Στην εξοχή

16/07/2019 - 15:08

Εφέτος αργήσαμε πολύ να εγκατασταθούμε στο εξοχικό μας, που βρίσκεται στη θέση «Απιδιάς Λάκκος» στην περιοχή της Γέρας. Ο λόγος της καθυστέρησης οφείλεται στις πολλές βροχές που έπεσαν στην περιοχή μας με αποτέλεσμα να πλημμυρίσει ο κάμπος να ξεραθούν τα λαχανικά και αρκετά μεγάλα δέντρα.

Οι περισσότερες γεωτρήσεις των εξοχικών κατοικιών έχουν γίνει αρτεσιανά. Τέλος πάντων, αντί στις αρχές Ιουνίου, χρόνος καθόδου στην εξοχή, εφέτος εγκατασταθήκαμε αρχές Ιουλίου.

Στην εξοχή (2)

Κάθομαι στην βεράντα και ασχολούμαι με τις αγάπες μου. Μπροστά δύο ροδοδάφνες, ολόκληρα δέντρα, άσπρη και κόκκινη μου κόβουν τη θέα προς τη θάλασσα. Σε απόσταση μικρή, αφουγκράζομαι την ανάσα της, που ενίοτε γίνεται παφλασμός. Αριστερά ο βοριάς και ο δημόσιος δρόμος, με ελάχιστη κίνηση. Στα πόδια μου τα σκυλιά και οι γάτες κοιμούνται μακαρίως. Καιρός για ανάπαυση, μπάνια και διάβασμα.

Βιβλίο που διάβασα

Στις 16/6/2019 ήταν εφέτος η γιορτή του Πατέρα. Η κόρη μου που διαμένει μόνιμα στην Πάτρα μου έστειλε δώρο το βιβλίο του καθηγητή Γιάννη Βούλγαρη με τίτλο «Ελλάδα: μια χώρα παραδόξως νεωτερική», εκδόσεις «Πόλις». Άρχισα να το διαβάζω από τον Ιούνιο, το τέλειωσα προχτές. Με κούρασε. Ήταν πάνω απ’ τις πνευματικές μου ικανότητες. Έπρεπε να σημειώνω χωρία, ν’ ανατρέχω σε ιστορικές πηγές, να ζητώ τη βοήθεια του τάμπλετ. Το τέλειωσα επιτέλους. Ο επίλογος με βοήθησε να καταλάβω όλο το προηγούμενο περιεχόμενο.

Δήμαρχον κ. Γαληνό

Η θητεία του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γαληνέ, λήγει τέλος Αυγούστου του 2019 και μετά αναλαμβάνει η νεοεκλεγείσα δημοτική αρχή υπό τον κ. Κύτελη.

Μέχρι τότε όμως η δημοτική αρχή είναι υποχρεωμένη να εκτελεί ότι προκύπτει από τις υποχρεώσεις της. Εξ’ άλλου γι’ αυτό πληρώνεται.

Τα γράφω όλα αυτά γιατί παρατηρείται κάποια χαλάρωση από τις 26/5 και μετά. Και κάτι ακόμα για όλους. Οι δημοτικοί άρχοντες είναι υπηρέτες των δημοτών. Αυτό να μην το ξεχνάτε ποτέ. Αν δεν σας αρέσει να μην ασχολείστε με τα αυτοδιοικητικά. Δεν κάνετε χάρη, στους δημότες σας. Μόνον αυτά και τελειώσαμε.

Διάφορα παροιμιώδη και άλλα

«Έχεις εχθρούς; Καλώς! Αυτό σημαίνει ότι έχεις ορθώσει το ανάστημα σου για κάτι, κάποτε στη ζωή σου» Ουίστον Τσόρτσιλ

«Κάνε το γύφτο πασά και τον πρώτο που θα σφάξει είναι ο πατέρας του» Τούρκικη παροιμία

«Και ψωμοτύρι και για καφέ/ το «δε βαριέσαι» κι «ωχ αδελφέ». Οσάν πολίτης σκυφτός ραγιάς/ σαν πιάσει πόστο δερβέναγας (για τον Έλληνα). Γ. Σουρής.

«Αυτό που ήσουν κάποτε θα γίνεις ξανά/ πρέπει να γίνεις, πρέπει να κλάψεις/ ο εξευτελισμός σου να γίνει τέλειος». Ανώνυμος.

Διόρθωση λάθους

Ο ψυχίατρος κ. Κυμπαρόπουλος στις ευρωεκλογές τις 26/5/2019 έλαβε 577.114 ψήφους και όχι 477.114 όπως λάθος γράφτηκε. Ο κ. Μανώλης Γλέζος στις ευρωεκλογές του 2014 έλαβε 440.000 ψήφους.

Κύριον Πρωθυπουργόν

Δηλώσατε προεκλογικά ότι θα προσλάβετε 1.500 αστυνομικούς προκειμένου να πατάξετε το έγκλημα σ’ όλες τις μορφές του και ν’ αποκαταστήσετε την ασφάλεια στους πολίτες. Ορθώς!

Σας πληροφορώ ότι διαθέτουμε τους περισσότερους αστυνομικούς και δικαστές απ’ όλα τα ευρωπαϊκά κράτη ανάλογα με τον πληθυσμό. Θα σας έλεγα κ. Πρωθυπουργέ όλους τους παρατρεχάμενους αστυνομικούς από τη φύλαξη καλλιτεχνών, επιχειρηματιών, δημοσιογράφων, περιφερειαρχών, βουλευτών να περιορίσετε τον αριθμό τους, σε ορισμένους να τους αποσύρετε τελείως και ν’ αναδιατάξετε την αστυνομία.

Ο κ. Τσίπρας για τη φύλαξη του διέθετε 140 αστυνομικούς και ο κ. Χρυσοχοϊδης 27. Χρειαζόμαστε περισυλλογή και όχι γαλαντομίες. Οι δε συνδικαλιστικές οργανώσεις των αστυνομικών ν’ αντιδράσουν και να μην αποδέχονται ορισμένοι συνάδελφοι τους να μετατρέπονται σε «Φιλιππινέζες» των παραπάνω.

Τέλος υπενθυμίζουμε ότι δεν ανταποκρινόμαστε σε «ανώνυμα» τηλεφωνήματα και προσπαθούμε να είμαστε δίκαιοι και αντικειμενικοί. Δεν τα καταφέρνουμε πάντοτε. Μερικές φορές οι κακίες και οι αγάπες μας εκδηλώνονται δυστυχώς!

Η αριστερά και το «ηθικόν»

«Οι αριστεροί δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι θα ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ σε αυτές τις εκλογές. Και αυτό διότι νοιώθουν προδομένοι από τις πολιτικές των μνημονίων. Άλλοι νοιώθουν προδομένοι επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ συνεργάστηκε με τους δεξιούς ΑΝ.ΕΛ. άλλοι επειδή εξαιτίας τους έχασε η Αριστερά το ηθικό πλεονέκτημα και δεν μπορούν πλέον να κουνάνε το δάχτυλο στα καφενεία». Αυτά έγραφε πριν τις εκλογές ο δημοσιογράφος Γρηγόρης Νικολόπουλος στο «Θέμα».

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey