Ποιος κρίνει τον κρίνο

10/01/2022 - 10:59 Ενημερώθηκε 10/01/2022 - 11:07

Μέσα στις άγιες λεγόμενες μέρες και στα καλά ( ; ) καθούμενα έσκασε πάλι βόμβα μεγατόνων, αυτή τη φορά με αντιθρησκευτική γόμωση. 

Δράστης και πυροκροτητής διάσημος γιατρός επιδημιολόγος και επίσημος μαϊντανός της καθημερινής πανδημικής ειδησεογραφίας. 

Τα στοιχεία του γνωστά, τα οποία δεν απέκρυψε και κατά την ανάρτηση του υβριστικού του σποτ. 

Η Ιερά Σύνοδος αντέδρασε, πλην χαλαρά -κατά τη γνώμη μου- και με μια εκνευριστική και αχρείαστη ευγένεια. 

Ο ίδιος όταν κλήθηκε τις επόμενες ώρες στα κανάλια να εξηγήσει το πραχθέν και το ακριβές νόημά του, δήλωσε κυνικός και αμετανόητος (να θυμίσουμε ότι η μετάνοια είναι αρετή άκρως χριστιανική ...) ότι το έκανε με σκοπό να αναδείξει την αξία της ανθρώπινης ζωής. Κάτι ακούστηκε να ψιθυρίζει και για την ανάγκη σύμπλευσης με τον ευρωπαϊκό ορθολογισμό. 

Χρησιμοποίησε προσβλητικά λόγια για την Παναγία και την παρθενία της (που πάνω της στηρίζεται όλο σχεδόν το δόγμα της χριστιανικής θρησκείας) και αυτό ακριβώς ήταν το μεγάλο πνευματικό του ατόπημα: θέλησε δηλαδή να σώσει ως ειδικός τη ζωή του ανθρώπου, εξευτελίζοντας τα δόγματα της θρησκείας του! 

Αλήθεια πόσο μίκρυνε αυτόματα στα μάτια τού τηλεθεάμονος κόσμου, αυτός που έμπαινε δύο χρόνια τώρα κάθε πρωί μέσα στο σπίτι μας να μας εκθέσει τις προβλέψεις του για την πανδημία και τις ιατρικές του δοξασίες! 

Μήπως λοιπόν και οι ιατρικές του θεωρίες είναι κι αυτές μπουρδολογίες κατ’ αντιστοιχία προς το σποτ που ανάρτησε; 

Και μήπως αυτές οι μπουρδολογίες καταφέρνουν τελικά να τροφοδοτήσουν το κύμα της άρνησης και της αμφισβήτησης, που ο ίδιος υποστηρίζει ότι θέλει να δαμάσει; 

Εξετέθη ανεπανόρθωτα, ιατρός ων, αντιποιούμενος θρησκευτικές αρχές και αρμοδιότητες, γεγονός που ρίχνει το επιστημονικό του γόητρο στα Τάρταρα. 

Πώς θα πείσει τον μέσο, αθώο και κατά παράδοση ευλαβή Έλληνα πολίτη για την ανάγκη των μέτρων υγειονομικής προστασίας, όταν τού κοροϊδεύει τα θρησκευτικά του «πιστεύω»; Όταν το ιερότερο πρόσωπο της Καινής Διαθήκης το βάζει να στήνει μια βρόμικη πλεκτάνη γύρω από το θέμα της παρθενίας; 

Πώς ακόμα σαν μέγας επιστήμων δεν γνωρίζει ότι μύστες και μεγάλα πρόσωπα που άλλαξαν τον ρου της ιστορίας είναι συνδεδεμένα με την παρθενογένεση (Πυθαγόρας, θεά Αθηνά, Μέγας Αλέξανδρος κλπ) και ότι , προκειμένου περί θρησκείας, αυτό μεταρσιώνει την ιερότητα και αποτελεί δομικό στοιχείο του δόγματος; 

Το μόνο σχόλιο που μπορούμε να κάνουμε για το θλιβερό συμβάν είναι εκείνο το περίφημο «Μανή-Θεκέλ-φάρες» του ονείρου του Βαλτάσαρ που ερμήνευσε ο προφήτης Δανιήλ και που εσήμαινε «ο θεός σε μέτρησε και βρέθηκες ελλιποβαρής». 

Η συνέχεια ελπίζω να είναι γνωστή! 

Και τι θυμήθηκα τώρα; 

Το πυθαγόρειο ρητό που μας διασώζει ο Ιεροκλής και με το οποίο άρχιζε η «Χρηστομάθεια» (το παλιό Αναγνωστικό) του Βυζαντίου και Ραγκαβή, έκδοση 1879 ήταν το «πασών των αρετών ηγεμών εστίν η ευσέβεια», πράγμα προφανώς άγνωστο για τον εν λόγω ασκληπιάδη .... 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey