Ρεσάλτο στην εξουσία δια της «απλής αναλογικής»

25/02/2020 - 14:34

«Μην ξεχνάτε ότι η απλή αναλογική, με την οποίαν θα γίνουν οι επόμενες εκλογές, θέτει ερωτήματα και προκλήσεις προς όλους. Και δεν αναφέρομαι μόνο στο ΚΙΝΑΛ, αλλά και στο ΚΚΕ και στο ΜΕΡΑ 25»

(Σκουρλέτης στα ΝΕΑ)

Και το ερώτημα-πρόκληση που τίθεται από τον Σκουρλέτη προς το ΚΙΝΑΛ και στο ΜΕΡΑ 25 -και σε οποιαδήποτε ΜΕΡΑ 35 ή 45 (για το ΚΚΕ το ερώτημα «βρίσκει τοίχο», γιατί δεν «μασάει η κατσίκα ταραμά»)- έχει το κάτωθι περιεχόμενο: ελάτε στις επόμενες εκλογές να μοιραστούμε την εξουσία ή καλύτερα ελάτε να γίνετε συμμέτοχοι (έστω και ως κομπάρσοι) και συνυπεύθυνοι στην ακυβερνησία!

Για να φτάσουμε όμως στην ευτυχή εξέλιξη, ώστε η Ν.Δ., όχι μόνο να μην έχει αυτοδυναμία, για να σχηματίσει κυβέρνηση (αυτό το έχουμε εξασφαλισμένο με τον νόμο της απλής αναλογικής που ψηφίσαμε), αλλά και να μην έχει τον απαιτούμενο αριθμό βουλευτών, ώστε να προχωρήσει στην διάλυση της Βουλής και στην προκήρυξη νέων εκλογών με την «ενισχυμένη αναλογική», πρέπει, από τώρα, όλοι μαζί να συγκροτήσουμε ένα Μέτωπο (με επικεφαλής, φυσικά, τον ΣΥΡΙΖΑ), που θα αναλάβει το έργο για την μεγαλύτερη και ταχύτερη φθορά της κυβέρνησης Κ. Μητσοτάκη. Θα πρέπει να «βάλλουμε πυρ ομαδόν» κατά της πολιτικής Μητσοτάκη, παρουσιάζοντας -ακόμα και τα φιλολαϊκά μέτρα που λαμβάνει- ως αντιλαϊκά και «νεοφιλελεύθερα».

Έτσι, ακόμα και στην περίπτωση που δεν συγκεντρώσουμε -όλοι μαζί- τον απαιτούμενο αριθμό βουλευτών, ώστε να σχηματίσουμε κυβέρνηση, το κέρδος για τον ΣΥΡΙΖΑ θα είναι μεγάλο, διότι από την κοινή αντιπολιτευτική δράση μας, ως πρωταγωνιστής ο ΣΥΡΙΖΑ στο «Αντιδεξιό Μέτωπο», θα έχει εισπράξει τα περισσότερα οφέλη από την όποια φθορά της Ν.Δ. Και αυτό θα ενισχύσει τον ΣΥΡΙΖΑ, για να επιτύχει το επόμενο «ρεσάλτο» του στην εξουσία. Και, τότε, η για δεύτερη φορά κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ «θα ελέγξει όλους τους αρμούς της εξουσίας», όπως υποσχέθηκε στη Κεντρική Επιτροπή ο Αλ. Τσίπρας!

Σκεφτείτε, λοιπόν, το «λαμπρό μέλλον» που επιφυλάσσει για την Ελλάδα του 2023-2027 ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Σκουρλέτης, όπου στις «καθεστωτικές αλλαγές» που οραματίζεται ο Αλ. Τσίπρας, καθοριστικό ρόλο για την πραγμάτωση τους θα παίξει και το ΜΕΡΑ 25 του «asset» Βαρουφάκη!

Ο ΣΥΡΙΖΑ που κυβέρνησε… «συντροφικά» με τον Καμμένο δεν θα χάσει την ευκαιρία -που θα του δώσει η «απλή αναλογική»- να ξανα-συγκυβερνήσει με τον Βαρουφάκη!

Ο Αλ. Τσίπρας, άλλωστε, απέδειξε ότι είναι ικανός (και με το ίδιο πάθος) για όλα: και για το «go back, madam Merkel» και για το «come back, madam Merkel»!

Το ερώτημα, όμως, και η πρόκληση αφορά, κυρίως, το ΚΙΝΑΛ.

Θα αντισταθεί στον πειρασμό της πιθανότητας -με την ευκαιρία της απλής αναλογικής- να ξαναπιάσει κάποια «καρέκλα» στην διακυβέρνηση της χώρας;

Θα υπερισχύσει η νοημοσύνη των σοβαρών στελεχών του έναντι των αρχολίπαρων -της «συνομοταξίας» Ραγκούση και Τζουμάκα- οι οποίοι ξερογλείφονται στην θέα της… «φάβας», που τους σερβίρει ο ΣΥΡΙΖΑ, και δεν βλέπουν το «λάκκο»!

Η οποιαδήποτε συμπόρευση ή σύμπραξη του ΚΙΝΑΛ με τον ΣΥΡΙΖΑ θα έχει την θλιβερή τύχη του Κουβέλη. Ο Τσίπρας «πολτοποίησε» και «μαγάρισε» ολόκληρη Αριστερά και θα αφήσει χώρο στην… «Λαϊκή Αγορά», για να έχει τον δικό της «πάγκο» η Φώφη;

Ένας τρόπος υπάρχει για να αποφύγει το ΚΙΝΑΛ το κατάντημα της ΔΗΜΑΡ του Κουβέλη και του Θεοχαρόπουλου: να εκσυγχρονίσει -εκ θεμελίων- την ιδεολογική «πλατφόρμα» του, να ασκήσει δημιουργική και υπεύθυνη αντιπολίτευση, πλήρως διαφοροποιημένη από την λαϊκίστικη και ανεύθυνη αντιπολίτευση που ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ, να αναδείξει και να υποστηρίξει τις μεταρρυθμίσεις, που είναι αναγκαίες για τον εκσυγχρονισμό και την αναγέννηση της χώρας.

 

Υ.Γ. 1. Η μισή αλήθεια, λένε, είναι χειρότερη από το ψέμα. Και η μισή αυτοκριτική είναι χειρότερη από το «όλα καλά τα κάναμε».

Και για να είναι στοιχειωδώς γενναία η αυτοκριτική, πρέπει να καταλήγει σε μια συγγνώμη προς αυτούς, τους οποίους οι ασκούντες την αυτοκριτική σήμερα καθύβριζαν ως «Γερμανοτσολιάδες», διότι εφάρμοζαν «μνημονιακές» πολιτικές -τις ίδιες και τις εξίσου επώδυνες για τον λαό- που εφάρμοσαν, στην συνέχεια, οι «αυτοκρινόμενοι», σήμερα!

  1. Η Περιφέρεια Β΄ Αιγαίου ανακοίνωσε ότι «διακόπτει κάθε επικοινωνία με την κεντρική κυβέρνηση»· όμως, «βροτοίσιν ουδέν εστί απώμοτον, ψεύδει γαρ η επίνοια την γνώμην». Όπερ εστί μεθερμηνευόμενον: οι άνθρωποι για τίποτα δεν μπορούν να δεσμευτούν με όρκο, διότι η δεύτερη (ψυχραιμότερη) σκέψη διαψεύδει (αναιρεί) την πρώτη απόφαση!

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey