Μελέκ Ιπέκ

27/07/2021 - 10:58 Ενημερώθηκε 03/08/2021 - 11:42

Η Μελέκ Ιπέκ ήταν ένα πολύ έξυπνο κορίτσι που ήθελε να σπουδάσει μαθηματικά στην πατρίδα της την Τουρκία. Οι γονείς της την πάντρεψαν μικρή μ' έναν άνδρα πολύ μεγαλύτερο της, βάρβαρο που τη θεωρούσε κτήμα του. Την ξυλοφόρτωνε με το παραμικρό και την βίαζε βασανίζοντας την.

Στο τέλος η γυναίκα αφού δεν βρήκε κατανόηση από τους γονείς της, ούτε προστασία από την αστυνομία που κατέφυγε, τον σκότωσε.

Έμεινε στη φυλακή μόνον 108 ημέρες, γιατί ένα παγκόσμιο κίνημα συμπαράστασης, προφανώς, συνετέλεσε στην αθώωση της. Αφού συνήλθε απ' όλα αυτά αποφάσισε να πραγματοποιήσει το εφηβικό της όνειρο. Να σπουδάσει μαθηματικά και έχει αυτή τη φορά συμπαραστάτη και τη μικρή της κόρη. Χωρίς σχόλια.

Τα σύννεφα μας ακολουθούν...

Είναι πραγματικό περιστατικό, μου το διηγήθηκε ο Τάκης Κ....... και συγκλονίστηκα. Το μεταφέρω όπως το άκουσα. Γι' αυτό πρέπει να 'μαστε προσεχτικοί και ανεκτικοί σε καθετί που ξεφεύγει από το μέτρο. Στο τρένο στην ίδια κουκέτα ένας πατέρας με το γιο του και ένα ζευγάρι ταξιδεύουν. Άγνωστοι μεταξύ τους. Κάποια στιγμή ο γιος ανοίγει το παράθυρο και παρατηρεί το απέραντο τοπίο.

Γιος: Πατέρα τα δέντρα μας προσπερνούν... τρέχοντας.

Ο πατέρας αμίλητος, σοβαρός γνέφει καταφατικά, το ζευγάρι χαμογελάει ειρωνικά.

Σε λίγο: Πατέρα, πατέρα τα σύννεφα μας ακολουθούν.

Το ζευγάρι απευθυνόμενο στον πατέρα, του σύστησε να πάει το εικοσιπεντάχρονο γιο του σε κάποιο γιατρό ...υπονοώντας ότι το παιδί δεν είναι καλά!

Πατέρας: Μόλις βγήκαμε από το νοσοκομείο. Ο γιος μου ήταν εκ γενετής τυφλός και ύστερα από επιτυχημένες εγχειρήσεις είδε το φως του. Όλα τα βλέπει για πρώτη φορά...

Το ζευγάρι βουβάθηκε, συγκλονίστηκε, να 'ταν μπορετό ν' ανοίξει η γη να τους καταπιεί!

Προσοχή στο υπέρβαρο παιδί, στο σκελετωμένο κορίτσι, στο χωλό γέρο, σεβασμός. Δεν ξέρουμε τι συμβαίνει. Ανεκτικότητα φίλοι.

Όταν μιλούν οι αριθμοί

Τον περασμένο Απρίλιο, Μάιο, Ιούνιο έχασαν τη ζωή τους 2245 άνθρωποι από Covid 19 ηλικίας 60-80 ετών. Από αυτούς ήταν εμβολιασμένοι μόνο 22! Ο Πατριάρχης Πασών των Ρωσιών και ο δικός μας Μητροπολίτης Μεσσηνίας δήλωσαν δημοσίως ότι όσοι δεν εμβολιάζονται διαπράττουν αμαρτία διότι θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή των συνανθρώπων τους. Προφανώς απευθύνονταν στους θρησκευόμενους. Εκτός από ορισμένες ομάδες που πρέπει υποχρεωτικά να εμβολιαστούν κατά τους ειδικούς, οι υπόλοιποι περίπου 1.000.000 πρέπει να το αποφασίσουν μόνοι τους χωρίς εξαναγκασμούς να το κάνουν. Δεν κάνουν όλοι οι πολίτες το εμβόλιο κατά της γρίπης, πνευμονιόκοκκου, έρπητα ζωστήρα, κλπ. κλπ. Προσωπικά είμαι υπέρ των εμβολίων ανέκαθεν.

Η μακροζωία με αριθμούς

Η πιο ηλικιωμένη γυναίκα στην ιστορία είναι η γαλλίδα Ζαν Καλμάν, που γεννήθηκε το 1875 και πέθανε το 1997 σε ηλικία 122 ετών. Το προσδόκιμο όριο ζωής τότε που γεννήθηκε ήταν τα 45 έτη. Τέλος η μακροζωία εξαρτάται από τα γονίδια, τη διατροφή και την καθημερινή άσκηση. Αυτά προτάσσει η επιστήμη που την αποδέχομαι και υπακούω... Σήμερα ο πιο μακρόβιοι άνθρωποι ζουν στην Οκινάουα της Ιαπωνίας, στη Σαρδηνία της Ιταλίας και στον Καύκασο.

Υπουργείο Εθνικής Άμυνας

Παναγιωτόπουλος - Στεφανής - Φλώρος

Ένα προεπαναστατικό απόσπασμα δημοτικού τραγουδιού καταλήγει σοφά μετά από μάχη με τους Τούρκους: «Να κατακάτσει ο κουρνιαχτός να σηκωθεί γι 'αντάρα, να μετρηθεί η κλεφτουριά να μετρηθεί τ' ασκέρι». Αυτό είναι το προνόμιο του σχολιαστή, να εξετάζει τα γεγονότα από απόσταση, αφού έχει συγκεντρώσει πλήθος πληροφοριών και να τα παρουσιάζει απ' τη δική του οπτική γωνία, όσο μπορεί πιο αντικειμενικά. Πέρυσι το καλοκαίρι οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας και η διπλωματία της δέχτηκαν «επίθεση» και δοκιμάστηκαν οι αντοχές τους από «συμμαχική» χώρα η οποία αφού αποδόμησε το κοσμικό κράτος του Μουσταφά Κεμάλ θέλησε να οραματιστεί την παλιά Οθωμανική αυτοκρατορία και την «γαλάζια πατρίδα»! Θου Κύριε φυλακή το στόματι μου! Ο κατά ξηράν, θάλασσα και αέρα στρατός μας όχι μόνο άντεξε στον ιταμό εισβολέα, αλλά έδωσε και πήρε μαθήματα στρατηγικής και τακτικής. Μέχρις εδώ, δεν θέλω να φανώ ανεδαφικός.

Υπουργείο Εθνικής Άμυνας

Παναγιωτόπουλος - Στεφανής - Φλώρος (2)

Όταν μια χώρα υπερασπίζεται τα κυριαρχικά της δικαιώματα εξανλεί όλες τις  παραγωγικές της δυνάμεις, αλλά χρειάζεται και ικανή και αποτελεσματική ηγεσία. Ευτυχώς ο υπουργός πολιτικός προϊστάμενος των Ενόπλων Δυνάμεων κ. Παναγιωτόπουλος, ο Άλκης Στεφανής στρατηγός και υφυπουργός και ο επιτελάρχης κ. Φλώρος με τα επιτελεία τους ήταν το πλέον κατάλληλο τρίδυμο για ν' αντιμετωπίσουν μια τόσο σοβαρή περίπτωση. Ευθύς ως τοποθετήθηκαν στα πόστα τους προσπάθησαν, να αποκαταστήσουν τη σοβαρότητα και τάξη στο πολύπαθο υπουργείο. Με τους «πολέμαρχους» της μπουνάτσας που η μόνη επιδίωξη τους ήταν η προβολή και η φιγούρα. Αλλά ας σταθώ εδώ γιατί θα πω κακίες. Δεν μ' ενδιαφέρουν τα πολιτικά φρονήματα των συντελεστών της αποτροπής. Το αποτέλεσμα σχολιάζω. Και το αποτέλεσμα ήταν θετικό.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey