Ροδοδάφνη - Ελένη - κηποτεχνική

14/07/2021 - 11:48

Ας το ελαφρύνουμε το σχόλιο σήμερα, πυρώνει Ιούλιος μήνας και η θάλασσα σαν ερωμένη απλωμένη μπροστά μου και με μαυλίζει τον γέροντα. Οι Ιάπωνες με κουλτούρα πολιτιστική αιώνων διαπρέπουν ακόμα στην αρμολόγηση ανθέων και στην κατασκευή κήπων. Είναι μοναδικοί. Το γεγονός συνέβη στην Ιαπωνία προ πολλών ετών και το μετέφερε στη χώρα μας ο συγγραφέας Νίκος Καζαντζάκης στο ταξιδιωτικό βιβλίο του "Κίνα- Ιαπωνία". Το μεταφέρω όπως το θυμάμαι με όλες τις παραμέτρους και τα λάθη που δημιουργεί η απόσταση, ο χρόνος και η ηλικία.

Ροδοδάφνη - Η Ελένη και η κηποτεχνική

Ο μαθητής είχε τελειώσει το πρακτικό μέρος της κηποτεχνικής που σπούδασε και ήρθε ο δάσκαλος με τους υπόλοιπους μαθητές να τον κρίνει και να τον βαθμολογήσει για να αποφοιτήσει. Το θέμα που ανέλαβε να εκτελέσει ήταν ένας μικρός κήπος με άνθη, κερασιές, βράχια, δρομάκια και νερά.

Δάσκαλος: Πες μας μαθητή μένεις ευχαριστημένος από το έργο που δημιούργησες;

Μαθητής: Εφάρμοσα με κάθε λεπτομέρεια την τεχνική που μας διδάξατε για την κατασκευή κήπων, επισκέφτηκα και άλλους κήπους υποδείγματα για να συγκρίνω και πιστεύω ότι από τεχνικής πλευράς είναι πολύ καλό το έργο μου.

Αλλά, δάσκαλε έχω την αίσθηση ότι κάτι λείπει από τον κήπο μου. Η ματιά του δασκάλου έπεσε ερωτηματική στους μαθητές που τον ακολουθούσαν, αλλά δεν πήρε απάντηση. Τότε ο δάσκαλος κούνησε μια ανθισμένη κερασιά, τα άνθη έπεσαν στο δρομάκι και έγινε το θαύμα Αυτό έλειπε αναφώνησαν οι μαθητές. Τώρα η Ελένη που κολλάει; Μπροστά στη βεράντα είναι μια άσπρη ροδοδάφνη και κάθε πρωί η αυλή είναι γεμάτη από τα άνθη της. Η Ελένη σπεύδει να τα σκουπίσει και εγώ θαυμάζω τον γκουρού Ιάπωνα δάσκαλο και διαμαρτύρομαι. Θέλω να τα βλέπω στο έδαφος. Αλλά ποιος μ' ακούει... πια!

Βιαστές αλλοδαποί

Έχουμε τους εγχώριους βιαστές ανηλίκων και ανυπεράσπιστων γυναικών τους οποίους μετά την έκτιση της ποινής τους δεν μπορούμε να τους απομακρύνουμε από το σπίτι τους δυστυχώς. Έλληνες γάρ!

Τους αλλοδαπούς βιαστές πάσης εθνικότητα μετά την έκτιση της ποινής πρέπει να τους απελαύνουμε υποχρεωτικά χωρίς δικαίωμα επιστροφής. Βεβαίως ο βιασμός είναι βιασμός όποιος και αν τον προκαλεί. Ούτε βεβαίως όλοι οι πρόσφυγες, λαθρομετανάστες, μετανάστες είναι βιαστές, παράνομοι, ληστές, δολοφόνοι. Οι δολοφόνοι, ληστές, όλα τα άνθη του κακού, που δεν αποτελούν ευτυχώς την πλειοψηφία δεν αξίζουν της φιλοξενίας μας. Εξαίρεση μόνον στους ανήλικους αλλοδαπούς.

Τα χρέη της ΝΔ

Το 2016 τη χώρα κυβερνούσε ο κόμμα της ΝΔ με πρωθυπουργό τον κ. Κώστα Καραμανλή, υπουργό Εσωτερικών τον κ. Προκόπη Παυλόπουλο και Οικονομικών των κ. Αλογοσκούφη. Διέπρεψαν ιδιαιτέρως σε τρεις τομείς: Έφτασαν το Δημόσιο Χρέος στα 179% του ΑΕΠ, διόρισαν όλους τους συμβασιούχους των προηγούμενων κυβερνήσεων και έφτασαν το χρέος του κόμματος τους στα 225 εκατομμύρια ευρώ με ασύστολο δανεισμό από τις τράπεζες. Επί κυβερνήσεως κ. Μητσοτάκη το χρέος της ΝΔ έφτασε τα 343 εκατομμύρια ευρώ. Κύριε πρωθυπουργέ σας θεωρώ νοικοκύρη και δημιουργικό πολιτικό και δεν σας συγκρίνουμε με τον κ. Τσίπρα, αλλά στην προκειμένη περίπτωση η αντιπολίτευση του, χωρίς τους χαρακτηρισμούς είχε βάση και προκάλεσε δυσμενή σχόλια για το κόμμα σας. Τα επιχειρήματα και οι δικαιολογίες σας έωλες.

Ο «ενικός και πληθυντικός» στις συνεντεύξεις

Από τον πρωτόβγαλτο δημοσιογράφο μέχρι τις παλιές καραβάνες της δημοσιογραφίας όταν απευθύνονται σε αιρετούς άρχοντες ή αιρετούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης πρέπει υποχρεωτικά να χρησιμοποιούν τον πληθυντικό  στις συνομιλίες τους γιατί αυτοί οι άνθρωποι εκπροσωπούν ένα σύνολο πολιτών και πρέπει να τους σέβονται. Και αν μερικοί δημοσιογράφοι με σπουδές εξαταξίου γυμνασίου ή σημερινού Λυκείου το ξεχνούν οι υπουργοί, βουλευτές, δήμαρχοι, περιφερειάρχες, ηγέτες του στρατού, εκπρόσωποι εργατικών τάξεων και συνδικάτων να τους το υπενθυμίζουν. Δεν υπάρχει «δημόσια» οικειότητα. Τον «ενικό» οι απαίδευτοι να τον χρησιμοποιούν με τους οικείους τους, τους φίλους και τους γνωστούς και τα καρντάσια τους.

Είπε ο Στάλιν μετά τον πόλεμο

Μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο περίσσεψαν οι έπαινοι για τη γενναιότητα του στρατού και του λαού μας από τους Τσόρτσιλ, Αϊζενχάουερ, Ντε Γκολ κλπ. κλπ. ακόμα ακούστηκαν έπαινοι και από τους τότε εχθρούς μας. Αποσιωπήθηκε σκόπιμα ότι είπε τότε ο Στάλιν της Σιβιετικής Ενωσης για τη χώρα μας.

Στάλιν: «Στη Βουλγαρία θα μπούμε ως τιμωροί (συνεργάστηκε με τον Χίτλερ), στη Σερβία ως ελευθερωτές (πολέμησε τους Ναζί) και στην Ελλάδα ως προσκυνητές.

Με τη λέξη θα «μπούμε» εννοεί τα συμμαχικά στρατεύματα. Η στήλη προσπαθεί να υπηρετεί την αλήθεια μ' οποιοδήποτε κόστος.

 

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey