Τι είναι ο ΣΥΡΙΖΑ;

20/02/2019 - 12:16 Ενημερώθηκε 26/02/2019 - 12:23

«Τι είναι ο ΣΥΡΙΖΑ εν τέλει; Ένα Ευρωπαϊκό κόμμα (και όχι φιλοευρωπαϊκό) που εργάζεται για την αλλαγή της Ευρώπης σε μια προοδευτική κατεύθυνση ή μια παρέα κυνικών, ρομαντικών, σταλινικών και τυχοδιωκτών που υπονομεύει με κάθε ευκαιρία την Ευρωπαϊκή ενότητα, είτε διαχωρίζοντας τη θέση της απέναντι σε αυταρχικά καθεστώτα όπως η Κίνα, είτε υποστηρίζοντας αιμοσταγείς τυράννους όπως ο Μαδούρο;» Μιχάλης Μητσός (ΝΕΑ 26-27/1/2019).

Η «παρέα που μας κυβερνά είναι με την Κίνα και τον Μαδούρο, αλλά και με τους Γερμανούς, τον Τράμπ και το ΝΑΤΟ. Γίνονται κυνικοί και επικίνδυνοι για τον τόπο τους, αρκεί να παραμείνουν στην εξουσία.

Ξενογιαννακοπούλου - Μπίστης

Η Μαριλίζα ξεκίνησε από τη Νεολαία του ΠΑΣΟΚ. Έγινε συνεργάτης του Χρήστου Παπουτσή στην Ευρωβουλή. Χρημάτισε Γενική Γραμματέας Εμπορίου υπό τον Άκη Τσοχατζόπουλο. Εκτοξεύτηκε Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ και Ευρωβουλευτίνα από τον Γεώργιο Παπανδρέου. Διατέλεσε υπουργός στις μνημονιακές κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ (2009-2011) και αποχώρησε από το κόμμα το 2018, αφού διαφώνησε με τα Μνημόνια που είχε ψηφίσει πριν δύο χρόνια… Βρήκε το φως της στο ΣΥΡΙΖΑ. Είναι αχάριστη προς το ΠΑΣΟΚ που την ανέδειξε και δεν αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση.

Νίκος Μπίστης: Ξεκίνησε από το ΚΚΕ, μεταπήδησε στο Συνασπισμό, μετά στο ΑΕΚΑ, ΠΑΣΟΚ, ΚΙΝΑΛ και τώρα στο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν έχει εκλεγεί σε κανένα κόμμα. Άχρωμος.

Πλεόνασμα σε απλές κουβέντες

Δεν μπορεί ένα κράτος, όπως η Ελλάδα, όταν χρωστάει 33 δις ευρώ σε δάνεια να έχει πλεόνασμα! Τι είναι, λοιπόν, το πλεόνασμα των ΣΥΡΙΖΑΙΩΝ; Οι δανειστές μας υποχρέωσαν να δημιουργήσουμε το πλεόνασμα για να μπορούμε να πληρώσουμε τους τόκους των δανείων μας και ένα ελάχιστο ποσό του κεφαλαίου. Πως δημιουργήθηκε το πλεόνασμα; Με τη μεγάλη φορολογία όλου του ελληνικού λαού και ιδιαίτερα της μεσαίας τάξης και των επιχειρήσεων. Επειδή το πλεόνασμα υπερκαλύπτει τους τόκους των δανείων το υπόλοιπο έπρεπε να δοθεί στα χρέη του Κράτους προς τρίτους (συντάξεις, απαλλοτριώσεις, προμηθευτές κλπ.) ή σε επενδύσεις για να δημιουργηθούν δουλειές. Αντ’ αυτών οι Συριζαίοι μοιράζουν επιδόματα και αντίδωρα για να μην διαλυθούν στις προσεχείς εκλογές.

Τα εκατόχρονα του Ανδρέα

Ο Ανδρέας Παπανδρέου του Γεωργίου και της Σοφίας Μινέικο γεννήθηκε στη Χίο το 1919 γιατί ο πατέρας του είχε διοριστεί από τον Ελευθέριο Βενιζέλο Γενικός Διοικητής Αρχιπελάγους. Αυτά για την ιστορία. Στο θέμα τώρα. Ο Μιχάλης Παπακωνσταντίνου υπήρξε υπουργός του Γεωργίου Παπανδρέου (γέρου) από τους πλέον έμπιστους και αγαπητούς. Μετά τη μεταπολίτευση ο Παπακωνσταντίνου δεν ακολούθησε τον Ανδρέα στο ΠΑΣΟΚ γιατί τον τρόμαξαν οι εξτρεμιστικές δηλώσεις του. Προσχώρησε στη ΝΔ και έγινε υπουργός. Σε κάποια κοινωνική εκδήλωση συναντήθηκαν οι δυο παλιοί φίλοι.

Παπακωνσταντίνου: «Αν ήξερα Ανδρέα ότι θα ήσουν τόσο ασυνεπής θα είχα μείνει μαζί σου».

Ανδρέας (πρωθυπουργός πια): «Εγώ Μιχάλη δεν ήξερα ότι είσαι τόσο κουτός ώστε να μην τον αντιληφθείς».

Brexit

Οι Άγγλοι με δημοψήφισμα αποφάσισαν να αποχωρήσουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Την έξοδο της χώρας από την ΕΕ ψήφισαν οι Άγγλοι της επαρχίας, το πιο αδύναμο οικονομικά κομμάτι του Βασιλείου. Τελευταία το μετάδαν και ζητούν νέο δημοψήφισμα! Ο Στρατηγός Ντεγκόλ της Γαλλίας δύο φορές με βέτο αρνήθηκε την είσοδο των Άγγλων στην τότε ΕΟΚ. Γιατί; Οι Άγγλοι υπήρξαν οι μεγαλύτεροι αποικιοκράτες και έχουν συνηθίσει να εξουσιάζουν. Δεν μπορούν να συνυπάρξουν σε μία ένωση κρατών και να υποταχθούν στους κανόνες της. Τελικά μπήκαν στην ΕΕ πιστεύοντας προφανώς ότι θα αποτελέσουν τον ηγετικό κρίκο. Δεν υπολόγισαν τους Γερμανούς.

«Μασκαρά, Γκρέκο Μασκαρά…»

«Σπαθί αντίληψη μυαλό ξεφτέρι/ κάτι μισόμαθε κι όλα τα ξέρει/ κι από προπάππο και από παππού/ συγχρόνως μπούφος και αλεπού.

Θέλει ακόμα κι αυτό ειν’ ωραίο/ να παριστάνει τον Ευρωπαίο/ Στα δυο φορώντας τα πόδια που ‘χει/ στο ένα λουστρίνι στ’ άλλο τσαρούχι». Γιώργος Σουρής (1853-1919).

Έχουν περάσει πάνω από εκατό χρόνια από τότε που γράφτηκαν αυτοί οι στίχοι. Ο Έλληνας δεν έγινε Ευρωπαίος, ούτε παρέμεινε ανατολίτης. Υβρίδιο.

Όσο μπορείς (ποίημα)

«Κι αν δεν μπορείς να κάμεις τη ζωή σου όπως την θέλεις/ τούτο προσπάθησε τουλάχιστον/ όσο μπορείς: μην την εξευτελίζεις/μες στην πολλή συνάφεια του κόσμου/μες στες πολλές κινήσεις κι ομιλίες.

Μην την εξευτελίζεις πηαίνοντας την/γυρίζοντας συχνά κι εκθέτοντας την/ στων σχέσεων και των συναναστροφών/την καθημερινή ανοησία/ ως που να γίνει σα μια ξένη φορτική.

Το ποίημα είναι του Κωνσταντίνου Καβάφη τα ποιήματα του οποίου έχουν μεταφραστεί σε 75 γλώσσες. Ύστερα από την μπόχα που εξέπεμψε η Βουλή τελευταία ήθελα λίγο δροσερό Αλεξανδρινό αεράκι.

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey