Το ΕΠΑΛ Παπάδου ενοχλεί…

19/02/2020 - 16:01

Την πρώτη φορά που ασχοληθήκαμε με το Επαγγελματικό Λύκειο Παπάδου ήμασταν διακριτικοί. Ό,τι έχει σχέση με σχολεία και παιδιά η στήλη είναι λίαν συγκρατημένη σε επικρίσεις. Για το λόγο αυτό απευθυνθήκαμε με επιστολή στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και της γνωστοποιήσαμε τα παράπονα των γειτόνων του σχολείου και τα δικά μας. Επί του θέματος συγκεκριμένα:

  1. Ο συναγερμός του κτιρίου που στεγάζεται το ΕΠΑΛ ενεργοποιείται συχνά-πυκνά τις νυχτερινές ώρες διαρκεί αρκετά και ενοχλεί και εκνευρίζει τους περιοίκους.
  2. Το ηλεκτρονικό κουδούνι που μετρά τη διάρκεια των διδακτικών ωρών εξακολουθεί να κουδουνίζει και κατά τη διάρκεια των διακοπών Χριστουγέννων και Πάσχα! Κύριε Διευθυντά του ΕΠΑΛ μην ενοχλείτε τους περιοίκους διότι υπάρχουν άρρωστοι και γέροντες.

Οι ιδεολόγοι του ΣΥΡΙΖΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε ως υποψήφιο Ευρωβουλευτή τον ηθοποιό κ. Αλέξη Γεωργούλη, ο κόσμος του κόμματος τον ψήφισε και τον έστειλε στις Βρυξέλες. Δεν θα αναφερθώ στα σχόλια που ακούστηκαν το λίγο διάστημα μετά την εκλογή του, γιατί δεν τα θεωρώ σοβαρά. Ακόμα ο χρόνος της εκλογής είναι λίγος και δεν επιτρέπονται σχόλια.

Δεν μπορώ όμως να δικαιολογήσω τη συμμετοχή του σε τηλεοπτικό παιχνίδι ως κριτής. Πως θα μπορέσει ο άνθρωπος να ανταποκριθεί στις δύο υποχρεώσεις του; Δεν μπορείς να κρατήσεις δύο καρπούζια κάτω από την ίδια μασχάλη. Οι αμοιβές των ευρωβουλευτών είναι πάνω από 10.000 ευρώ μηνιαίως και τα προνόμια τους πάρα πολλά. Ας αφήσει ο κυρ Αλέξης και άλλον ηθοποιό να φάει ψωμί…

Μακάρι και γρήγορα… όσο γίνεται

«Σε μερικά χρόνια, ακόμα και αν δεν εξαλειφθεί εντελώς, ο καρκίνος θα είναι χρόνια νόσος. Οι άνθρωποι θα μάθουν να ζουν με τον καρκίνο και δεν θα πεθαίνουν απ’ αυτόν» Ααρόν Τσεχανόβε. Ο Ααρόν Τσεχανόβε είναι βιολόγος ερευνητής και οι δηλώσεις του έχουν τη βαρύτητά τους.

Πρόστιμα για τροχαίες παραβάσεις

Πριν χρόνια συνάντησα έναν γνωστό μου αξιωματικό της Αστυνομίας που κρατούσε στα χέρια ένα μάτσο κλήσεις για παράνομες σταθμεύσεις αυτοκινήτων ιδιωτών και δημοσίων κλπ.

- Τι είναι αυτά;

- Μου τις έστειλε ο βουλευτής… να τις «σβήσω»!

Δεν θα αποκαλύψω τι του είπα και τι μου είπε, οι παραβάσεις σβήστηκαν οι δρόμοι εξακολούθησαν να ματώνουν από αίμα νεανικό το πλείστον μ’ όλα τα επακόλουθα. Ευτυχώς το σύστημα άλλαξε. Αν παρκάρεις παράνομα, όταν παραβιάζεις κόκκινο, όταν κάνεις προσπέραση σε διπλή λωρίδα κλπ. κλπ. ο αστυνομικός θα στέλνει το πρόστιμο στην Εφορία και από εκεί στην υπηρεσία είσπραξης. «Κλήση» δεν θα υπάρχει και το πρόστιμο δεν θα μπορεί να σβηστεί.

«ΟΡΟΥΤΣ ΡΕΙΣ» ο αρχιπειρατής

Είναι το όνομα του τουρκικού ερευνητικού πλοίου που βγήκε βόλτες στο Αιγαίο να προκαλέσει και να μετρήσει τις αντοχές του πολιτικού μας συστήματος. Το όνομα του ερευνητικού πλοίου αναφέρεται στον πειρατή Όρουτς Ρέις που με τον αδελφό του Χαϊρεντίν Μπαρμπαρόσα είχαν ελληνική καταγωγή. Γεννήθηκαν στην Ευρειακή της Γέρας στο τέλος του 1400. Ο πατέρας τους ήταν γενίτσαρος ελληνικής καταγωγής και τη μητέρα τους την έλεγαν Κατερίνα κόρη παπά.

Ξεκίνησαν την καριέρα τους ως πειρατές, ασπάστηκαν το Ισλάμ και ο μεγάλος Χαϊρεντίν Μπαρμπαρόσα (κοκκινογένης) κατάφερε να γίνει καπουδάν Πασάς (αρχιναύαρχος) του Οθωμανικού στόλου, ο δε Όρουτς Ρέι αφού νίκησε τους Ισπανούς αυτοκηρύχθηκε σουλτάνος στο Αλγέρι και συνέχισε τις πειρατείες. Σε μια επιχείρηση κατά των Ισπανών, έχασε το ένα χέρι του και αργότερα στην προσπάθεια του να αλώσει ένα καστέλι ισπανικό σκοτώθηκε.

Πολίτες που έψαχναν κάδους-παιδιά που λιποθυμούσαν

Πόσο εύκολα έχουμε τις επικρίσεις κατά των αντιπάλων, πόσο απερίσκεπτα τραυματίζουμε την αλήθεια! Πριν το 2015, λίγα χρόνια κοντά όταν ο ΣΥΡΙΖΑ άρχισε να ξεκολλά απ’ το 4% και να απειλεί τον παλαιοκομματισμό με δυναμικές διαδηλώσεις των «αγανακτισμένων» να βιαιοπραγούν κατά ανθρώπων και περιουσιακών στοιχείων των πολιτών. Τότε που ωρύονταν ότι παιδιά λιποθυμούσαν από την πείνα στα σχολεία και πεινασμένοι έψαχναν τους κάδους απορριμμάτων για τροφή…

Τότε όλα τα κακά. Μόλις όμως μπήκε το 2015 και ο ΣΥΡΙΖΑ γαντζώθηκε στην εξουσία «άκρα του τάφου σιωπή». Οι δρόμοι ερήμωσαν, οι πεινασμένοι χόρτασαν, τα παιδιά στάθηκαν στα πόδια τους. Εδώ σηκώνει ένα βροντερό «γαλλικό» αλλά ας το αποφύγω. Τώρα που έγιναν αντιπολίτευση ξανά μανά τα ίδια καμώματα. Τώρα όμως το ακροατήριο είναι αραιό.

Συμπληρώθηκαν έξι μήνες με ΝΔ

Για μας οι έξι μήνες της ΝΔ στην εξουσία κρίνονται θετικές ως προς το έργο που επιτελέστηκε με δύο έντονες ενστάσεις.

  1. Οι κομματικοί διορισμοί των «δικών σας παιδιών» στις διοικήσεις των νοσοκομείων και…
  2. Οι τροπολογίες για τον υποβιβασμό του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης. Αιδώς Αργείοι!

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey