Τοποθετήθηκε το βροχόμετρο

05/11/2020 - 11:14

Εδώ και αρκετά χρόνια έχω τοποθετήσει στην αυλή του σπιτιού μου αυτοσχέδιο βροχόμετρο και ενημερώνω τους αναγνώστες της στήλης για το ύψος της βροχής στην περιοχή μας. Προς γνώσιν οι βροχοπτώσεις στο νησί δεν έχουν παντού το ίδιο ύψος. Περισσότερες βροχές δέχεται το λεκανοπέδιο του Ευεργέτουλα μέχρι Αγιάσο και έπονται η περιοχή Πολιχνίτου, η περιοχή Γέρας και μέρος του Πλωμαρίου. Τις λιγότερες βροχοπτώσεις δέχεται ο βόρειο τμήμα του νησιού. Το βροχόμετρο πρέπει να ενεργοποιείται από αρχές Σεπτεμβρίου μέχρι τέλους Μαρτίου του επόμενου χρόνου. Εφέτος ξεχάστηκα και το τοποθέτησα 13 τρέχοντος μηνός Οκτωβρίου. Θεωρείται «καλή χρονιά» για τους ελαιώνες όταν οι βροχοπτώσεις αγγίζουν τις 30-35 ίντσες και πάνω. Επαναλαμβάνω για πολλοστή φορά ότι η πρώτη καλλιέργεια της ελιάς είναι το νερό, η δεύτερη το κλάδεμα και η τρίτη όλα τα άλλα. Δηλαδή λίπανση, όργωμα, βοτάνισμα, ράντισμα.

ΣΥΡΙΖΑ και νομικοί κώδικες

Ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κοντονής με τις τελευταίες δηλώσεις του έβγαλε πικρίες και απωθημένα. Δεν άντεξε την αντικατάσταση του στο υπουργείο Δικαιοσύνης από τον κ. Καλογήρου και τη μη εκλογή του ως βουλευτής στη μονοεδρική της Ζακύνθου για 500 ψήφους. Ακόμα παραπονιέται γιατί, κατά τις δηλώσεις του, ο κ. Τσίπρας του είχε υποσχεθεί ότι θα είναι υποψήφιος στην Περιφέρεια Αττικής και αθέτησε. Ο Ποινικός Κώδικας έγινε με πρωτοβουλία επιτροπής εγκύρων νομικών με σκοπό τη φιλελευθεροποίηση της νομοθεσίας και όχι για να «πέσουν στα μαλακά» οι Χρυσαυγίτες! Αν θέλετε για να «πέφτουν στα μαλακά» «οι Ρουβίκωνες», οι κουκουλοφόροι, οι καταληψίες, οι άναρχες κλπ. για τους οποίους ο ΣΥΡΙΖΑ έδειχνε και δείχνει ανεκτικότητα. Μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ απ’ το 2012 να συμπορεύτηκε με τους «αγανακτισμένους» παρέα με Καμμένους, Χρυσαυγίτες σε πορείες διαμαρτυρίες αλλά πόρρω απέχει να χαρακτηριστεί φίλα προσκείμενος στο ναζισμό. Είναι γνωστό τοις πάσι τα αντισυριζαικά αισθήματα της στήλης και πόσο του αντιπαρατέθηκε όταν κυβερνούσε. Και θα του αντιπαραταθεί διότι το ΣΥΡΙΖΑ τον γνωρίζει πολύ καλά. Αλλά τη γνώμη μας θα τη λέμε ευθαρσώς.

«ΚΑΤΑΛΥΨΕΙ ΚΑΤΟ Η ΜΑΣΚΑ»

Αυτό το ανορθόγραφο πανό αναρτήθηκε σε υπό κατάληψη σχολείο της Αττικής. Έχει τρία βασικά ορθογραφικά λάθη. Βέβαια όταν μια γλώσσα έχει ιστορία 3.500 ετών δεν είναι εύκολη στη ορθή γραφή. Αλλά όταν έχεις να κάνεις με παιδιά του Γυμνασίου και του Λυκείου τέτοια βασικά λάθη δεν επιτρέπονται. Τις πταίει; Τα σχολεία, τα κόμματα, το εκπαιδευτικό σύστημα, τα ίδια τα παιδιά προπάντων, οι γονείς.

Μας βγήκε «καρπερός»

Ο Παύλος Γλίξμπουργκ είναι το πρώτο παιδί του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου και της Άννας Μαρίας της Δανίας. Ο Παύλος γεννήθηκε το 1967 και παντρεύτηκε τη Μαρί Σαντάλ κόρη πάμπλουτου Αμερικάνου που σώνει και καλά ήθελε η κόρη του να παντρευτεί «γαλαζοαίματο»! Έτσι ο Παυλάκης εξασφάλισε τα προς το ζην πλουσίως και αενάως χωρίς να δουλεύει! Το ζεύγος Παύλου και Μαρί Σαντάλ (1968) απέκτησαν τα παρακάτω παιδιά: 1.Μαρία-Ολυμπία που γεννήθηκε το 1996, 2.Κωνσταντίνος-Αλέξιος 1998, 3.Αχιλλέας-Ανδρέας 2000, 4. Οδυσσέας-Κίμων, 5. Αριστείδης-Σταύρος. Λίγα απ’ όλα φίλοι της στήλης για ενημέρωση.

Η άνοδος και η πτώση της Χρυσής Αυγής σε αριθμούς

Στις εκλογές του 2009 η Χρυσή Αυγή πήρε το 0,29% και 19.624 ψήφους. Αυτή είναι η μαγιά της, όπως το 3,4% του ΣΥΡΙΖΑ η μαγιά… Στις εκλογές του 2012 έλαβε 6,97% και 446.894 ψήφους. Στις ευρωεκλογές το Μάιο του 2014 πήρε η Χρυσή Αυγή 9,92% και 536.913 ψήφους, οκτώ μήνες μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Ο λαός τους αντάμειψε... για το φονικό! Στις εθνικές εκλογές του 2015 έλαβε 6,28% και 379.722 ψήφους. Τέλος τον Ιούλιο του 2019 έλαβαν 2,93% και 165.696 ψήφους και δεν μπήκαν στη βουλή. Άποψή μας είναι ότι μετά την καταδίκη πολιτική και ποινική ο φασισμός θα υφέρπει στη χώρα μέχρι να βρει το κατάλληλο έδαφος για να αναβιώσει. Φύλακες της Δημοκρατίας γρηγορείτε...

Σταύρος Τσακυράκης - Σωτήρης Τσιόδρας

Αν στις προσεχείς εκλογές θελήσει να θέσει υποψηφιότητα ο κ. Σωτήρης Τσιόδρας, τι λέτε θα εκλεγεί; Η δική μου απάντηση είναι: ΟΧΙ με τίποτα. «Οι λαοί θαυμάζουν ότι τους ξεπερνά αισθητικά, κοινωνικά και πολιτισμικά, πλην όμως μιμούνται και ακολουθούν μόνο ότι τους κολακεύει, τους εκφράζει ή τους μοιάζει». Αυτή είναι η αλήθεια. Ο συντοπίτης μας καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου Σταύρος Τσακυράκης, επιστήμων διεθνούς κύρους έθεσε υποψηφιότητα για Ευρωβουλευτής με το «ΠΟΤΑΜΙ». Κατετάγη 19ος με μόλις 2.414 ψήφους όταν ο Ζαγοράκης της ΝΔ έλαβε 34.980, ο Γεωργούλης του ΣΥΡΙΖΑ 163.000 και άλλος βουλευτής το ίδιου κόμματος στις εθνικές εκλογές του 2015 με 19.560 ψήφους. Αυτός είναι ο λαός μας μάτια μου! Ο καθηγητής Σταύρος Τσακυράκης δεν εκλέχτηκε «Ανθ’ ημών Γουλιμής»!

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey