Σταράτες κουβέντες

07/04/2021 - 12:24 Ενημερώθηκε 07/04/2021 - 12:29

COSMOTE

Με τον ΟΤΕ παλιά και την COSMOTE τα τελευταία χρόνια είμαι πελάτης, πολύ ευχαριστημένος. Πρόσφατα προέκυψε ένα πρόβλημα που με ενόχλησε και θέλω να το κάνω γνωστό. Είχα μπει σ’ ένα «πακέτο» που μου εξασφάλιζε ιντερνέτ, απεριόριστα τηλεφωνήματα σε σταθερά και δύο ώρες σε κινητά τηλέφωνα. Το πακέτο έληγε στις 13/3/2021 και θα το ανανέωνα γιατί με εξυπηρετούσε και οικονομικά. Ο υπάλληλος της COSMOTE, που επικοινώνησε μαζί μου, μου είπε ότι το πρόγραμμα αυτό δεν υπάρχει και μου πρότεινε έτερο μεγαλύτερης εμβέλειας και πιο ακριβό. Για να μην μακρηγορώ το πρόγραμμα ανανεώθηκε όπως το προηγούμενο, αλλά συγχύστηκα πάρα πολύ. Επιμύθιον: Συντονίσετε τους υπαλλήλους σας και μην μας ταλαιπωρείτε. Για του λόγου το αληθές ανατρέξατε στις καταγεγραμμένες συνομιλίες.

Βροχοπτώσεις

Το βροχόμετρο στον Παπάδο ενεργοποιείται έξι μήνες ήτοι από την 1/10/2020 μέχρι 31/3/2021. Εφέτος η τοποθέτηση έγινε στις 13/10/2020 και θα απενεργοποιηθεί στις 13/4/2021, αλλά επειδή οι ημέρες μεγαλώνουν και η θερμοκρασία  ανεβαίνει μέρος της βροχής από Απρίλιο και μετά εξατμίζεται. Πέρυσι στο τέλος των έξι μηνών είχαμε συνολικά 27 ίντσες, ελάχιστες για μια καλή γεωργική χρονιά. Εφέτος είχαμε για την ώρα 29 ίντσες και περιμένουμε και άλλες. Ωστόσο, λόγω της κλιματικής αλλαγής το νερό δεν είναι ατελείωτο και δεν πρέπει να σπαταλάτε άσκοπα.

Αγωνιώδης συνέχεια

Οι κ. Άδωνις Γεωργιάδης και ο κ. Μάκης Βορίδης ανδρώθηκαν πολιτικά στον ΛΑΟΣ, κόμμα του Γεωργίου Καρατζαφέρη, το οποίο εγκατέλειψαν όταν το καράβι άρχισε να μπάζει  νερά… Τους στέγασε το ομογάλακτο μαντρί της ΝΔ και έκτοτε πορεύονται διαπρέποντας αμφότεροι! Πρόσφατα ο κ. Άδωνις και οι κουμπάροι του πήραν «ειδική άδεια» για να βαφτίσουν το παιδί, ενώ λόγω πανδημίας οι βαφτίσεις και οι γάμοι απαγορεύονται για τους κοινούς θνητούς… Όταν αποκαλύφθηκε  το μυστήριο, αντί να ζητήσει συγνώμη και να σιωπήσει άρχισε να φωνασκεί και να μεταθέτει τις ευθύνες στον αδελφό του κ. Τσίπρα. Η τελευταία υπόθεση είναι ανεπίκαιρη, έχει εκδικαστεί και η κ. Καλογήρου τη γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα. Κύριε Άδωνι «εάν οι ιερείς δαιμονίζονται τις αγιάσει ημάς»; Και ως πότε θα φωνασκείτε μόνον…;

Η ενδυμασία των επισήμων

Σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως η αξιότιμος Πρόεδρος της Δημοκρατίας γιατί όταν επισκέφθηκε τη Ρόδο φορούσε αθλητικά παπούτσια περιωπής! Άποψή μας είναι ότι στις επίσημες παρουσίες των αρχόντων η ενδυμασία τους πρέπει να είναι ανάλογη. Του κανόνος εξαιρούνται οι Συριζαίοι… Την αξιότιμη Πρόεδρο την σχολίασαν ειρωνικώς και τα τούρκικα μέσα ενημέρωσης. Με την ευκαιρία και από εμπειρία 47 ετών Προεδρευόμενης Δημοκρατίας προτιμώ οι αρχηγοί του Κράτους μας να προέρχονται από τον πολιτικό χώρο για διαφόρους λόγους.  Τέλος από όλους τους Προέδρους που πέρασαν απ’ αυτό το πόστο ο Κωστής Στεφανόπουλος, κατά την ταπεινή μου γνώμη, ανταποκρίθηκε καλύτερα στα καθήκοντα του.

Γιάννης Μακρυγιάννης (Ιστορικό)

Ο πρώτος δημόσιος υπάλληλος του Ελληνικού κράτους διορίστηκε από τον Αλέξανδρο Μαυροκορδάτο. Στα 26 του χρόνια που μπήκε στον αγώνα με δικό του μπουλούκι, ήταν πολύ πλούσιος για την ηλικία του με τα δεδομένα της εποχής. Λέγεται ότι τα πλούτη τα απέκτησε δανείζοντας Τούρκους και Έλληνες με τόκο! Αγαπούσε τον παρά και αντιπαθούσε τους μορφωμένους. Μετά την επανάσταση αγόρασε ολόκληρη περιοχή γύρω από την Ακρόπολη. Δεν είχε τα φόντα για πολέμαρχος. Με τα απομνημονεύματα του προσπάθησε ν’ ανασκευάσει τον εαυτό του και να τον κάνει όπως ήθελε να είναι. Θαυμαστής του Όθωνα -βάφτισε και το γιο του με το όνομα του βασιλιά- αργότερα αντάμα με τον Καλλέργη στράφηκε εναντίον του και έγινε η αιτία να εγκαταλείψει την Ελλάδα. Αντιφατική προσωπικότητα, απ’ τους μικρούς του αγώνα.

Τι περιμένω από την Κυβέρνηση

Λίγο πριν το 2000 και με κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ δημιουργήθηκαν η «Βοήθεια στο σπίτι» και τα ΚΕΠ. Έγιναν και άλλα πολλά αλλά θα σταθώ μόνο σ’ αυτά τα δύο. Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο εξυπηρέτησαν τον απλό πολίτη, τον απόμαχο γέροντα, τον μη προνομιούχο. Γνωρίζω ότι ο υπουργός ψηφιακής πολιτικής προσπαθεί να κάνει την Ελλάδα, Εσθονία και Ισραήλ. Να μπορεί ο επιχειρηματίας σε τρεις μέρες να κάνει την επένδυση του, να μπορεί ο κληρονόμος χωρίς να προσκομίσει δικαιολογητικά ν’ αποδεχθεί την κληρονομιά των γονέων, να μπορεί ο ηλικιωμένος ν’ ανανεώσει το δίπλωμα οδήγησης αυτοκινήτου χωρίς πολλές ταλαιπωρίες, να υπάρχουν τέλος πάντων όλα τα δεδομένα κάθε πολίτη σ’ ένα «ταμείο» που να μπορεί κάθε αρμόδιος υπάλληλος να αντλεί τα στοιχεία που χρειάζεται και να μην υποχρεώνει τον πολίτη  να τα προσκομίζει. Ν’ αναμορφωθεί η ταλαίπωρη δικαιοσύνη και να εκδίδει τελεσίδικες αποφάσεις σε εύλογο χρόνο. Αυτά τα ολίγα ζητώ από την κυβέρνηση σας κ. Μητσοτάκη. Μεταρρυθμίσεις παντού. Σε θέματα εξωτερικής πολιτικής και συμμαχιών η τακτική της κυβέρνησης, κατά τη γνώμη μας, κινείται στη σωστή κατεύθυνση και ανταποκρίνεται στο πνεύμα της μεγάλης πλειοψηφίας της κοινής γνώμης. Αυτά.

Παράταση ανανέωσης διπλωμάτων

Μέχρι τον προσεχή Σεπτέμβριο παρατάθηκαν οι ανανεώσεις διπλωμάτων οδήγησης αυτοκινήτων που έληγαν το Νοέμβριο του 2020. Πιστεύω να μην μας ζητήσουν νέα πιστοποιητικά υγείας γιατί η μη ανανέωση δεν έγινε με δική μας ευθύνη, αλλά λόγω Covid 19.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey