Προγνωστικά αυτοδιοικητικών εκλογών

30/05/2019 - 12:17

Την Κυριακή 26 Μαΐου να πάτε να ψηφίσετε. Επιλέξετε όποιο κόμμα νομίζετε ότι θα μας βγάλει απ’ το αδιέξοδο που ζούμε χρόνια τώρα χωρίς προοπτική. Αφήστε τον καναπέ. Τα «δώρα» των Τσιπροπολάκηδων εν όψει των εκλογών μοιάζουν σαν τα καθρεφτάκια και τις χάντρες που μετέφεραν οι αποικιοκράτες Ευρωπαίοι στους Ιθαγενείς για να τους κλέψουν τον πλούτο τους. Πάρτε τα και τιμωρήστε τους, γιατί εμείς θα τα ακριβοπληρώσουμε πάλι σύντομα. Τέλος σκέφτομαι τα παιδιά μας που ξενιτεύτηκαν για να ζήσουν και τα άλλα που βρίσκονται εδώ και εξαρτώνται οικονομικά απ’ τους γονείς και τους παππούδες. Εκεί μας κατάντησαν! Δεν μπορώ να φανταστώ ο γέροντας μια σύρραξη με τους Τούρκους και να έχεις στο τιμόνι της χώρας σου τους κυνικούς ανεύθυνους και ανίκανους.

Προγνωστικά αυτοδιοικητικών εκλογών (2)

Στα τοπικά μας τώρα. Στην Περιφέρεια φαίνεται ότι θα επικρατήσουν οι συνδυασμοί της κ. Καλογήρου και του κ. Μουτζούρη για να αναμετρηθούν στον δεύτερο γύρο. Οι «κομματικοί» της ΝΔ θα ψηφίσουν την κ. Καλογήρου πειθόμενοι στο χρίσμα του κόμματος, οι δυσαρεστημένοι και ορισμένοι εκτός ΝΔ τον κ. Μουτζούρη.

Στο Δήμο Μυτιλήνης προβλέπω ότι πρώτος θα είναι ο γιατρός κ. Κύτελης με δεύτερο τον κ. Μαμάκο. Για το Δήμο Δυτικής Λέσβου το νεοσύστατο, δεν αναφέρομαι λεπτομερώς γιατί δεν έχω τα στοιχεία που μου χρειάζονται για να κάνω προβλέψεις. Απ’ ότι ακούω και από κάποιες πληροφορίες της τελευταίας στιγμής προηγούνται οι κ. Βέρρος και κ. Συκάς. Οι υπόλοιποι συνδυασμοί για την Περιφέρεια και το Δήμο Μυτιλήνης ευελπιστούν να βγάλουν περισσότερους συμβούλους για να μείνουν εντός του παιχνιδιού ικανοποιώντας φιλοδοξίες, ανιδιοτελείς προσφορές και ιδιοτελείς σκοπούς. Πλην του συνδυασμού της κ. Νίκης Τσιριγώτη που μπορεί ν’ ανατρέψει το σκηνικό στο Δήμο. Η κ. Τσιριγώτη θα υποστηριχτεί από ένα ευρύ φάσμα ψηφοφόρων όπως παλαιά ο δάσκαλος Απόστολος Αποστόλου. Ίδωμεν.

Προγνωστικά αυτοδιοικητικών εκλογών (3)

Στα τοπικά συμβούλια προτιμήσετε νέους ικανούς και μην λάβετε υπόψη σας την πολιτική προέλευση των γονιών ή των ιδίων. Οι δημοσκοπήσεις έχουν πέσει αρκετές φορές έξω τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, γιατί είναι μια πολύ δύσκολη δουλειά που χρειάζονται πολλές γνώσεις και πλούσια εμπειρία.

Η τελευταία πρόβλεψη της MRB που δημοσιεύτηκε στα «ΝΕΑ» του Σαββάτου είχε δείγμα 1002 ανθρώπων σ’ όλη την Ελλάδα. Ο αριθμός 1002 στη γλώσσα της στατιστικής λέγεται «δείγμα». Είναι πάρα πολύ μικρό αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Πρέπει να προσέξεις το γεωγραφικό χώρο, τις σπουδές, το επάγγελμα, την ηλικία κλπ. κλπ. Πολύ δύσκολα όλα αυτά. Ωστόσο οι δημοσκοπήσεις δείχνουν που φυσά το ούριο αγέρι που φέρνει τη νίκη και παρασύρει και τους αναποφάσιστους…

Ποιους δεν πρέπει να ψηφίσουμε

Τους επαγγελματίες πολιτικούς που χρόνια σιτίζονται απ’ τον κρατικό κορβανά γιατί δεν ξέρουν να κάνουν καμία δουλειά. Εκείνους που πηδούν από κόμμα σε κόμμα και από παράταξη σε παράταξη προκειμένου να βρίσκονται με την εξουσία. Και έχουμε αρκετούς από δαύτους και εγχώριους… Τους απροκάλυπτα ψεύτες που θεωρούν το λαό «φυτό» και τον παραμυθιάζουν για ν’ αρπάξουν την ψήφο του. Τέλος μην ψηφίζετε τους πολιτικούς που σας λένε λόγια που σας αρέσουν… Πρέπει κάποτε να ωριμάσουμε ως λαός και να μην ακολουθούμε το Σώρρα και αυτούς που ισχυρίζονται ότι μας ψεκάζουν… Όσοι επιμένουν ν’ ακολουθούν ακόμα τους Τσιπροπολάκηδες καλά κάνουν! Ας μείνουν εκεί να τους ξέρουμε και να τους γνωρίσουν και οι ιστορικοί του μέλλοντος. Τέλος μ’ αυτούς!

Ο φανατισμός είναι και μορφωμένος…

Οι καμικάζι νεαροί που δολοφόνησαν 370 ανθρώπους πρόσφατα στη Σρι Λάνκα ήταν όλοι τους μορφωμένοι από εύπορες οικογένειες. Με πτυχία και σπουδές σε Ευρωπαϊκά και Αμερικανικά πανεπιστήμια! Ακόμα οι περισσότεροι φανατικοί ισλαμιστές έχουν μεγαλώσει στην Ευρώπη. Ιστορικά έχει καταγραφεί ότι οι πλέον αιματηροί πόλεμοι από φανατικούς είναι οι Θρησκευτικοί πόλεμοι, Χριστιανών, μουσουλμάνων, ειδωλολατρών, αιρετικών. Έχουμε και εμφυλίους πολέμους ανάμεσα σε Χριστιανούς και ανάμεσα σε Ισλαμιστές και Ινδουιστές.

Οι «αλήτες» και οι «φασίστες»

Το 1968 αμερικανικές χερσαίες δυνάμεις εισέβαλλαν στην Καμπότζη για να διαλύσουν στρατόπεδα ανεφοδιασμού των Βιετκόνγκ. Στις ΗΠΑ τότε εκδηλώθηκε αντιπολεμικό κίνημα στα αμερικανικά πανεπιστήμια που συντάραξε την κυβέρνηση Νίξον. Νίξον: «Οι φοιτητές που συμμετέχουν σ’ αυτές τις κινητοποιήσεις είναι όλοι αλήτες (Bums)». Οι εγχώριοι Τσιπροπολάκηδες όταν οι πολίτες διαφωνούν μαζί τους και τους κράζουν για τα καμώματα του είναι «ακροδεξιοί» και «αντιδραστικοί». Τρομάρα τους!

Τι θα ψηφίσω

Για ευρωβουλευτές Κύρκο, Γραμματικάκη του Ποταμιού. Για Περιφέρεια και Δήμο έχω καταλήξει αλλά θα το ανακοινώσω μετά τις εκλογές. Δεν θα είναι οι πρώτοι…

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey