Πολιτικά εκλογικά

13/06/2019 - 15:54

Άρχισα να γράφω δυο κοινωνικά σχόλια, αλλά θυμήθηκα ότι σε ένα μήνα έχουμε εθνικές εκλογές και τα άφησα για αργότερα.

Ο «αριστερός» ΣΥΡΙΖΑ όσο και το ΚΙΝΑΛ της Φώφης σε λίγα χρόνια θα σταθεροποιηθούν σ’ ένα  3-4% και εκεί θα παραμείνουν μέχρι να εξαφανιστούν όπως οι ΑΝΕΛ του Καμμένου.

Δίπλα στη ΝΔ θα δημιουργηθεί ένα κόμμα κεντροαριστερό, όπως ήταν το ΠΑΣΟΚ στα πρώτα χρόνια της ιδρύσεως του, που θα συσπειρώσει όλο τον Κεντρώο χώρο, τους παλιούς Βενιζελικούς  που ήταν  αντιμοναρχιστές και αντισοβιετικοί.

Επειδή τη Βασιλεία  ασπαζόταν η δεξιά, μ’ όλες τις αποχρώσεις της  και τον αντικομουνισμό  σχεδόν το σύνολο του ελληνικού λαού, μετά το Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο και τον εμφύλιο, πρέπει να βρεθεί, να δημιουργηθεί ένα νέο πολιτικό σχήμα που θα καλύψει τις σημερινές ανάγκες. Διότι η Βασιλεία στη χώρα μας έχει πάψει προ πολλού να υφίσταται  και η κατάρρευση της Μητρόπολης του Κομμουνισμού  αποδόμησε όλα τα εθνικά κομμουνιστικά  κόμματα.

Τι θα προκύψει μετά τις εκλογές

Πιστεύω ότι η ΝΔ θα κερδίσει αυτοδυναμία, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα υποστεί τη συντριβή που του πρέπει. Το πλείστον των ψηφοφόρων  του δεν μπορούν ακόμα να παραδεχθούν τη λάθος επιλογή τους και θα τον ξαναψηφίσουν. Όχι όμως για πολύ. Η εξουσία  τους έλκει. Τα υπόλοιπα κόμματα πάνω από 3% θα κινηθούν  στα ίδια επίπεδα με τα ποσοστά των ευρωεκλογών πλην ΚΙΝΑΛ. Το κόμμα αυτό θα συρρικνωθεί εισέτι θα συμβεί το ίδιο με την Ένωση Κεντρώων, μετά τη μεταπολίτευση και με αρχηγό τον μπάρμπα - Γιάννη Ζίγδη. Και αυτός με διαγραφές άρχισε. Τα πασόκια είναι αμετανόητα, αχάριστα και λιγόνοα πολιτικά.

Πολιτικά σε τοπικό επίπεδο

Όλες οι παλιές καραβάνες της πολιτικής  πρέπει να εξαφανιστούν από τα ψηφοδέλτια. Ανεξαρτήτως ηλικίας. Η πολιτική όπου γης χρειάζεται κατά καιρούς νέο αίμα. Θα αναφέρω ονόματα:

Ο Βαλσαμίδης της ΝΔ, η Νίκη Τσιριγώτη του ΚΚΕ, ο Παναγιώτης Χριστόφας του ΚΙΝΑΛ, ο Γιάννης Μπουρνούς του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό θεωρώ φρέσκο αίμα στην πολιτική.  Να αναπνεύσουμε λίγο αδέλφια.

Στρατής Δελόγκος

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey