Βρέχει

06/12/2022 - 11:30

Πάντα μου άρεσε από παιδί να βλέπω τη βροχή να πέφτει ασταμάτητα. Θυμάμαι ότι κάθε φορά που έβρεχε με μάλωνε η μάνα μου γιατί μου άρεσε να τριγυρνώ στους δρόμους και να βρέχομαι. Επέστρεφα στο σπίτι βρεγμένος μέχρι το κόκαλο και εισέπραττα τις συνέπειες της ηθελημένης απερισκεψίας μου.

Σήμερα 23/11- που γράφω για αυτή τη στήλη στην εφημερίδα- κάθομαι στο σπίτι και βλέπω τη βροχή να πέφτει από το παράθυρο και αγάλλομαι, γιατί καιρό τώρα περιμέναμε το θαύμα του ουρανού. Ίσως είναι η πρώτη φορά, απ' ότι θυμάμαι, που Νοέμβριο μήνα ποτίζαμε ακόμα δέντρα και φυτά. Στην Ινδία όταν φτάνει η εποχή των μουσώνων, που φέρνουν τις βροχές, οι χωρικοί βγαίνουν από τα σπίτια τους και χορεύουν μέσα στους δρόμους. Αν δε φοβόμουν ότι θα με θεωρούσαν σαλταρισμένο και θα με μάζευαν για το Δρομοκαϊτειο θα το έκανα. Εύχομαι αυτό το σιγανό ψιχάλισμα να κρατήσει σαράντα μερόνυχτα όπως στην εποχή του Νώε...

Η «Κιβωτός» και οι προσφορές

Το λαό μας μ' όλα τα ελαττώματα και τις μιζέριες του τον διακρίνει το φιλότιμο και η φιλοπατρία. Η φιλοπατρία διαχωρίζεται στη διατήρηση της εδαφικής ακεραιότητας και στην οικονομικοπολιτιστική πρόοδο. Στους διαφόρους πολέμους τα ξενιτεμένα Ελληνόπουλα έσπευδαν να υπερασπιστούν την πατρώα γη και εν καιρώ ειρήνης και ανασυγκρότησης οι Έλληνες της διασποράς έχτιζαν Ακαδημίες, Ζάππεια, κλπ. Αλλά και στη σύγχρονη Ελλάδα οι μεγάλες προσφορές περιορίστηκαν αισθητά, αλλά δεν έλειψαν.

Η «Κιβωτός» και οι προσφορές 2

Δεν θα ασχοληθώ με όσα γράφονται και ακούγονται για την «Κιβωτό του Κόσμου» γιατί η διερεύνηση της όλης υπόθεσης βρίσκεται ακόμα στο αρχικό στάδιο. Εκείνο που θέλω να επισημάνω είναι το πλήθος σε προσφορές χρημάτων, ειδών τροφίμων, ακινήτων, εθελοντικής προσφοράς εκ μέρους των συμπολιτών μας. Τα ακίνητα που προσφέρθηκαν στην «Κιβωτό» αξίζουν εκατομμύρια ευρώ. Πιστεύω στην ιδιωτική πρωτοβουλία, αλλά υπό την εποπτεία του Κράτους. Διότι το κράτος ούτε πόσα ακίνητα διαθέτει ξέρει, ούτε αυτά που διαχειρίζεται πρόκοψαν, γι' αυτό τα εκχωρεί σε ιδιώτες. Αλλά δεν επιτρέπεται ιδρύματα όπως «Η Κιβωτός του Κόσμου» να επαφίεται στα χέρια ενός παπά και μιας πρεσβυτέρας μ' ένα διοικητικό συμβούλιο της αρεσκείας τους, χωρίς έλεγχο.

Υποψήφιοι ΠΑΣΟΚ στη Λέσβο

Διάβασα σε Αθηναϊκή εφημερίδα, αν δεν κάνω λάθος στα "ΝΕΑ", ότι για το ψηφοδέλτιο του τοπικού ΠΑΣΟΚ ακούγονται τα ονόματα των Παναγιώτη Παρασκευαίδη, του δικηγόρου Πετρέλλη (υιού) και της κ. Χοχλάκα. Είναι νωρίς ακόμα για να οριστικοποιηθεί το ψηφοδέλτιο του κόμματος και ο τρόπος επιλογής των υποψηφίων. Πάντως και τα τρία πρόσωπα είναι αξιόλογα. Μένει να αξιολογηθούν οι ικανότητες, οι συνέπεια και η πειθαρχία στις αρχές του κόμματος και η απήχηση που έχουν οι υποψήφιοι στον κόσμο των ψηφοφόρων. Επειδή ως σοσιαλδημοκράτης μ' ενδιαφέρει η σύνθεση του ψηφοδελτίου και εκ πεποιθήσεως είμαι υπέρ της ανανέωσης των στελεχών, τον τελευταίο λόγο επιλογής έχουν εκείνοι που σταυρώνουν το ψηφοδέλτιο και μόνο. Χαίρομαι πάντως που αρχίσαμε να σοβαρεύουμε, ως προς την επιλογή των υποψηφίων. Στις Αυτοδιοικητικές εκλογές επιλέγω να ψηφίσω πρόσωπα με ικανότητες, ανεξαιρέτως κομματικής προέλευσης.

Υποψήφιοι Περιφερειάρχες

Πληροφορήθηκα ότι η ΝΔ διενέργησε δημοσκόπηση στο νησί τεσσάρων πέντε ονομάτων, ως υποψήφιων Περιφερειαρχών Βορείου Αιγαίου, για τις προσεχείς εκλογές στους ΟΤΑ. Μεταξύ των ονομάτων ήταν και του Άλκη Στεφανή από την Αγιάσο. Γνωστότατου στρατιωτικού και εσχάτως πολιτικού. Πρέπει η ΝΔ ν' ανανεώσει το στελεχιακό δυναμικό της στο νησί τόσο στη βουλή όσο και στην τοπική Αυτοδιοίκηση. Ας μιμηθεί σ' αυτό το ΚΚΕ και τον ΣΥΡΙΖΑ που ανανέωσαν τα ψηφοδέλτια τους με νέο αίμα. Είναι γνωστό ότι η επιρροή της ΝΔ στο νησί, παρά τα σκαμπανεβάσματα, παραμένει ανοδική χάρη στον αρχηγό της και μόνο. Αυτά βλέπω και ακούω απ' τον περίγυρο μου. Είναι γεγονός ότι αν η ΝΔ αποφασίσει να κατεβάσει δικό της υποψήφιο Περιφερειάρχη, η κυριαρχία του κ. Μουτζούρη θα κλονιστεί επικίνδυνα στον πρώτο γύρο.

Το ύψος της βροχής στον Παπάδο

Με τις βροχές που έπεσαν το Νοέμβριο στον Παπάδο της Γέρας το βροχόμετρο έφτασε στις 7 ίντσες. Μετράμε τις βροχοπτώσεις από 1/10 μέχρι 30/3/2023. Μια ίντσα ισούται με 2,5 πόντους περίπου. Όταν οι βροχοπτώσεις σ' έναν τόπο ξεπεράσουν τις 35 ίντσες θεωρείται μια καλή χρονιά για τη γεωργία και τους ελαιώνες. Υπενθυμίζουμε ότι οι παλαιοί καλλιεργητές της ελιάς έλεγαν ότι, η πρώτη καλλιέργεια είναι η βροχή, η δεύτερη το κλάδεμα και η τρίτη όλα τα άλλα (σκάψιμο, λίπανση, βοτάνισμα, ράντισμα κλπ.)

Σκόρπιες ειδήσεις και άλλα

- Το 2023 ο πληθυσμός της Ινδίας θα είναι 1.425.775.850 κάτοικοι και θα ξεπεράσει τον πληθυσμό της Κίνας. Στην εποχή της Αγγλικής κατοχής ήταν 300 εκατομμύρια.

- Στην Αμερική δικάζονται οι μπράβοι του Ερντογάν για τον άγριο ξυλοδαρμό Κούρδων διαδηλωτών κατά του Τούρκου Προέδρου. Συνέβη το 2017 κατά την άφιξη του σουλτάνου στην Ουάσιγκτον.

- «Σήμερα στις ψευτοδημοκρατίες μας η άνοδος στην εξουσία προϋποθέτει να κολακεύει κανείς την κοινή γνώμη ή να έχει τηλεοπτική φωτογένεια», Κορν. Καστοριάδης.

- Το Ισραήλ με 9.500.000 πληθυσμό έχει 120 βουλευτές στη βουλή. Η Ελλάδα με 11.000.000 έχει 300!

- Κατά τον αμερικανό πολιτικό Κίσινγκερ οι καλύτεροι πολιτικοί του κόσμου ήταν Αντενάουερ (Γερμανία), Ντε Γκολ (Γαλλία), Νίξον (Αμερική), Σαντάτ (Αίγυπτος δολοφονήθηκε, Θάτσερ (Αγγλία).

Διόρθωση

Στο σχόλιο «Παράξενοι φόροι», από παραδρομή γράφτηκε «Παράξενοι φόβοι». Συμβαίνουν και αυτά!

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey