Λίγα απ΄ολα

Restory (Ριστόρι): Ξανά-Ιστορία

26/04/2018 - 13:32

Το προπερασμένο Σάββατο στον Παπάδο της Γέρας πραγματοποιήθηκε ενημερωτική εκδήλωση του προγράμματος Restory από την υπεύθυνη κ. Στέλλα Αυγουστίδου, αρχιτέκτων μηχανικό.
Μίλησαν οι κ.κ Αυγουστίδου Στέλλα, ο αρχιτέκτων Στρατής Φραντζέσκος και η δικηγόρος Περσεφόνη Σάββα.
Το θέμα «Βιομηχανικές ιστορίες της Γέρας» παρακολούθησε πολύς κόσμος, πράγμα ασυνήθιστο για τέτοιου είδους εκδηλώσεις.
Αυτό το πρόγραμμα υποστηρίζεται και από το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση και το Ίδρυμα Μποσοδάκη. Τέλεια οργάνωση που έκλεισε με καλλιτεχνικές εκδηλώσεις.
Η Τουρκία του Ερντογάν
Διάβασα πρόσφατα το βιβλίο του πανεπιστημιακού Τούρκου συγγραφέα Αχμέτ Ινσέλ με τίτλο «Η νέα Τουρκία του Ερντογάν», που με βοήθησε να κατανοήσω περισσότερο τις πολιτικοκοινωνικές τάσεις της νέας Τουρκίας και του ηγέτη της.
Ο Ταγίπ Ερντογάν, γεννήθηκε το 1954 σε μια ταπεινή αλλά όχι φτωχή οικογένεια από πατέρα ιδιαίτερα ευσεβή, πολύ αυταρχικό και ενίοτε βίαιο.
Μετά το δημοτικό σχολείο ο πατέρας του, τον υποχρέωσε να φοιτήσει σε δημόσια σχολή για Ιμάμηδες και Ιεροκήρυκες. Αργότερα, το 1981 τελείωσε το Οικονομικό και Διοικητικό Τμήμα του Πανεπιστημίου του Μαρμαρά.
Δεν μιλά καμία ξένη γλώσσα. Δύο είναι οι μεγάλες του αγάπες, το ποδόσφαιρο και η πολιτική. Επιθυμεί να δημιουργήσει μία Τουρκία «όπου θα την ακούν με προσοχή σε παγκόσμιο επίπεδο και όχι να παραμείνει μια χώρα που απλώς ακούει το λόγο των μεγάλων του κόσμου». Ίσως την άλλη Πέμπτη επακολουθήσει ένα ακόμα σχόλιο.
Η Ελληνική Αστυνομία σήμερα
Η Ελλάδα διαθέτει σήμερα 50.000 αστυνομικούς, περισσότερους από όλες τις χώρες της Ευρώπης, ανάλογα με τον πληθυσμό της. Αναλυτικά διαθέτουμε 488 αστυνομικούς, ανά 100.000 κατοίκους, όταν στην Γερμανία αναλογούν 321 και ο μέσος όρος των χωρών της Ευρώπης είναι 377 αστυνομικοί ανά 100.000 κατοίκους.
Από τους 50.000 αστυνομικούς 2.000 - 2.500 διατίθενται για την προστασία υπουργών, βουλευτών, τέως και νυν Προέδρων Δημοκρατίας και Πρωθυπουργών, δημοσιογράφων, καλλιτεχνών, επιχειρηματιών και Δεσποτάδων.
Η Ελληνική Αστυνομία σήμερα (2)
Ο κ. Πρωθυπουργός, ο αριστερός ντε, όταν βρισκόταν στην αντιπολίτευση υποσχέθηκε ότι θα αφοπλίσει την αστυνομία και άλλα ηχηρά παρόμοια, αλλά όταν πήρε την εξουσία από 2.600 αστυνομικούς που είχε η ομάδα ΔΙ.ΑΣ το 2014 έφτασε να έχει σήμερα 2.050 διότι μόνον για την προστασία του κ. Τσίπρα διατίθενται δύο διμοιρίες αστυνομικών και άλλοι έχουν αποσπαστεί στη φύλαξη τραγουδιστών κ.λπ.
Όταν η εγκληματικότητα, λόγω φτώχειας και αλλοδαπών κακοποιών έχει φτάσει στο κόκκινο και όταν έχεις έναν άπραγο υπουργό Δημοσίας Τάξεως που τα βλέπει όλα ρόδινα. Θα χρειασθεί να επανέλθουμε.
Η θρησκεία και η πολιτικοί
Είδα τις ημέρες του Πάσχα τον Πρωθυπουργό μας, στο νησάκι της Τήλου που πέρασε τις διακοπές του, να συμμετέχει στις εκκλησιαστικές ακολουθίες με το κεράκι, τη λαμπαδίτσα και το σκυθρωπό του πρόσωπο λόγω της περίστασης και τον χάρηκα...
Τι κάνει ο άνθρωπος για να παραμείνει στην εξουσία! Μου ήρθαν στο νου άλλοι άθεοι κομμουνιστές σαν τον Μιλόσεβιτς της Σερβίας, που από φανατικός κομμουνιστής και άθεος έγινε πιστός Ορθόδοξος και Εθνικιστής και σαν τον αρχικατάσκοπο Ρώσο Πούτιν, που σταυροκοπιέται σαν θρησκόληπτη γριούλα! Πώς λοιπόν να μην θυμηθώ τον γέρο Μαρξ, που πριν δεκάδες χρόνια είπε μια μεγάλη αλήθεια: «Η θρησκεία είναι ο αναστεναγμός του καταπιεσμένου πλάσματος, η καρδιά ενός άκαρδου κόσμου, γι’ αυτούς η θρησκεία είναι το όπιον του λαού».
Για τον Ανδρέα Παπανδρέου
«Γνώρισα τον Ανδρέα Παπανδρέου το 1966. Σαγηνευτική προσωπικότητα. Κατόρθωνε μέσα από ένα μείγμα ρητορικής αλλά και προσαρμοστικότητας να γοητεύει τους συνομιλητές του.
Ασφαλώς κουβαλούσε συμπλέγματα από την παιδική ηλικία του, που οφειλόταν στον πατέρα του. Ίσως γι’ αυτό η σχέση του αργότερα ήταν συγκρουσιακή. Είχε μια ανασφάλεια που τον τυραννούσε, είχε ανάγκη να τον επιβεβαιώνουν. Ο Ανδρέας Παπανδρέου, ταλαιπωρούνταν συχνά από μια μορφή διπολικής διαταραχής. Στα τέλη της δεκαετίας του ’70, είχε μια σοβαρή κρίση κατάθλιψης, την οποία διαχειρίστηκα με υπόδειξη της Μαργαρίτας».
Παρασκευάς Αυγερινός, Ιατρός, Υπουργός Πασόκ, ετών 91.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey