Προσωπικά

17/10/2019 - 15:13 Ενημερώθηκε 17/10/2019 - 16:28

Φαίνεται ότι δεν με συγκινεί ιδιαίτερα η επικοινωνία μέσω διαδικτύου. Πριν από αρκετά χρόνια αγόρασα ένα λάπτοπ απ’ τα πιο σύγχρονα, όταν νεαρό συγγενικό μου πρόσωπο υποσχέθηκε να μου διδάξει τα στοιχειώδη. Περισσότερο ήθελα να γράφω τα «σχόλια» μου στο «Εμπρός» για περισσότερη ευκρίνεια. Δεν θυμάμαι πια το λόγο και η επιθυμία μου δεν ευοδώθηκε. Το λάπτοπ που είχα αγοράσει το χάρισα στον πρωτοεγγονό μου το Γιώργο και εκείνος το μετακύλησε στη μάνα του. Δεν ξέρω αν υπάρχει ακόμα. Κινητό τηλέφωνο άργησα να προμηθευτώ. Είχα και έχω την αίσθηση ότι η κατοχή κινητού μου στερεί την αυτονομία και τη μοναξιά μου, αφού μπορεί ο πάσα ένας να μ’ εντοπίσει.

Προσωπικά (2)

Επειδή μ’ αρέσει ν’ ασχολούμαι με τη γη, από τις εννιά το πρωί μέχρι το αργότερο στη μια η ώρα, τα παιδιά μου με υποχρέωσαν να πάρω κινητό «μήπως πάθεις κάτι να μπορούμε να σε εντοπίσουμε». Αγόρασα ένα κινητό τηλέφωνο των 35 ευρώ το οποίο έχω μέχρι σήμερα. Ξέχασα να σας πω ότι είναι το δεύτερο γιατί το πρώτο το έχασα… Τα παλιόπαιδα… Με τα δύο παιδιά μου που ζουν μακριά από το νησί επικοινωνώ με επιστολές. Σε πολύ έκτακτες περιπτώσεις χρησιμοποιώ το τηλέφωνο. Για τις πληροφορίες που χρειάζομαι καταφεύγω στην Ελένη και στις εφημερίδες. Πριν χρόνια διάβαζα κάθε ημέρα μια αθηναϊκή εφημερίδα και δυο τοπικές. Τα τελευταία χρόνια αγοράζω τρεις αθηναϊκές εφημερίδες το Σαββατοκύριακο και το τοπικό «Εμπρός».

Προσωπικά (3)

Η Ελένη χρησιμοποιεί το «τάμπλετ» αρκετά καλά και μ’ ενημερώνει για γεγονότα που έχουν σχέση με τα παιδιά και τα εγγόνια, αλλά και άλλα νέα που συμβαίνουν στη χώρα και στον κόσμο. Αρκετές φορές τη ζητώ να μου επιβεβαιώσει στατιστικά στοιχεία χρονολογίες, ιστορικά και γεωγραφικά τοπωνύμια και άλλα συμπληρώματα απαραίτητα για τα «σχόλια». Ποδόσφαιρο δεν έχω παρακολουθήσει ποτέ. Δεν έχω πληρώσει ποτέ εισιτήριο για να παρακολουθήσω αγώνα σε γήπεδο, αλλά ούτε στην τηλεόραση. Ως αθλητής του στίβου στα νιάτα μου, μου άρεσε το μπάσκετ, το βόλεϊ, πόλο, καλλιτεχνικό πατινάζ.

Προσωπικά (4)

Αφορμή για τα «προσωπικά» μου έδωσαν τα νέα παιδιά αλλά και μεγάλοι που κατέχουν κινητά τηλέφωνα τελευταίας τεχνολογίας και ασχολούνται ώρες και ώρες μ’ αυτά στις παρέες τους, στα σπίτια, στα διαλείμματα του σχολείου ακόμα και στο αυτοκίνητο. Διάβασα ότι η COSMOTE έφερε κινητά τηλέφωνα τελευταίας τεχνολογίας αξίας 1.775 ευρώ και αγοράστηκαν όλα σε λίγες μέρες. Εκείνο όμως που είναι πιο ανησυχητικό είναι τα ψεύτικα νέα, οι χυδαιότητες και τα απωθημένα ορισμένων συμπλεγματικών ατόμων. Ανεξάρτητα όμως απ’ όλα αυτά το διαδίκτυο απλούστευσε τη ζωή μας, μας έφερε πιο κοντά στην πληροφορία και καλυτέρευσε την επικοινωνία. Παν μέτρον όμως…

Μείωση ΕΝΦΙΑ

Δεν διαθέτω τα περιουσιακά στοιχεία των Τσακαλώτου, Παπαδημούλη, Φωτίου, Βαρουφάκη, ακόμα και του Κουρουπλή. Αναφέρομαι στους πένητας «αριστερούς» που αγωνίζονται να βελτιώσουν το βιοτικό επίπεδο του λαού αλλά χωρίς να μειώσουν το δικό τους βιός. Αλλά πώς μπορείτε κ. Τσακαλώτο να κατανοήσετε τις οικονομικές δυσχέρειες μιας πωλήτριας των 600 ευρώ μηνιαίως ή ενός ντελιβερά που για 20-40 ευρώ τη βραδιά διακινδυνεύει τη ζωή του για να πληρώσει ενοίκιο, ρεύμα, τηλέφωνο, νερό και να σπουδάσει και παιδιά; Καλά είναι οι συμμετοχές σε απεργίες αλλά δεν είδα έναν βουλευτή να μειώσει τις αποδοχές του από το 2012 μέχρι σήμερα και να δώσει το παράδειγμα. Επειδή δεν έχω τα πλούτη των παραπάνω αριστερών τα 282 ευρώ που λιγόστεψαν από τον ΕΝΦΙΑ των 1409,50 ευρώ κάτι είναι για μας τους μικρομεσαίους…

Πόθεν έσχες πολιτικών

Επί τρία χρόνια 2016, 2017, 2018 η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν έδωσε στη δημοσιότητα τα «πόθεν έσχες» των πολιτικών. Είχε φαίνεται τους δικούς της λόγους!

Τα έσοδα των πολιτικών την τριετία που αναφέρουμε έχουν μια καινοτομία. Δηλώνεται μόνον το ποσό που φορολογείται. Δηλαδή ένας συγκεκριμένος πολιτικός δήλωσε ετήσιες αποδοχές 69.151 ευρώ. Οι 37.196 ευρώ φορολογούνται και εμφανίζονται στη φορολογική του δήλωση, οι 31.955 δεν φορολογούνται και δεν αναγράφονται ως έσοδα. Αλλά ολόκληρο το ποσό των 69.151 ευρώ μπαίνει στην τσέπη τους… Ελαφρώς λιγότερα.

Εντολές του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου

Η Ελλάδα θα χρειαστεί 15 χρόνια προκειμένου το πραγματικό κατά κεφαλήν εισόδημα ΑΕΠ να επιστρέψει στα επίπεδα προ της κρίσεως. Για να γίνει αυτό:

  1. Κόψτε τις «προσωπικές διαφορές» στους τωρινούς συνταξιούχους και τη 13η σύνταξη.
  2. Σταματήστε να κάνετε ρυθμίσεις οφειλών.
  3. Όχι μείωση στο αφορολόγητο. Επιδιώξτε συμφωνία με τους Ευρωπαίους για χαμηλότερα πρωτογενή πλεονάσματα.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey