Πολιτικές σκέψεις

13/09/2022 - 10:30

Επειδή τελευταία πολλές πληροφορίες φτάνουν στη στήλη για τις διεργασίες, για υποψήφιους στο Νομό Λέσβου, θέλω να σας ενημερώσω ότι η ΝΔ είναι η μόνη σίγουρη ότι δεν κινδυνεύει να χάσει την έδρα του βουλευτή, όποτε και αν γίνουν οι εθνικές εκλογές. Ο κ. Αθανασίου θα είναι ξανά υποψήφιος εφ' όσον το επιθυμεί γιατί ο αρχηγός της ΝΔ δεν τολμά να τον αποπέμψει, χωρίς να δυσαρεστήσει τον κ. Σαμαρά. Ακόμα ο κ. Αθανασίου είναι σοβαρός άνθρωπος, κινείται μέσα στην κυβερνητική γραμμή και δεν διστάζει να πει τη γνώμη του για καυτά επίκαιρα θέματα.

Πολιτικές σκέψεις (2)

Το τοπικό ΚΚΕ έχει βαθιές ρίζες στο νησί και μπορεί να έχασε την παλιά του δύναμη, αλλά εξακολουθεί να επηρεάζει τους παλιούς ψηφοφόρους και ένα μέρος της μορφωμένης νεολαίας. Το μεγάλο του ατού όμως είναι η νεαρή βουλευτής του, δικηγόρος το επάγγελμα κ. Κομνηνάκα. Αθόρυβη αλλά αποτελεσματική, σοβαρή πολιτικά, με στέρεες θέσεις απολαμβάνει συμπάθειες πέραν του κομματικού περίγυρου. Πέραν όλων των παραπάνω είναι προπάντων καλό κορίτσι. Κατά την προσωπική μας άποψη το ΚΚΕ θα διατηρήσει τη βουλευτική έδρα του.

Πολιτικές σκέψεις (3)

Ο ΣΥΡΙΖΑ στο νομό Λέσβου έχει χάσει την παλιά του ορμή και επικράτηση. Αυτό δεν έχει να κάνει με τις δραστηριότητες του βουλευτή του, που μπορώ να πω ότι δραστηριοποιείται περισσότερο από τους άλλους δύο βουλευτές των άλλων κομμάτων, αλλά οφείλεται στο γενικότερο πανελλαδικό κλίμα κάμψης του κόμματος λόγω αναποτελεσματικής αντιπολίτευσης. Βέβαια ο κ. Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στο νησί μας έκανε δύο τρία «φάλτσα» σοβαρά με τις άστοχες παρεμβάσεις του, αλλά δεν αποτελεί αιτία της κάμψης του κόμματος στο νομό. Ωστόσο ο ΣΥΡΙΖΑ αν δεν βελτιωθεί το γενικό προφίλ του κινδυνεύει να χάσει την έδρα του.

Πολιτικές σκέψεις (4)

Και ερχόμαστε τώρα στο τοπικό ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ. Παρατηρείται συνωστισμός υποψηφιοτήτων στο ψηφοδέλτιο του κόμματος για εκλογή βουλευτών. Απίθανα άτομα με περιορισμένο πολιτικό προφίλ εγκαταλείπουν την τοπική αυτοδιοίκηση και ακονίζουν τις φιλοδοξίες τους για πατέρες του Έθνους. Το τοπικό ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ διεκδικεί τη βουλευτική έδρα που κατέχει σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο δεν διακινδυνεύουμε προβλέψεις, γιατί οι εκλογές θα γίνουν την άνοιξη του 2023 και επιπλέον θα εξαρτηθεί από το ποσοστό που θα πιάσουν τα κόμματα πανελλαδικά. Οι πιθανότητες να κερδίσουν την έδρα τα τωρινά Πασόκια είναι 50-50.

Η καφετέρια στην Ευρυακή

Δύο νέα παιδιά με όρεξη για δημιουργία νοίκιασαν ένα παραθαλάσσιο οίκημα και με δικά τους χρήματα έφτιαξαν ένα χώρο, όπου μπορείς να πας να πιείς τον καφέ σου, το αναψυκτικό, την μπύρα κλπ. να δεις γνωστούς και φίλους σ' ένα ευχάριστο περιβάλλον, μια ανάσα από το κύμα. Στέκι της νεολαίας το πλείστον και όχι μόνο, συναντάς οικογένειες, ανθρώπους πάσης ηλικίας και φύλου. Οι ιδιοκτήτες κ.κ. Τζικούκος και Ιατρού με ευαισθησία και γούστο επίπλωσαν το χώρο προσαρμόζοντας τον στο περιβάλλον, απέριττα χωρίς υπερβολές. Πήγα ένα πρωινό με το ποδήλατο να δω το χώρο από κοντά και να πιω έναν καφέ και τα βραδάκια από την απέναντι ταβέρνα έβλεπα το χώρο να κατακλύζεται από κόσμο. Αξίζει τέτοιες προσπάθειες να ενισχύονται ανάδελφο έθνος. Δεν γνωρίζω προσωπικά τους ιδιοκτήτες.

Επαρχιακό οδικό δίκτυο

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου κατά τη διάρκεια του Αυγούστου άρχισε εργασίες επίστρωσης ασφάλτου στον παραλιακό δρόμο Ευρυακής - Περάματος. Τόσο η προεργασία όσο και η επίστρωση γίνεται με τεχνικές προδιαγραφές όπως λέγουν οι ειδικοί. Εμείς οι αδαείς περί τα τεχνικά μπορούμε να πούμε ότι γίνεται μια πολύ καλή δουλειά. Η οδός από τη συμβολή του οδικού δικτύου Μυτιλήνης - Πλωμαρίου, Ευρυακής - Περάματος «δουλεύεται» πάρα πολύ από τροχοφόρα πάσης κατηγορίας γιατί είναι πιο σύντομος και αποφεύγονται οι πολλές στροφές της Νάπης (Γέρα).

Καλό θα είναι κάθε παρόμοια οδική αρτηρία να ολοκληρώνεται και ν' αποφεύγονται τα «μπαλώματα».

Οι δημοκρατίες στον κόσμο

Δημοσιεύτηκε πρόσφατα έρευνα του Economist για το δημοκρατικό καθεστώς σε 167 κράτη στον κόσμο. Πρέπει να διευκρινίσουμε ότι ένα κράτος δεν λέγεται δημοκρατικό επειδή κάνει αλλαγές κάθε τέσσερα χρόνια και εκλέγει τους ηγέτες του όταν δεν λειτουργούν οι θεσμοί και δεν εφαρμόζεται το σύνταγμα. Η Τουρκία του Ερντογάν, η Ρωσία του Πούτιν, η Ουγγαρία του Ορμπάν εκλέγουν τους ηγέτες τους, αλλά δεν έχουν δημοκρατία. Καθώς και αρκετά άλλα κράτη. Η έρευνα του Economist απεφάνθη ότι από τα 167 κράτη μόνο τα 21 έχουν πραγματική Δημοκρατία, ατελή δημοκρατία τα 53, υβριδικά καθεστώτα τα 34 και αυταρχικά τα 59. Η χώρα μας κατατάσσεται στα κράτη με ατελή δημοκρατία και με σειρά 34. Όταν μιλούν οι αριθμοί τα λόγια περιττεύουν. Μέσα στα 21 κράτη με πραγματική δημοκρατία συμπεριλαμβάνονται η Δανία, Νορβηγία, Φιλανδία, Αγγλία, Γερμανία κ.α.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey