Βίοι παράλληλοι

22/06/2022 - 11:00

Η «τρέλα»των δικτατόρων και των αυταρχικών καθεστώτων για την κατάκτηση του «ζωτικού χώρου» και την αναθεώρηση των συνόρων

Ακούω κάποιους -δήθεν, θιασώτες των δημοκρατικών ιδεωδών και αξιών και, συγχρόνως, κρυφο- Πουτινικούς- οι οποίοι στην προσπάθειά τους να αποενοχοποιήσουν τον Πούτιν για την ιταμή επίθεση, σε ένα ανεξάρτητο κράτος, που προέκυψε, το 1991, από την ειρηνική διάλυση της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, με τις «ευλογίες» και της τότε ηγεσίας του ρωσικού κράτους- παρουσιάζουν τον Πούτιν ως «αμυνόμενο», εναντίον της «απειλής» που δεχόταν από το ΝΑΤΟ!

Και η«απειλή» που δεχόταν ο Πούτιν από το ΝΑΤΟ ήταν τόσο μεγάλη, όσο και τα εκατομμύρια ευρώ που πλήρωναν οι περισσότερες ευρωπαϊκές Νατοϊκές χώρες για την αγορά ρωσικού πετρελαίου και φυσικού αερίου χρηματοδοτώντας, έτσι, αφειδώς και αφελώς, τα εξοπλιστικά (και πυρηνικά) προγράμματα του Πούτιν! Επικαλούνται οι κρυφο-Πουτινικοί και άλλους κινδύνους, τους οποίους αντιμετώπιζε, εκ μέρους της γειτονικής Ουκρανίας, όπως προφασίστηκε ο Πούτιν: απειλούνταν, λένε, από το «ναζιστικό καθεστώς Ζελένσκι» και από τα πυρηνικά όπλα που ετοιμάζονταν να κατασκευάσουν οι Ουκρανοί! Επίσης, «κινδύνευε» από το νεοναζιστικό Τάγμα του Αζόφ, που «εξόντωνε» τους…φιλήσυχους Ρωσόφωνους του Ντονέσκ και του Λουγκάνσκ! (Γι΄ αυτό ο Πούτιν, προτού το Τάγμα Αζόφ… «εξοντώσει» και τους Ρωσόφωνους της Κριμαίας, κατέλαβε την Κριμαία, το 2014, και, στην συνέχεια, την προσάρτησε!).

Με τέτοιες…«τραβηγμένες από τα μαλλιά» δικαιολογίες δικαιώνουν, κάθε αποτρελαμένο δικτάτορα, ακόμα και τον Χίτλερ, καθώς και τον «σουλτάνο»Ερντογάν!

Παρόμοια ήταν και τα «επιχειρήματα» του Χίτλερ που επικαλέστηκε για να δικαιολογήσει την εισβολή και την κατάκτηση, το 1939, της Τσεχοσλοβακίας («οι Τσεχοσλοβάκοι «κακομεταχειρίζονταν» την Γερμανική μειονότητα των Στουδιτών»!).

Τα ίδια « επιχειρήματα», από τον Χίτλερ, για την επίθεση και την κατάκτηση της Πολωνίας: οι Πολωνοί δεν δέχτηκαν να παραχωρήσουν το Ντάντσιχ, που ζητούσε ο Χίτλερ και το οποίο, στην πλειοψηφία του, κατοικούνταν από γερμανόφωνους∙ και οι… «ανόητοι» ηγέτες της Πολωνίας- όπως και οι σημερινοί ηγέτες της Ουκρανίας- όχι μόνον αρνήθηκαν να γίνουν…«σύμμαχοι», όπως τους πρότεινε ο Χίτλερ, αλλά και συνήψαν (για την άμυνά τους) συμμαχία με τους Γάλλους και τους Άγγλους, ενέργεια που…«έθετε σε κίνδυνο την… ύπαρξη της Γερμανίας»! (έναν παρόμοιο …«κίνδυνο»… αντιμετώπισε και ο Πούτιν από την προοπτική ένταξης της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ!).

Και όπως έλεγαν οι Αρχαίοι Έλληνες « όμοιος ομοίω αεί πελάζει» ή - νεοελληνιστί- « όμοιος στον όμοιο, κοπριά στα λάχανα», από, κοντά, και ο Τούρκος Πούτιν: δεν τον αφήνει να…κοιμηθεί το «τρόπαιον» των «ενδόξων» προκατόχων του, οι οποίοι κατέλαβαν την μισή- ανυπεράσπιστη, τότε - Κύπρο, προκειμένου να… προστατέψουν την Τουρκοκυπριακή μειονότητα από τους «δυνάστες» τους, τους Ελληνοκύπριους!

Και ως θαυμαστής ο Ερντογάν του «αρκαντάς» Πούτιν, αντιγράφει το σχέδιό του για τον διαμελισμό της Ουκρανίας ( που εμπνεύστηκε από τον Στάλιν, όταν διαμέλισε, από κοινού με τον Χίτλερ, την Πολωνία, το 1939): οι Έλληνες (όπως και οι Ουκρανοί που…«απειλούσαν» τον Πούτιν) «ετοιμάζονται να κάνουν… στρατιωτική απόβαση στην Μικρασιατική ακτή της Τουρκίας, διότι έχουν εγκαταστήσει στρατό, στα νησιά του Β. Αιγαίου»!

Και, ενώ, ένας, ακόμη, «Πούτιν», στην γειτονιά μας, συμπεριφέρεται ως… δραπέτης φρενοκομείου, οι σύμμαχοί μας στο ΝΑΤΟ και οι Εταίροι μας, στην Ε.Ε. ( ως αφελείς επίγονοι του Τσάμπερλεν και του Νταλαντιέ*), συνεχίζουν το «νταλαβέρι», μαζί του, πιστεύοντας, ακόμα, στην «ίασή» του με …«κεραλοιφές» και «Ευχέλαια»!

Δείγματα εθνικής πολιτικής

Χωρίς κόμπλεξ και χωρίς κομματικές προκαταλήψεις, ο Κ. Μητσοτάκης επιλέγει από τον ευρύτερο δημοκρατικό χώρο προσωπικότητες εθνικής εμβέλειας, προκειμένου να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα σε ευρωπαϊκούς και διεθνείς Οργανισμούς: Μαργαρίτης Σχοινάς, τ. Εκπρόσωπος Τύπου της Κομισιόν, επιλέχτηκε ως Επίτροπος της Ελλάδας στην Ε.Ε. και ανέλαβε το αξίωμα του Αντιπροέδρου στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Άννα Διαμαντοπούλου προτάθηκε ως υποψήφια για την ηγεσία του ΟΟΣΑ. ΕυάγγελοςΒενιζέλος προτάθηκε για την Επιτροπή Σοφών στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

Προηγήθηκαν οι επιλογές σημαντικών προσωπικοτήτων, εκτός του κομματικού χώρου της Ν.Δ., για την στελέχωση κρίσιμων υπουργείων Μιχ. Χρυσοχοΐδης για το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Κυριάκος Πιερρακάκης για το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Λίνα Μενδώνη για το Υπουργείο Πολιτισμού, και Χρ.Στυλιανίδης, τ. Επίτροπος της Κύπρου στην Ε.Ε., για το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας ( είχε προταθεί, προηγουμένως, ο Ναύαρχος Ευαγγ. Αποστολάκης, τ. Υπουργός Εθνικής Άμυνας στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος, παρά την αρχική αποδοχή της πρότασης του πρωθυπουργού, τελικά, μετά την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, δεν αποδέχθηκε την πρόταση να αναλάβει το υπουργείο της Κλιματικής Κρίσης).Υ.Γ. Πρόβλεψη Τσίπρα: «ο Μητσοτάκης θα δραπετεύσει το Φθινόπωρο κάνοντας εκλογές»! Έτσι εξηγείται γιατί το κοπέλι έχει χάσει τον ύπνο του! Γιατί, εάν επαληθευτούν τα δημοσκοπικά ποσοστά του, «θα τον κλαιν΄ τα κλαψοπούλια κι οι κλωνόγυρτες ιτιές» ή- επί το λαϊκότερον- « θα είναι να τον κλαίνε οι ρέγγες»!*Τσάμπερλεν, πρωθυπουργός της Αγγλίας, και Νταλαντιέ, πρωθυπουργός της Γαλλίας: από κοινού με τον Χίτλερ, υπέγραψαν, το 1938, την Συμφωνία του Μονάχου, με την οποίαν ενέκριναν τον διαμελισμό της Τσεχοσλοβακίας, από τον Χίτλερ.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey