Τηλεγραφικά επιγραμματικά

31/12/2019 - 14:59 Ενημερώθηκε 31/12/2019 - 15:00

«Να υπηρετείς την πατρίδα αξίζει. Και όταν κάτι αξίζει να το κάνεις, τότε αξίζει και να το παρακάνεις». Αλκιβιάδης Στεφανής, στρατηγός.

«Το 2004 πήγαν στις κάλπες και ψήφισαν 7,5 εκατομμύρια πολίτες. Το Σεπτέμβριο του 2015 εμφανίστηκαν μόνο 5,5 εκατ. και τον Ιούλιο του 2019 ψήφισαν 5,7 εκατομμύρια».

«Στη ΝΔ: Μια ομάδα θέλει Πρόεδρο Δημοκρατίας τον Αντώνη Σαμαρά, οι Καραμανλικοί με το ΣΥΡΙΖΑ τον Προκόπη Παυλόπουλο και μια άλλη μερίδα μικρή Κεντρογενή».

«Όχι εμάς μας αρέσει να κάνει κάποιος ένα κολακευτικό σχόλιο για τα οπίσθια μας. Άλλο παρενόχληση και άλλο θαυμασμός». Κατρίν Ντενέβ, ηθοποιός.

«Για την εκλογή του Γ. Παπανδρέου ως προέδρου του Πασόκ ψήφισαν 1.000.000 μέλη, τον Αντώνη Σαμαρά για τη ΝΔ 780.000, για τη Γεννηματά 220.000 και τέλος για τον Κυριάκο Μητσοτάκη 400.000».

Δήλωσε ο εισαγγελέας Παπαγγελόπουλος: «Τρεις είναι οι Εθνάρχες της Ελλάδας. Ο Ελευθέριος Βενιζέλος, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και ο Αλέξης Τσίπρας». Και της μυλωνούς… με τους πραματευτάδες. Αϊ σιχτίρ…

«Από το 2010-2018 έκλεισαν 84 εφημερίδες ημερήσιες, εβδομαδιαίες, αθλητικές, τέσσερις όμιλοι του Τύπου κατέρρευσαν, περισσότεροι από 1.500 δημοσιογράφοι και εργάτες στον Τύπο, απολύθηκαν».

«Πως θα μπορέσουμε να κυβερνήσουμε τόσες χώρες που θα κατακτήσουμε; Είναι πολύ εύκολο διότι σε κάθε χώρα υπάρχουν αρκετά καθάρματα που θα συνεργαστούν ευχαρίστως μαζί μας. Έτσι γίνεται πάντα στην ιστορία». Αδόλφος Χίτλερ

«Κάθε χρόνο πεθαίνουν 18 εκατομμύρια άνθρωποι σ’ όλον τον κόσμο». Νταβίντ Καγιά

Προφητεία

Ποιον θα προτείνει Πρόεδρο Δημοκρατίας ο κ. Μητσοτάκης δεν το γνωρίζει κανείς. Ακούγονται πολλά ονόματα ανδρών και γυναικών για να προκαταβάλουν την από φάση του πρωθυπουργού για ιδιοτελείς λόγους. Πάντως οι κ.κ. Σημίτης και Καραμανλής δήλωσαν ότι δεν επιθυμούν να είναι υποψήφιοι και τον Παυλόπουλο δεν τον θέλει ο πρωθυπουργός αφού δεν τον ψήφισε ούτε την πρώτη φορά.

Πρόεδρος θα είναι γυναίκα γιατί η Ευρώπη επισήμανε ότι η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη έχεις τις λιγότερες γυναίκες. Προφητεύω ότι Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα προταθεί η κ. Αρβελέρ.

Δικαιοσύνη

Και άλλη φορά ασχολήθηκε η στήλη με τη δομή και τις παθογένειες της δικαιοσύνης. Επειδή οι νομικές γνώσεις μου είναι ελάχιστες και οι γνώσεις μου γενικώς δεν είναι αρκετές παρακολουθώ τα ΜΜΕ έντυπα και ηλεκτρονικά και προσθέτω ψήγμα της προσωπικής εμπειρίας από τις έδρες των δικαστηρίων απ’ τις οποίες πέρασα κατά καιρούς ως μάρτυρας κατηγορούμενος και ακροατής. Λόγω της πολιτικής, συνδικαλιστικής, δημοσιογραφικής ενασχόλησης μου. Οι Ενώσεις δικαστών και εισαγγελέων χρόνια και ζαμάνια ζητούν αύξηση των οργανικών θέσεων δικαστών αλλά δεν έχουν δίκιο.

Δικαιοσύνη (2)

Έχουμε τους περισσότερους δικαστές και δικαστήρια από όλες τις ευρωπαϊκές χώρες ανάλογα με τον πληθυσμό. Για του λόγου το αληθές: Η Ελλάδα 29 δικαστές ανά 10.000 κατοίκων, Βέλγιο 14 Σουηδία 12, Ελβετία 14, Κύπρος 12. Έχουμε τους περισσότερους Αντιπροέδρους και Αντιεισαγγελείς και τους λιγότερους Εισαγγελείς και δικαστικούς υπαλλήλους. Οι τελευταίοι είναι λιγότεροι απ’ τους δικαστές… Παρά το πλήθος των δικαστών οι ποινικές και οι αστικές υποθέσεις καθυστερούν αδικαιολόγητα, χωρίς να ιδρώνει το αυτί των δικαστών μας.

Σε μια περίπτωση μόνο οι αποφάσεις τους είναι αστραπιαίες. Όταν οι υποθέσεις έχουν σχέση με τους μισθούς και τις συντάξεις τους. Σε αυτές τις περιπτώσεις δεν καθυστερούν καθόλου και κοντά σ’ αυτούς κάτι τσιμπάμε και εμείς οι άλλοι με τις αποφάσεις τους γενικώς. Άποψή μας είναι ότι για τις παθογένειες της δικαιοσύνης υπεύθυνη είναι πρώτα η πολιτική ηγεσία, οι δικηγορικοί σύλλογοι, οι δικαστές και άλλοι παράγοντες.

Η δικαιοσύνη χρειάζεται βαθιές διοικητικές τομές, μηχανοργάνωση και αυτοκάθαρση. Οι τελευταίες αποκαλύψεις με τη ΝΟΒΑΡΤΙΣ πλήγωσαν βαθειά τον κορμό της δικαιοσύνης. Ωστόσο άποψή μας είναι ότι οι αποφάσεις των δικαστών ικανοποιούν το περί δικαίου αίσθημα των πολιτών και αυτό είναι πολύ σημαντικό για εμάς.

Οι μεταγραφές του ΣΥΡΙΖΑ

Όλα τα κόμματα που γνώρισα στη ζωή μου έκαναν μεταγραφές από όμορα ιδεολογικά κόμματα. Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής πήρε Αβέρωφ, Τσάτσο, Μητσοτάκη και άλλους από το Κέντρο. Το σοσιαλιστικό Πασόκ πήρε όλους σχεδόν τους Κεντρώους, Μάρκο Βαφειάδη από το χώρο της Αριστεράς, άπαντες και στις δύο περιπτώσεις προσωπικότητες. Ο Τσίπρας με τα ληγμένα του Πασόκ της Δημάρ και του Ποταμιού προσπαθεί να κάνει διεύρυνση! Θου Κύριε φυλακή τω στόματί μας.

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey