη περίοδο για τον Δήμο, έδειξε τις ικανότητες του με θετικά αποτελέσματα. Ως ιδιώτης ελαιοτριβέας κατάρτισε συνεργείο πλήρως εξοπλισμένο και εξυπηρετεί τους πελάτες του που για διαφόρους λόγους δεν μπορούν οι ίδιοι να συλλέξουν το εισόδημά τους. Στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές θέλω να τον δω υποψήφιο στον Δήμο Μυτιλήνης ή στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου για να ολοκληρώσει το αγροτικό οδικό δίκτυο που άφησε στη μέση. Μέχρι τότε πιστεύω ότι θα υπάρχουν οι προϋποθέσεις και θα έχουν αρθεί οι όποιες δυσκολίες. 

Ιστορικοί και πολιτικοί 

Άρχισαν ν' αποχαρακτηρίζονται από τη Ρωσία απόρρητα έγγραφα της πάλαι ποτέ ΕΣΣΔ που έχουν σχέση με τον ελληνικό εμφύλιο πόλεμο. Μετά την κατάρρευση του τότε καθεστώτος πολλά απόρρητα έγγραφα των μυστικών υπηρεσιών διέρρευσαν στη Δύση ιδιαίτερα στη Μεγάλη Βρετανία, ΗΠΑ αλλά και σε άλλες χώρες της Ευρώπης. Ρώσοι ιστορικοί έφεραν στο φως έγγραφα που αποδεικνύουν τελεσίδικα τη συμμετοχή του Στάλιν με όπλα χρήματα κλπ. στους Έλληνες αντάρτες. Ο εμφύλιος πόλεμος κρύβει ακόμα πολλά μυστικά και ντοκουμέντα που θα ξαναγράψουν την ιστορία. Καλά θα κάνουμε να περιμένουμε χωρίς φωνασκίες. Άλλο πολιτική και άλλο ιστορία. Και η ιστορία δεν χαρίζεται ούτε σκεπάζει αλήθειες. 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey