«Βοστάνειο» Νοσοκομείο Μυτιλήνης πριν

20/09/2022 - 10:30

Το περιστατικό που θα διαβάσετε σήμερα έχει δημοσιευθεί σ' αυτή τη στήλη πριν χρόνια. Σήμερα θα το επαναλάβω με λεπτομέρειες. Πριν δέκα χρόνια, περίπου, στέλεχος του τότε ενιαίου Συνασπισμού έφθασε στο νησί για κομματική δουλειά και τρεις πολιτικές ομιλίες. Αφού τελείωσε όλα αυτά θέλησε να επισκεφθεί το "Βοστάνειο". Δεν γράφω το όνομά του γιατί αργότερα σαλτάρισε σε άλλο κόμμα για μια καρέκλα, με απογοήτευσε και τον διέγραψα από τη μνήμη μου. Ήμουν ένας από αυτούς που τον συνόδεψαν στο νοσοκομείο μας. Είδε τον Διοικητή, αντιπροσωπεία του Ιατρικού προσωπικού, περιηγήθηκε τους θαλάμους των ασθενών, πήγε στα μαγειρεία, αποθήκες τροφίμων, υδραγωγείο. Στο τέλος δέχτηκε αντιπροσωπεία των νοσηλευτών και εργαζομένων. Ανέπτυξαν τα αιτήματά τους, επεσήμαναν τις ελλείψεις του ιδρύματος, έκαναν προτάσεις βελτίωσης. Τους άκουγε χωρίς να τους διακόπτει.

Όταν τελείωσαν είπε:

- «Παιδιά θα τα λάβω σοβαρά υπόψη αυτά που μου είπατε και θα τα μεταβιβάσω στους αρμόδιους. Έχετε όμως γνώση των αναγκών του δικού σας νοσοκομείου μόνο. Εγώ που επισκέπτομαι όλα τα επαρχιακά νοσοκομεία σας πληροφορώ ότι το " Βοστάνειο" είναι ένα από τα καλύτερα.

«Βοστάνειο» Νοσοκομείο Μυτιλήνης σήμερα

Νοσηλεύτηκα στο νοσοκομείο από τη Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου μέχρι την Κυριακή 11/9 σύνολο επτά ημέρες. Στο δωμάτιο 208 με δύο κρεβάτια. Ένας υπέροχος πεντακάθαρος χώρος με θέα τον Χάλικα. Η στήλη δεν φημίζεται για τους εύκολους επαίνους, αλλά δεν τσιγκουνεύεται όταν πρέπει να επισημάνει κάτι θετικό που αξίζει να προβάλλει. Θα προσπαθήσω να είμαι αντικειμενικός και δίκαιος για όσα είδα, αντιμετώπισα, συνάντησα στους χώρους που επισκέφτηκα.

Σεκιούριτι: Κάνουν σωστά τους ελέγχους τόσο στην είσοδο του νοσοκομείου καθώς και στους ελέγχους εντός των θαλάμων. Κάθε νοσηλευόμενος δικαιούται έναν συνοδό αφού έχει κάνει τεστ για τον covid και έχει έγκριση απ' τον θεράποντα ιατρό.

Εξωτερικά ιατρεία: Άψογη εξυπηρέτηση από ουρολογικό, καρδιολογικό, ακτινολογικό. Χωρίς καθυστερήσεις ενίοτε και με χιούμορ, βάλσαμο για τον ασθενή.

Η καθαριότητα πολύ καλή και σε καθημερινή βάση, οι τουαλέτες καθαρές με όλα τα απαραίτητα εντός.

Οι νοσηλεύτριες και νοσηλευτές επαγγελματίες γνωρίζουν καλά το αντικείμενο τους και ξέρουν να χαμογελούν με ευγένεια. Τους ευχαριστώ ιδιαιτέρως.

Η διατροφή των ειδικών περιπτώσεων

Από την πρώτη ημέρα που εισήχθην στο νοσοκομείο δήλωσα ότι πάσχω από κοιλιοκάκη και έχω ειδική διατροφή με προϊόντα χωρίς γλουτένη. Μου απάντησαν ότι δεν διαθέτουμε τέτοια τρόφιμα και από Δευτέρα μέχρι Πέμπτη το γεύμα ήταν κοτόπουλο με ρύζι με αποτέλεσμα το ζάχαρο στον οργανισμό μου από 120 να φτάσει 211!Μετά την παρέμβαση μου στο γραφείο του κ. Διοικητού του νοσοκομείου η διατροφή μου βελτιώθηκε αισθητά απ' την Παρασκευή το μεσημέρι. Στα νοσοκομεία της Ιταλίας κ. Διοικητά και κ. Διατροφολόγε που τυχαίνει να έχω προσωπική άποψη, δίπλα στα κεντρικά μαγειρεία υπάρχει ξεχωριστός χώρος με αποστειρωμένα μαγειρικά σκεύη και μαχαιροπήρουνα για περιπτώσεις σε δυσανεξίες σαν τη δική μου. Το "Βοστάνειο" έχει εξαιρετικό επιστημονικό προσωπικό και νοσηλευτές με προδιαγραφές και δεν επιτρέπεται να υστερεί στον τομέα αυτόν και να μη διαθέτει τρόφιμα χωρίς γλουτένη, που τα βρίσκεις σήμερα και στα σούπερ μάρκετ.

Διαπιστώσεις για υπόψη και ευχαριστίες

1.Καλό είναι στους θαλάμους που νοσηλεύονται γέροντες όπως εγώ, να μην συνυπάρχουν παιδιά κάτω των είκοσι ετών για τη σωματική και ψυχική υγεία των τελευταίων. Κατά τη διάρκεια της νοσηλείας μου πέρασαν απ' το δεύτερο κρεβάτι τρία τέτοια χαριτωμένα παιδιά.

2. Τα μαξιλάρια, τα περισσότερα δεν είχαν μαξιλαροθήκες αλλά και τα ίδια δεν είναι καλύτερα.

3. Η νυχτερινή βάρδια των νοσηλευτών πρέπει κατά τη γνώμη μου να ενισχυθεί γιατί σε ορισμένες έκτακτες περιπτώσεις δεν ήταν επαρκής. Δύο νοσηλευτές στη νυχτερινή βάρδια είναι λίγοι. Άφησα τελευταία να ευχαριστήσω δύο αγαπητά πρόσωπα:

Τον ουρολόγο ιατρό κ. Ευάγγελο Δούκα. Επιστήμων με μεγάλες επιτυχίες, σοβαρό, λιγομίλητο, με χιούμορ. Με παρακολούθησε προχειρουργικά, με καθοδήγησε αποτελεσματικά και χειρούργησε την κύστη μου. Τον εμπιστεύομαι και τον ευχαριστώ για όσα έκανε για μένα. Ομοίως ευχαριστώ θερμά την αναισθησιολόγο κ. Λουκία Μάκρα για όλες τις προσπάθειες της... Πέρα από την επιστημονική της καταξίωση, η κ. Λουκία Μάκρα είναι ένας ευαίσθητος γλυκός άνθρωπος με περισσή ευγένεια.

Για να ερωτευθείτε την Ελλάδα

Η Ισπανική εφημερίδα "EL PAIS" ρωτά: «Θέλετε να ερωτευθείτε την Ελλάδα; Διαβάστε τους λογοτέχνες της» και προτείνει τον «Αλέξη Ζορμπά» του Νίκου Καζαντζάκη, τη «Λωξάνδρα» της Μαρίας Ιορδανίδου και μαζί μ' αυτά τα δύο σύγχρονα βιβλία «Η Αθήνα της μιας διαδρομής» του Πέτρου Μάρκαρη και «Μητέρες και γιοι» του Θοδωρή Καλλιφατίδη που ζει κυρίως στην Σουηδία.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey