Τότε που έπαιζαν τα νταούλια

22/07/2021 - 15:12

Τον κ. Τσίπρα τον γνώρισα από κοντά τότε που ήταν γνωστός στο φοιτητόκοσμο ως «ειδικός» στις καταλήψεις και δεν τον ήξερε πολύς κόσμος. Τότε που τον υπέδειξε ο Αλαβάνος στον Συνασπισμό για υποψήφιο Δήμαρχο Αθηναίων αντί του ψηφισμένου Μιχάλη Παπαγιαννάκη του ευπατρίδη. Δεν μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση ο νεανίας. Αργότερα έγινε αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ με μεγάλη πλειοψηφία και οι δρόμοι μας χώρισαν δια παντός. Τον κ. Τσίπρα τον έφεραν στην εξουσία οι συγκυρίες και η αποτυχία των δύο μεγάλων κομμάτων να διαχειριστούν την πτώχευση που δημιούργησαν.

Τότε που έπαιζαν τα νταούλια... (2)

Λαϊκιστής χωρίς ηθικούς πολιτικούς φραγμούς αυτός ο «αριστερός» συνεργάστηκε με τους νεοδεξιούς του Καμμένου για να αποκτήσει πλειοψηφία ενώ θα μπορούσε να συνεργαστεί με το Ποτάμι που πλησίαζε ιδεολογικά και διέθετε βαρβάτα στελέχη που θα μπορούσαν να βοηθήσουν και να συνεργαστούν. Δεν το έκανε διότι είχαν πάρει τα μυαλά του αέρα και ήθελε την ενός ανδρός αρχή. Η συνεργασία με το Ποτάμι θα τον δυσκόλευε... Άπειρος πολιτικά και διπλωματικά ήθελε «ν' αλλάξει την Ευρώπη» και να την υποχρεώσει να δεχθεί τους όρους του! Έτσι νόμιζε ο αλαζών!

Τότε που έπαιζαν τα νταούλια...(3)

Όταν αντιλήφθηκε ότι οι εκβιασμοί του δεν έπιασαν κατέφυγε στην «τελευταία μπλόφα» το δημοψήφισμα στις 5/7/2015. Το δημοψήφισμα όπως το αντιλήφθηκε ο λαός που το ψήφισε ζητούσε έξοδο από την ΟΝΕ (ευρώ) και επιστροφή στη δραχμή. Το αποτέλεσμα ήταν 61,31% ΟΧΙ, αυτό που δεν ανέμενε ο Τσίπρας. Θα προτιμούσε το συντριπτικό 61,31% να ήταν ΝΑΙ, γιατί θα τον βόλευε και θα του έλυνε τα χέρια... Όταν και η «τελευταία μπλόφα» δεν έπιασε έκανε τη γνωστή κωλοτούμπα και υπέγραψε το τρίτο μνημόνιο. Μετά το δημοψήφισμα και σε λίγες ημέρες απέσυραν οι καταθέτες από τα ΑΤΜ 2,5 δις ευρώ. Ένα μέρος από αυτά τα χρήματα δεν έχουν επιστραφεί ακόμα στις τράπεζες. Τα «παιχνίδια» του Τσίπρα με τους Ευρωπαίους το πρώτο εξάμηνο του 2015 κόστισαν στο ελληνικό δημόσιο 100-200 δις ευρώ. Δυστυχώς στην Ελλάδα ουδείς Πρωθυπουργός λογοδότησε.

Αξιολόγηση των εκπαιδευτικών

Την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών όπως ίσχυε μέχρι το 1981 την κατάργησε το ΠΑΣΟΚ και ορθώς έπραξε, γιατί ήταν αναχρονιστική. Με το παλαιό σύστημα ο Επιθεωρητής συγκέντρωνε στο πρόσωπο του τις διοικητικές και επιστημονικές αρμοδιότητες. Από την τότε αξιολόγηση του Επιθεωρητή εξαρτιόταν η βαθμολογική ανέλιξη, αλλά και η μετάθεση και απόσπαση των εκπαιδευτικών. Ο γράφων αναγκάστηκε να προσφύγει στο Συμβούλιο Επικρατείας για να διαγράψει εκδικητικές εκθέσεις επιθεωρητών που φρενάριζαν την εξέλιξη του. Οι τότε επιθεωρητάδες δεν συγχωρούσαν σε όποιον αμφισβητούσε την αυθεντία και την ανεπάρκεια τους και εκδικιόταν!

Αξιολόγηση εκπαιδευτικών (2)

Με την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση του ΠΑΣΟΚ διαχωρίστηκαν οι διοικητικές από τις επιστημονικές αρμοδιότητες. Ο υπεύθυνος των διοικητικών υποθέσεων ονομάστηκε «Διευθυντής» και είχε ως αντικείμενο πληρωμές προσωπικού, μεταθέσεις, αποσπάσεις, αναρρωτικές άδειες κλπ. κλπ. και ο επιστημονικός υπεύθυνος ονομάστηκε «Σχολικός Σύμβουλος». Η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση του ΠΑΣΟΚ ήταν προς την εκσυγχρονιστική κατεύθυνση, αλλά δεν υποστηρίχτηκε και δεν ενισχύθηκε πολιτικά τα πρώτα έτη εφαρμογής της. Οι εκπαιδευτικοί αφού απαλλάχτηκαν από το βραχνά των Επιθεωρητάδων ξεσάλωσαν ως απελεύθεροι και έκτοτε μέχρι σήμερα ουδεμία αξιολόγηση δέχτηκαν και επήλθε πλήρης ισοπέδωση προς τα κάτω. Οι κυβερνήσεις  του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ είναι υπεύθυνες για ό,τι συμβαίνει μέχρι σήμερα στις τρεις βαθμίδες της εκπαίδευσης και ιδιαίτερα στην Ανώτατη εκπαίδευση.

Οι τελευταίες εκλογές στο Ισραήλ

Ο Μπεντζαμίν Νετανιάχου κυβέρνησε το Ισραήλ επί 12 χρόνια και στις τελευταίες εκλογές, το κόμμα του ήρθε πρώτο με 30 έδρες επί συνόλου 120. Με 61 βουλευτές σχηματίζεται κυβέρνηση. Έχασε για πρώτη φορά την εξουσία γιατί συσπειρώθηκαν οκτώ κόμματα, δυο αριστερά, δυο κεντρώα, τρία δεξιά και ένα αραβικό και σχημάτισαν συμμαχική κυβέρνηση συνεργασίας. Μια τέτοια πολυσυλλεκτική κυβέρνηση με συμμετοχή και Αραβικού κόμματος δεν συμβαίνει πρώτη φορά. Το Ισραήλ χρησιμοποιεί επί σειρά ετών το σύστημα της απλής αναλογικής γιατί έχει κουλτούρα συνεργασιών. Το πρόβλημα τώρα το έχει ο κ. Νετανιάχου ο οποίος κινδυνεύει να πάει φυλακή, αν αποδειχτούν οι κατηγορίες που τον βαρύνουν. Το Ισραήλ έχει στο παρελθόν στείλει στη φυλακή και άλλον τέως πρωθυπουργό.

Το ξέρετε αυτό;

Στο Βιετνάμ και την  Ιαπωνία, εδώ και πολλά χρόνια οι κάτοικοι κυκλοφορούν στους δρόμους και τα καταστήματα με μάσκες και οι πωλητές και ταξιτζήδες φορούν άσπρα γάντια.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey