Πολιτικά παίγνια και υποκρισία

13/02/2020 - 19:03

Όταν έληξε η θητεία του Προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ κλήθηκε να επιλέξει τον νέο. Ο τότε υπουργός Δικαιοσύνης κ. Λάμπρου και ο εξ απορρήτων του κ. Τσίπρα πρότεινε την κ. Σακελλαροπούλου. Ήταν η καλύτερη επιλογή.

Όταν το θέμα της επιλογής έφτασε στην αρμόδια επιτροπή για να επικυρωθεί η ΝΔ το καταψήφισε... Δεν επιθυμούσε την κ. Σακελλαροπούλου! Με πρόταση του κ. Γεραπετρίτη ο κ. Πρωθυπουργός πρότεινε για Πρόεδρο της Δημοκρατίας την κ. Σακελλαροπούλου για να εξασφαλίσει ευρεία συναίνεση. Δεν μπορούσε ο ΣΥΡΙΖΑ το πρόσωπο που πρότεινε για Πρόεδρο του ακυρωτικού δικαστηρίου να το απορρίψει για το ύπατο αξίωμα.

Ωστόσο θεωρώ τη στάση της ΝΔ και του Πρωθυπουργού υποκριτική και ας πάψουν να μιλούν για συναίνεση, όταν πρώτοι εκείνοι δεν την ακολουθούν. Προσωπικά τη νέα Πρόεδρο της Δημοκρατίας την θεωρώ υπεράξια, γιατί είχε πρότυπο τον καθηγητή Τσακυράκη και ασπαζόταν τις αρχές και τα πιστεύω του. Τέλος για αυτό το θέμα.

Άουσβιτς 75 χρόνια μετά

Τον πρώτο και δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο τον άρχισε η Γερμανία και στους δύο ηττήθηκε και πλήρωσε, αφού αιματοκύλησε την οικουμένη. Στον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο με το επιχειρησιακό όνομα «τελική λύση» οι ναζιστές συγκέντρωσαν τους Εβραίους απ’ όλες τις χώρες που κατέκτησαν και τους έκλεισαν σε έξι στρατόπεδα, όπου και τους εξόντωσαν στους θαλάμους αερίων. Απ’ όλα τα στρατόπεδα συγκέντρωσης Εβραίων το πιο φοβερό ήταν το Άουσβιτς μέσα στο οποίο θανατώθηκαν 1.100.000 αθώοι άνθρωποι. Όταν στις 27-1-1945 μια στρατιωτική περίπολος του Σοβιετικού στρατού εισήλθε στο άδειο στρατόπεδο από Γερμανούς, το θέαμα που αντίκρισε δεν περιγράφεται με λέξεις. Αυτή η γενοκτονία των Εβραίων ονομάστηκε ολοκαύτωμα και το ολοκαύτωμα το δημιούργησαν τα ναζιστικά κτήνη του Χίτλερ. Οι Γερμανοί.

Ξένες λέξεις σε κείμενα

Όταν διαβάζω τις αθηναϊκές εφημερίδες συχνά πυκνά συναντώ ξένες λέξεις και εκφράσεις και αυθόρμητα και φεύγει κανένα «γαλλικό»... Οι λόγοι είναι δύο: Επειδή δεν μιλώ, δυστυχώς, άλλη γλώσσα πλην της μητρικής, χάνω το νόημα και τον ειρμό των ειδήσεων και των άρθρων που διαβάζω. Η γλώσσα μας έχει ιστορία δυόμιση χιλιάδων ετών και υπήρξε η μήτρα που δάνεισε αρχέτυπους χαρακτήρες σε αρκετές ευρωπαϊκές γλώσσες, αγγλική, γαλλική κα. Γιατί λοιπόν να δανειζόμαστε λέξεις και εκφράσεις από τις αποικίες της όμορφης γλώσσας μας! Έχω τη γνώμη ότι οι ξένοι δημοσιογράφοι δεν χρησιμοποιούν λέξεις της σύγχρονης Ελληνικής γλώσσας στα άρθρα τους.

Το ίδιο και χειρότερο συμβαίνει στις ονοματοδοσίες καταστημάτων, κέντρων διασκέδασης γενικώς, ονομασίες προϊόντων και άλλων πολλών. Δεν είμαι απ’ αυτούς που θεωρούν τη χώρα μας το κέντρο του σύμπαντος, αλλά στο θέμα της γλώσσας επαίρομαι φίλοι.

Πρόσφυγες- μετανάστες - θέσεις

Επί κυβερνήσεως Σαμαρά-Βενιζέλου υπήρξε η Αμυγδαλέζα στην Αθήνα, κλειστή δομή για πρόσφυγες και μετανάστες. Παράλληλα το Λιμενικό των νησιών Λέσβου - Χίου - Σάμου - Λέρου περιπολούσε στα θαλάσσια σύνορά μας και περιόριζε τις εισροές προσφύγων και μεταναστών. Με την έλευση της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ η Αμυγδαλέζα έκλεισε και τα θαλάσσια σύνορα έμειναν αφύλαχτα με τις γνωστές συνέπειες.

Πρόσφυγες- μετανάστες- θέσεις (2)

Στα σύνορα Τουρκίας - Συρίας υπάρχουν 4 εκατομμύρια πρόσφυγες Σύριοι, με τους οποίους ο Ερντογάν εκβιάζει την Ευρώπη και χρηματοδοτείται από αυτή. Επειδή το μεταναστευτικό ήρθε στο νησί μας για να μείνει, άποψή μας είναι ότι πρέπει να δημιουργηθεί μια κλειστή δομή για ορισμένο αριθμό μεταναστών. Αυτή η κλειστή δομή θα αποτρέψει τις αθρόες εισροές μ’ ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Παράλληλα να επισπευστεί η χορήγηση ασύλου σ’ όσους τη δικαιούνται και η επιστροφή των υπολοίπων στην Τουρκία. Να μπει τάξη στην ασυδοσία. Όσοι δικαιούνται άσυλο μπορούν να ταξιδέψουν σε χώρες της Ευρώπης που επιθυμούν. Η κλειστή δομή περιορίζει τα περιστατικά βίας, ανομίας κλπ. και είναι πηγή οικονομικής ενίσχυσης των επενδυτικών δραστηριοτήτων του νησιού όπως οι φοιτητές και ο στρατός. Αυτή είναι η θέση μας.

Η Νεάπολη της Ιταλίας κατά την μυθολογία

Οι Αρχαίοι Έλληνες της Νεάπολης της Ιταλίας που βρίσκεται πλησίον του ηφαιστείου Βεζούβιος, την ονόμαζαν Παρθενόπη για να τιμήσουν τη Σειρήνα που ήταν μισή γυναίκα και μισή πουλί. Ρίχτηκε στη θάλασσα επειδή είχε ερωτευτεί τον Ομηρικό Οδυσσέα, χωρίς ανταπόκριση.

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey