Τα παράπονα των Τούρκων...

08/06/2021 - 13:01

«Με τον Τούρκο αισθάνομαι καλύτερα  να τον έχω εχθρό παρά φίλο». Μάνος Χατζιδάκις

1.Οι Τούρκοι πιστεύουν ότι οι Έλληνες με την «Μεγάλη Ιδέα προωθούν τον αναθεωρητισμό (επεκτατισμό)» ενώ εκείνοι στηρίζονται στο Misak Milli στο εθνικό συμβόλαιο του 1919, που τάχτηκε κατά του επεκτατισμού.

  1. Ενώ έχουμε χωρικά ύδατα 6 ναυτικά μίλια ο εναέριος χώρος μας είναι 10 ναυτικά μίλια. Σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο αυτά τα δυο πρέπει να ταυτίζονται.
  2. Σύμφωνα με τη Συνθήκη της Λωζάνης τα νησιά Λήμνος, Αι Στράτης, Μυτιλήνη, Χίος και Σάμος δεν πρέπει να έχουν στρατό στο έδαφος τους.
  3. Η σημερινή Ελλάδα πιστεύουν ότι θέλει να τους βλάψει και τους κοροϊδεύει. Θέλει όλο το Αιγαίο δικό της και σε ότι αφορά την Ανατολική Μεσόγειο η Τουρκία δεν έχει λόγο και να περιοριστεί στα παράλια της. Αυτά πιστεύουν.

Τα παράπονα των Τούρκων (2)

  1. Το 1961-1962 η Ελλάδα έδωσε άδεια σε ξένες πετρελαϊκές εταιρίες να κάνουν έρευνες στο Αιγαίο πέραν των χωρικών της υδάτων.
  2. «Απειλούν» οι Έλληνες να επεκτείνουν τα χωρικά τους ύδατα στα 12 μίλια, πράξη εχθρική προς την Τουρκία και τη διεθνή ναυσιπλοΐα.
  3. Μιλούν οι Έλληνες για ελληνική υφαλοκρηπίδα στο Αιγαίο ενώ αυτή δεν έχει οριοθετηθεί.
  4. Η συμφωνία της Ελλάδας με την Αίγυπτο είναι μια εχθρική πράξη κατά της Τουρκίας, όπως επίσης είναι εχθρική πράξη ο αγωγός East Med που θα μεταφέρει αέριο από Ισραήλ στην Ευρώπη, να μην περάσει από την Τουρκία.

Τα «παράπονα των Τούρκων» τα απέδωσα συνοπτικά διαβάζοντας τα βιβλία και συνεντεύξεις του Αλέξη Ηρακλείδη καθηγητή στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Έλληνες επιστήμονες της διασποράς

Ενώ κανένα ελληνικό πανεπιστήμιο δεν βρίσκεται ανάμεσα στα 300 καλύτερα του κόσμου, οι Έλληνες επιστήμονες της διασποράς διακρίνονται και δίνουν τα ονόματά τους στις εφευρέσεις τους. Ο Παπανικολάου (ΠΑΠ) από την Εύβοια έσωσε εκατομμύρια γυναίκες στον κόσμο και ένας Χιώτης αστροφυσικός έδωσε το όνομα του σ' έναν νέο πλανήτη. Σήμερα θα αναφερθώ  στον ελληνοαμερικανό Νίκολας Νεγκροπόντε  επικεφαλής του εργαστηρίου Πληροφορικής τεχνολογίας του ΜΙΤ της Μασαχουσέτης. Είπε: Όχι σε μεγάλο χρόνο από σήμερα θα ζούμε 200 χρόνια, θα εξαλειφθούν όλες οι ασθένειες και θα μπορούμε να προκαθορίζουμε το φύλλο των παιδιών. Ο ίδιος επιστήμονας είχε προαναγγείλει  την εφεύρεση των τηλεφώνων χωρίς σύρμα, πριν 30 χρόνια.

Μισθοί ξένων ηγετών

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ εισπράττει ετησίως 267.000 ευρώ τουτέστιν 22.250 ευρώ το μήνα, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν 290.000 δολάρια ετησίως και ο πρωθυπουργός της Αγγλίας Μπόρις Τζόνσον 157.372 λίρες. Ο Έλληνας πρόεδρος της Δημοκρατίας παίρνει ετησίως 138.732 ευρώ και ο πρωθυπουργός 91.728 ευρώ.

Κράτη με ελάχιστο κορωνοϊό

Τα κράτη που θα διαβάσετε παρακάτω εντόπισαν έγκαιρα τον Cocid 19 και τον αντιμετώπισαν ουσιαστικά με τα λιγότερα θύματα. Τα κράτη αυτά είναι η Ταϊβάν, η Νότιος Κορέα και η Αυστραλία. Η Ταϊβάν με πληθυσμό 23 εκατομμύρια έχει 12 θύματα, ενώ οι ΗΠΑ 600.000 θύματα. Εμείς έχουμε 11.365 θύματα. Μέχρι 15/5/2021.

Κύριε Πρωθυπουργέ

Δυστυχώς με την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας από το κόμμα σας βρεθήκατε μπροστά σε τρεις δύσκολες καταστάσεις: το μεταναστευτικό, το οικονομικό πρόβλημα της χώρας και την πανδημία. Αυτά τα τρία, πολύ δύσκολα προβλήματα, τα αντιμετωπίζετε  με σύνεση και με αρκετή επιτυχία και ο λαός σας εμπιστεύεται, όπως αποδεικνύεται από τις δημοσκοπήσεις. Εκεί που πρέπει να ρίξετε τώρα το βάρος των προσπαθειών σας είναι η ασφάλεια των πολιτών. Ληστείες, φόνοι, πληρωμένοι δολοφόνοι, αδίστακτοι κακοποιοί, αλωνίζουν τον Ελλαδικό χώρο και δημιουργούν κύμα ανασφάλειας στους πολίτες. Ο της Προστασίας του Πολίτη κ. Χρυσοχοϊδης ενώ αντιμετώπισε «εύκολες» περιπτώσεις καταλήψεων κλπ. αδυνατεί ν' αντιμετωπίσει το οργανωμένο έγκλημα, διότι οι διωκτικές αρχές δεν βοηθούν σ' αυτό επειδή δεν έχουν την κατάλληλη εκπαίδευση. Σε αριθμό έχουμε τους περισσότερους αστυνομικούς ανάλογα με τον πληθυσμό της χώρας απ' όλα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μην σας διαφεύγει το γεγονός ότι η 17 Νοέμβρη «αλώνιζε» επί 27 χρόνια στη χώρα, άφησε πίσω της 23 νεκρούς και έμεινε ασύλληπτη Τι μέλλει γενέσθαι;

Α) Πλήρη αναδιοργάνωση της αστυνομίας και συνδρομή βοήθειας από Ιταλία, Αγγλία, Γαλλία.

β) Να  συμμαζέψετε τους αστυνομικούς που φυλάνε διάφορα «ψώνια» του δημοσιογραφικού κύκλου, των καλλιτεχνών, ποδοσφαιριστών, τέως πολιτικών, εν ενεργεία πολιτικών και να ενισχύσουν τμήματα Ανθρωποκτονιών κλπ. κλπ.

γ) Να αυστηροποιηθεί ο ποινικός κώδικας για ορισμένες περιπτώσεις και να εκτίονται οι ποινές που επιβάλλουν τα δικαστήρια.

δ) Η τελευταία ενέργεια του κ. Χρυσοχοϊδη να απευθυνθεί στον Άρειο Πάγο επικοινωνιακή, την ευθύνη για τη σύλληψη του εγκλήματος και την προσαγωγή του ενώπιον της δικαιοσύνης είναι αποκλειστική υποχρέωση της αστυνομίας. Αυτά με κατανόηση. Η αναμόρφωση του Ποινικού Κώδικα αποκλειστικό έργο της Βουλής. Ο καθείς εφ ω ετάχθη.

 

 

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey