Λίγα απ' όλα

Σταράτες Κουβέντες

25/10/2018 - 16:21 Ενημερώθηκε 29/10/2018 - 16:23

Μιχάλης Καταϊτζίδης, ο συμμαθητής

Από εκτενές βιογραφικό ρεπορτάζ στο «Εμπρός» του κ. Αλατερού πληροφορήθηκα το θάνατο του συμμαθητή μου στο Β΄ Γυμνάσιο Μυτιλήνης, τον καιρό εκείνο. Μετά την αποφοίτηση μας απ’ το Γυμνάσιο τον είδα μια φορά μόνο, σε κάποια σύναξη παλαιών συμμαθητών στη Μυτιλήνη. Ο παιδικός φίλος του Μιχάλη κ. Αλατερός στο εκτενές βιογραφικό ρεπορτάζ σκιαγραφεί με κάθε λεπτομέρεια τον βίον και πολιτείαν του αξιόλογου ανθρώπου και επιστήμονα. Θα σταθώ και θα πω τις αναμνήσεις μου από τα χρόνια της πρώτης νιότης μας. Ο Μιχάλης ήταν ένα ψηλό γελαστό παιδί, η χαρά της ζωής. Είχε μόνον φίλους και απέραντη διάθεση προσφοράς προς κάθε κατεύθυνση. Από το πέρασμά του απ’ τη ζωή άφησε το στίγμα του, ως άνθρωπος και επιστήμονας, για έναν καλύτερο κόσμο. Καλό κατευόδιο Μιχαλάκη αγαπημένε και να μας περιμένεις.

Η ΕΛΜΕ Μυτιλήνης και οι εγχώριοι «προοδευτικοί»

Δεν μ’ ενδιαφέρει πια έννοια έδωσε η ΕΛΜΕ Μυτιλήνης στη λέξη λαθρομετανάστης, ούτε επιθυμώ ν’ αναλάβω την υπεράσπισή της γιατί δεν την έχει ανάγκη. Οι λέξεις όμως έχουν την αρχέτυπη σημασία και έννοια και δεν ερμηνεύονται με σκοπιμότητες και πολιτικές αγκυλώσεις. Λαθρομετανάστης είναι εκείνος που χωρίς ταξιδιωτικά έγγραφα εισέρχεται παράνομα σε ξένη χώρα, για να βρει καλύτερες συνθήκες διαβίωσης απ’ τη δική του.

Η ΕΛΜΕ Μυτιλήνης και οι εγχώριοι «προοδευτικοί» (2)

Αντιθέτως ο πρόσφυγας εγκαταλείπει την πατρίδα λόγω του πολέμου, ή εκδιώκεται απ’ αυτή για φυλετικούς, πολιτικούς ή θρησκευτικούς λόγους. Ακόμα πρόσφυγας ονομάζεται ο πληθυσμός που ένεκα διακρατικής συμφωνίας μετατοπίζεται εκατέρωθεν. Συμφωνία Λοζάνης 1923. Αντί οι πάσης φύσεως εγχώριοι «προοδευτικοί» να αναζητήσουν την γενεσιουργό αιτία που υποχρεώνει αυτούς τους δυστυχισμένους ανθρώπους να εγκαταλείψουν τη χώρα τους για μια καλύτερη ζωή, πιάστηκαν από τις λέξεις και κονταροχτυπιούνται για ασήμαντη αφορμή.

Η ΕΛΜΕ Μυτιλήνης και οι εγχώριοι «προοδευτικοί» (3)

Όταν οι Ευρωπαίοι, Άγγλοι, Γάλλοι, Ισπανοί, Πορτογάλοι, Ιταλοί, Βέλγοι, Ολλανδοί ως λαθρομετανάστες αποικοιοκράτες κατέλαβαν δια των όπλων χώρες της Αφρικής, της Ασίας, Αυστραλίας, Αμερικής Β. και Ν. ίδρυσαν τις αποικίες τους απομύζησαν τον πλούτο των χωρών αυτών, ήρθε η εποχή να πληρώσουν το τίμημα.

Οφείλουν να επιστρέψουν τον πλούτο που βίαια άρπαξαν από τις χώρες τους, να δημιουργηθούν εργασίες και να σταματήσουν οι μετακινήσεις ανθρώπων του τρίτου κόσμου προς την Ευρώπη. Μόνον αυτά τα ολίγα επισημαίνουμε. Όσο για την αξιότιμη κ. Πρόεδρο του Αρείου Πάγου, μ’ όλο τον σεβασμό που τρέφω στους θεσμούς, τούτο μόνο: η γλώσσα στη Δημοκρατία δεν είναι υπόθεση της Δικαιοσύνης.

Τσίπρας - Καμμένος βίοι παράλληλοι

Τον κ. πρωθυπουργό έφερε στον Συνασπισμό ο τότε πρόεδρος κ. Αλαβάνος και τον έχρισε υποψήφιο Δήμαρχο Αθηναίων, αντί του Μιχάλη Παπαγιαννάκη που είχε επιλέξει η βάση του κόμματος. Αργότερα ο κ. Τσίπρας εξωπέταξε τον ευεργέτη του και έγινε αρχηγός του Συνασπισμού. Ο κος Κοτζιάς ήταν ο πλέον καταρτισμένος πολιτικά, πολύγλωσσος και προπάντων αφοσιωμένος στον πρωθυπουργό. Τον θυσίασε για χάρη του κ. Καμμένου για να παραμείνει στην εξουσία.

Τσίπρας - Καμμένος βίοι παράλληλοι (2)

Ο κ. Καμμένος βρίσκεται στην πολιτική από το 1980. Το 1993 στις εκλογές ο κ. Καμμένος ήταν για πρώτη φορά υποψήφιος στη Β΄ Αθηνών. Προωθήθηκε από τον Γιάννη Βαρβιτσιώτη κυρίαρχο στην αχανή περιφέρεια και βγήκε βουλευτής σε ηλικά 28 ετών. Στις εκλογές για την προεδρία του κόμματος μεταξύ Βαρβιτσιώτη και Έβερτ ψήφισε τον δεύτερο. Αργότερα πάλι για εσωκομματικές εκλογές για την προεδρία του κόμματος μεταξύ Κώστα Καραμανλή και Βύρωνα Πολύδωρα ήταν ο μόνος βουλευτής που ψήφισε Πολύδωρα...

Ο Καμμένος χρωστά πολλά στην οικογένεια Μητσοτάκη γιατί ο Κωνσταντίνος τον έκανε για πρώτη φορά υπουργό. Όταν η Ντόρα έθεσε υποψηφιότητα για την αρχηγία της ΝΔ της υποσχέθηκε στήριξη. Αλλά όταν είδε ότι το ρεύμα στράφηκε προς τον Αντώνη Σαμαρά δήλωσε ουδετερότητα! Το Νοέμβριο του 2011 δεν έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Λουκά Παπαδήμου και διαγράφηκε οριστικά από τη ΝΔ. Έντεκα ημέρες μετά ίδρυσε τους Ανεξάρτητους Έλληνες. Τσίπρας - Καμμένος αγνώμονες προς τους ευεργέτες τους.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey