Πίστη δίχως καλές πράξεις

25/01/2019 - 15:23

«Αμαρτάνουν όσοι ελπίζουν να σωθούν μόνον με την πίστη χωρίς καλές πράξεις». Πατριάρχης Ιερεμίας 16ος αιώνας. Για όσους εκκλησιάζονται ανελλιπώς, νηστεύουν, προσεύχονται αλλά περνούν αδιάφοροι μπροστά απ’ τον ενδεή συνάνθρωπο, είναι ξένοι στον παρηγορητικό λόγο, στους φτωχούς και καταφρονημένους και αποστρέφονται τους κοινωνικά κατώτερους και τους αλλόθρησκους, ας μην ελπίζουν να σωθούν!

«Λίμνη Πλαστήρα»

Βρίσκεται σε υψόμετρο 750 μ. από την επιφάνεια της θάλασσας στα νοτιοδυτικά του νομού Καρδίτσας και περιστοιχίζεται από 18 χωριά. Περιέχει 400 εκατομμύρια κυβικά μέτρα νερού, έχει μέγιστο μήκος 12 χιλιόμετρα, η συνολική επιφάνεια είναι 24 τετραγωνικά χιλιόμετρα, ενώ το μέγιστο βάθος της είναι γύρω στα 60 μέτρα. Είναι πανέμορφη.

Το σκάνδαλο NOVARTIS

Η NOVARTIS είναι Ελβετική φαρμακοβιομηχανία παγκόσμιας εμβέλειας, η οποία προκειμένου να προωθήσει τα προϊόντα της άρχισε να «λαδώνει» γιατρούς, υπηρεσιακούς παράγοντες και πολιτικούς. Το σκάνδαλο έφεραν στο φως οι Αμερικάνοι όταν η NOVARTIS μπήκε στην Αμερικανική αγορά και άρχισε να εκτοπίζει τις εγχώριες φαρμακοβιομηχανίες. Στην Ελλάδα 4.000 γιατροί λάμβαναν το φακελάκι τους σε τακτική βάση προκειμένου να συνταγογραφούν φάρμακα της φαρμακοβιομηχανίας. Ακόμα διοργάνωνε εκδρομές και συνέδρια για το ιατρικό προσωπικό μ’ όλα τα έξοδα πληρωμένα…

Για τα εμπλεκόμενα πολιτικά πρόσωπα στην πατρίδα μας δεν προέκυψαν στοιχεία ενοχής.

Είναι παρήγορο που ο πανελλήνιος ιατρικός σύλλογος έβγαλε ανακοίνωση επιτέλους και καταδίκασε λαμόγια που εκμεταλλεύονται τους πολίτες. Δεν φτάνει αυτό. Στους επιρρεπείς να αφαιρείται το δίπλωμα. Και ένα ερώτημα: Γιατί οι ιατροί που εργάζονται σε ιδιωτικά νοσοκομεία και κλινικές δεν τολμούν να ζητήσουν «φακελάκι»; Γιατί;

Οι μύθοι και η αλήθεια

Στην Αμερική μια δασκάλα είπε στους μαθητές της ότι «δεν υπάρχει Άγιος Βασίλης» και απολύθηκε από τη θέση της. Είμαστε της άποψης ότι στην παιδική ηλικία οι μύθοι, Αϊ-Βασίληδες, καλικάντζαροι, νεράιδες, δράκοι και παραμύθια είναι δημιουργικά γιατί εξάπτουν την περιέργεια και τη φαντασία των παιδιών και τα βοηθούν να δημιουργήσουν τον χαρακτήρα και την προσωπικότητά τους. Στην παιδική ηλικία χρειάζονται την μαγεία των μύθων. Με τον χρόνο και την πνευματική ωριμότητα γίνεται σταδιακά η απομυθοποίηση αλλά παραμένει η γλύκα και η νοσταλγία της πρώτης ζωής. Η προσγείωση ας είναι ομαλή. Εγώ τα παιδιά και τώρα τα εγγόνια τα μεγαλώνω με ιστορίες και παραμύθια.

Εσθονία

Είναι μια μικρή χώρα της Ευρωπαϊκής Ενώσεως με πληθυσμό 1.319.133 (απογραφή 2018) έκταση 45.339 τ.χλμ. με πρωτεύουσα το Ταλίν. Το 1990 επένδυσε στον ολοκληρωτικό ψηφιακό μετασχηματισμό όταν βρέθηκε στην ίδια περίοδο οικονομικού μαρασμού με τη χώρα μας. Κατάφερε να γίνει η πιο προηγμένη Δημοκρατία στον κόσμο όπου ένας πολίτης χρειάζεται 3 λεπτά για να υποβάλει φορολογική δήλωση, 18 λεπτά για να ιδρύσει μια εταιρεία και η αυτοπρόσωπη παρουσία του πολίτη απαιτείται σε τρεις μόνο περιπτώσεις. Διαζύγιο, γάμος, αγορά ακινήτου.

Να θυμάσαι…

Όταν η γνωστή δημοσιογράφος και θεατρικός συγγραφέας Έλενα Ακρίτα ήταν μικρή μίλησε απότομα στην υπηρέτρια που είχαν στο σπίτι τους.

Η γιαγιά της, της άστραψε ένα χαστούκι που το θυμάται μέχρι σήμερα και της είπε:

«Να θυμάσαι στη ζωή σου ότι απότομα μιλάμε σ’ αυτούς που θεωρούμε ανώτερους μας (κοινωνικώς) μέχρι και ίσους. Από κει και κάτω ποτέ».

Απλή αναλογική και Γιώργος Κονδύλης

Χρόνια και χρόνια τα κόμματα της Αριστεράς ζητούσαν το σύστημα της απλής αναλογικής για ν’ ακούγονται στη βουλή οι φωνές όλων των κομμάτων. Το αίτημα των κομμουνιστών και αριστερών (σοσιαλιστών) έχει τη λογική του, εφ’ όσον ο λαός που το εφαρμόζει έχει κουλτούρα συνεργασιών. Πρώτος ο Γεώργιος Κονδύλης στρατηγός εφάρμοσε το 1926 την απλή αναλογική διότι «έτσι εξασφαλίζεται η πολιτική ομαλότητα και η γνήσια εκδήλωση του λαϊκού φρονήματος». Το 1926 με την απλή αναλογική εισήλθαν στη βουλή 13 κόμματα. Μέχρι το 1928 δύο χρόνια μετά, είχαμε νέα κυβέρνηση κάθε πέντε μήνες! Ότι το σύστημα της απλής αναλογικής είναι δίκαιο δεν υπάρχει καμία αμφιβολία. Η χώρα όμως πρέπει να κυβερνηθεί. Ευελπιστώ να αποκτήσουμε κουλτούρα συνεργασιών κάποτε.

Δεν συμπαθούν τη δημοκρατία…

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey