Με τι έρχονται οι δάσκαλοι αντιμέτωποι

Τα ζώδια στο σχολείο

26/09/2021 - 11:00 Ενημερώθηκε 26/09/2021 - 11:11

Το κουδούνι στα σχολεία χτύπησε και φέτος, σηματοδοτώντας την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Τα προαύλια γέμισαν παιδιά, οι τάξεις απέκτησαν και πάλι ζωή. Ας δούμε λοιπόν από την πλευρά των άστρων, πώς αντιμετωπίζουν το σχολείο οι μικροί μαθητές ανάλογα το ζώδιο τους;

Κριός

Είναι ο μαθητής που θέτει δέκα ερωτήσεις στο λεπτό, χωρίς να περιμένει απαντήσεις με αποτέλεσμα, ο δάσκαλος του να τον λατρεύει αλλά τον βρίσκει και πολύ κουραστικό. Στην τάξη είναι καλός σε όλα τα μαθήματα. Θέλει να ξέρει τα πάντα και καταγράφει κάθε είδους πληροφορία. Ωστόσο λατρεύει τους καβγάδες, όχι για να κάνει κακό, αλλά για να αναμετρηθεί με τα υπόλοιπα παιδιά και να κυριαρχήσει.

Ταύρος

Ο μικρός Ταύρος παραμένει συχνά μόνος του σε μια γωνιά και κοιτάζει τα άλλα παιδιά να παίζουν. Στην πραγματικότητα δεν είναι ούτε δειλός ούτε ντροπαλός, προτιμά όμως την ηρεμία του από το θόρυβο που δημιουργούν οι παιδικές συντροφιές. Είναι ένας μαθητής σοβαρός, που κάνει τα καθήκοντα του χωρίς να πιεστεί, και δεν τα εγκαταλείπει ποτέ στη μέση, ενώ έχει ανάγκη την αποδοχή και την στοργή από τους άλλους.

Δίδυμοι

Τον μαθητή Δίδυμο θα τον αναγνωρίσετε χωρίς κόπο, στο σχόλασμα. Τα μάτια του λάμπουν. Είναι ευτυχισμένος, χαμογελάει, παίζει με τα άλλα παιδιά, δείχνει να έχει περάσει μια υπέροχη μέρα. Γι’ αυτόν δεν υπάρχει πρόβλημα προσαρμογής. Είναι ένα παιδί αξιαγάπητο που εκδηλώνει μια εντυπωσιακή, βαθιά αγάπη για τη ζωή. Οποιοσδήποτε ενήλικας, βλέποντας το τόσο χαρούμενο, θα θελήσει να επιστρέψει στο σχολείο.

Καρκίνος

Ο μικρός Καρκίνος σίγουρα δεν βιάζεται να μεγαλώσει και να χάσει την παιδικότητα του. Στην τάξη, βαδίζει πίσω από όλους τους άλλους, συμπεριφέρεται με χάρη και γοητεία και είναι πολύ ευγενικός. Ευγενικός με τους δασκάλους, ευγενικός με τους συμμαθητές του. Μυγιάγγιχτος, σχεδόν εύθραυστος, έχει όμως δυνατή μνήμη και δεν του λείπει η εξυπνάδα, αποκτώντας γρήγορα καλούς βαθμούς.

Λέων

Ο Λέων κυριαρχεί στην τάξη, ενώ σκέφτεται με ταχύτητα ηλεκτρονικού υπολογιστή. Πρόκειται για ένα παιδί πολύ ευαίσθητο, γεμάτο ιδέες αλλά ταυτόχρονα και πολύ απαιτητικό, καθώς δεν ανέχεται τις μετριότητες, ειδικά τις δικές του. Η παραμικρή κριτική, κυρίως αν δεν είναι δίκαιη, τον απογοητεύει. Ένας άσχημος βαθμός απρόσμενος, μια τιμωρία άδικη, και ο μικρός Λέων βρίσκεται στους τελευταίους της τάξης.

Παρθένος

Από πολύ μικρό παιδί, ο Παρθένος θα δείξει πάθος για τα πνευματικά παιχνίδια, τα σταυρόλεξα, τις σπαζοκεφαλιές. Η τάση του να λύνει κάθε πρόβλημα είναι το πιο δυνατό του χαρακτηριστικό. Φυσικά υπάρχει και η άλλη πλευρά του νομίσματος. Το συγκεκριμένο παιδί δείχνει μεγαλύτερο από την ηλικία του. Στη σχολική φωτογραφία είναι ίσως το μόνο που χαμογελά με το ζόρι καθώς δυσκολεύεται να εξωτερικεύει τα συναισθήματα του.

Ζυγός

Πρόκειται για ένα παιδί γοητευτικό, όμορφο, ευγενικό. Μέσα στην τάξη κάθεται στο κέντρο της αίθουσας. Έτσι αισθάνεται όμορφα τριγυρισμένο.  Είναι πανέξυπνο και βαθιά καλλιτεχνικό χωρίς να αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα στο σχολείο. Τα παιδιά Ζυγούς τα θαυμάζουν όλοι. Χρησιμοποιούν τη γλώσσα με μια επιδεξιότητα δασκάλου, καθηγητή ωστόσο χρειάζεται προσοχή στην ακραία ευαισθησία τους.

Σκορπιός

Ο μαθητής Σκορπιός είναι αυτός που κάθεται από την ανάποδη πλευρά του θρανίου και αυτό γιατί δεν κάνει τίποτα σχετικό με αυτά που κάνουν όλοι οι άλλοι. Πρόκειται για ένα φιλόδοξο παιδί που διαθέτει μια σιδερένια θέληση και είναι εντελώς αυτόνομο, έχοντας ένα πολύ δυναμικό χαρακτήρα. Η επιθυμία του να μάθει και να καλλιεργηθεί είναι πιο δυνατή από τη φυσική του τάση για την αντίσταση.

Τοξότης

Στην τάξη, ο μικρός Τοξότης ανοιγοκλείνει συνέχεια τα μάτια του. Για εκείνον η ζωή είναι όμορφη όπως ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο. Ένα παιδί έξυπνο, ευγενικό, που του αρέσουν πολύ οι φάρσες. Καθώς ξεχειλίζει από ενεργητικότητα, είναι ικανός να εργάζεται για δυο. Κάτω όμως από αυτό το αγγελικό πρόσωπο, κρύβεται ένα παιδί που δεν είναι εύκολο να το ελέγξει κάποιος.

Αιγόκερως

Δεν αφήνει ποτέ εκκρεμότητες στα μαθήματα του, ούτε ακαταστασία στη σάκα του. Τα πάντα είναι οργανωμένα και τακτοποιημένα, ενώ ως μαθητής είναι πολύ υπεύθυνος. Από πολύ μικρός συνειδητοποιεί ότι πρέπει να πάρει τη ζωή στα χέρια του και ποτέ δεν αφήνεται σε παιδικές παρορμήσεις. Όσο οι συμμαθητές του μαλώνουν ή παίζουν μπάλα, εκείνος βρίσκεται σε μια γωνιά και συζητά για σοβαρά θέματα με τον καλύτερο του φίλο.

Υδροχόος

Δεν θα τον δείτε ποτέ να φεύγει για το σχολείο τραγουδώντας. Ο μικρός Υδροχόος δεν αρέσκεται να δείχνει τα συναισθήματα του. Είναι ένα παιδί εσωστρεφές που αγαπάει να βρίσκεται μέσα στην ανωνυμία του πλήθους. Τις τιμές και τα βραβεία τα αφήνει στους άλλους. Είναι ικανός να διαλύσει και να ξανασυναρμολογήσει έναν ολόκληρο υπολογιστή. Δυστυχώς όμως σαν μαθητής, κουράζεται εύκολα και συχνά τού λείπει η ζωτικότητα.

Ιχθύες

Ένα παιδί αξιαγάπητο, που περνάει τον καιρό του ονειροπολώντας, γεγονός που αποδεικνύει την πλούσια φαντασία και τα ταλέντα του. Οι μικροί Ιχθύες είναι ανέμελοι, ονειροπόλοι και ανοργάνωτοι καθώς συχνά έχουν την τάση να ξεχνούν να σημειώνουν τις εργασίες που έχουν για την επόμενη μέρα. Είναι ευγενικοί, ευαίσθητοι και ικανοί να ξεπεράσουν τον εαυτό τους για να ευχαριστήσουν τους δασκάλους και τους γονείς τους.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey