Το κορδονάκι

02/10/2021 - 14:39 Ενημερώθηκε 03/10/2021 - 06:34

Όταν μου είπε η Ελένη για τις νέες τάσεις της μόδας, το κορδονάκι γυαλιών και το κορδονάκι μάσκας με τα οποία κρέμονται επάνω σου τα περί ου ο λόγος αξεσουάρ θεώρησα απαραίτητο να εξοπλιστώ με αυτά στο πλαίσιο προετοιμασίας ταξιδίου.

Βεβαίως κάθε ταξίδι ακολουθεί μια ιεροτελεστία, εκείνη της προετοιμασίας αναχώρησης καθώς και εκείνη των αγορών πριν την επιστροφή.

Ευρισκόμενη στο πρώτο στάδιο και εν μέσω γνωστής εμπορικής οδού  της πόλεως Μυτιλήνης εισέρχομαι γεμάτη ενθουσιασμό εντός του καταστήματος προκείμενου να αποκτήσω το πολυπόθητο εκείνο κορδόνι. Αυτό το υπέροχο αντικείμενο που επιτρέπει στον εαυτό μου να μην αγχώνεται όταν αφαιρούνται έμπροσθεν των υπέροχων οφθαλμών μου - που έχουν δει καν και καν- αι διόπτρες ηλίου. Δεν θα υπάρχει ο φόβος της απώλειας μην τυχόν και ξεχαστούν πουθενά ή μήπως μπλέξουν τα ατίθασα μαλλιά μου ενώ τοποθετούνται προχείρως επί του κρανίου.

Και ενώ βρίσκομαι σε εκείνη την κατάσταση έκστασης με ρωτάει ο πωλητής τι θα ήθελα. Του απαντώ και μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα το συναίσθημα έκστασης μετατρέπεται σε αίσθημα απόλυτης ξενέρας. Αιτία το βλέμμα απογοήτευσης, σιχασιάς και οίκτου ταυτόχρονα με το δεύτερο να υπερισχύει σε υπερθετικό βαθμό. Παράλληλα ήταν εκείνο το βλέμμα που φώναζε "Αλήθεια μπήκες στο μαγαζί για ένα κορδόνι; - Ωραίο σεφτά θα κάνουμε και σήμερα!". 

Βέβαια σε αυτό το σημείο να πούμε ότι τα περί ου ο λόγος κορδόνια μπορεί να ξεκινούν από 0,30 ευρώ ωστόσο μπορούν να  φτάσουν και να ξεπεράσουν ακόμη και τα 60 ευρώ αναλόγως - όπως είναι φυσικό - το υλικό κατασκευής. Καθώς το αξεσουάρ αυτό είναι πλέον τάση.

Προφανώς αυτή η μικρή λεπτομέρεια διέφευγε του πωλητή, ο οποίος προεκτείνει το χέρι του προς το μέρος μου δίνοντας μου ένα καφέ κορδονάκι και λέγοντας μου με βλέμμα απέχθειας : "Πάρτο! Δεν θέλω τίποτα". Και έχω μείνει ενεά - για να μην πω κάτι άλλο που η ευγενική μου καταγωγή δεν μου επιτρέπει. Δεν μπορούσα να διακρίνω το συναίσθημα που με διακατείχε καθώς ένιωθα ενοχές που προκάλεσα την έκφραση μιας τέτοιας συμπεριφοράς. Και δεν ξέρω αν ήταν αυτό το χειρότερο ή το καφέ χρώματος κορδόνι που μου "πρόσφερε" για τις μαύρες διόπτρες ηλίου. Προφανώς δεν είχε δει ποτέ τους "Δύο ξένους" και συγκεκριμένα την σκηνή που η Μαρίνα Κουντουράτου έλεγε στον δάσκαλό της Κωνσταντίνο Μαρκορά ότι το καφέ με το μαύρο ΔΕΝ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ.

Γι' αυτό και έψαξα σε άλλη αγορά, σε άλλο νησί, σε άλλο νομό, στην ίδια χώρα όμως χώρα και βρήκα ένα κορδόνι - αλυσίδα χρυσό, που τα σπάει. Άλλωστε για κάποιον λόγο γίνονται όλα.

Αλήθεια με μια τέτοιου είδους πρόσφορα ο "υπέροχος" αυτός πωλητής νόμιζε ότι κέρδισε έναν ακόμη πελάτη;

Υπάρχει ένας νόμος της αγοράς που λέει ότι ο ευχαριστημένος πελάτης θα σου φέρει άλλους 3 πελάτες, ο δυσαρεστημένος θα διώξει 10. Δεδομένου αυτού του νόμου ελπίζουμε τώρα που ανανεώνεται το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης, να κάνει έναν εσωτερικό διαλογισμό, αναλογισμό και να επιμορφώσει κάποια μέλη του για να αφήσουν αυτήν την υπεροψία, την καχυποψία και όλα τα ...ψια, που έλεγε ο μπακαλόγατος και να γίνουν λίγο πιο ευγενικά.

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey