Περίλυπος ην η ψυχή μου άχρι...

27/09/2022 - 10:30

Έφυγε ο γιος μου με την οικογένεια του για τον τόπο μόνιμης διαμονής, έφυγαν και τα τρία εγγόνια μου. Ο μεγάλος τρίτης Δημοτικού, ο Αντώνης τρία χρόνια μικρότερος και ο Μάριος μόλις 2,5 ετών. Ανέκαθεν με πλήγωναν οι αποχαιρετισμοί, δεν τους άντεχα. Τώρα που γέρασα ο πόνος είναι αβάσταχτος. Κάνω προσπάθεια να φανώ ψύχραιμος, αλλά άθελα μου βουρκώνω και στεναχωρώ τα παιδιά. Και αυτό επαναλαμβάνεται τρεις φορές το χρόνο που επισκέπτονται το νησί μας. Μέρες μετά την αναχώρηση τους εξακολουθώ να συντονίζω το ωράριο μου με το δικό τους, επαναλαμβάνω τις κουβέντες τους, τραγουδώ τα τραγούδια τους. Έρμε παππού!Ευτυχώς που έχω σε μόνιμη βάση τα μεγάλα -τις πρώτες αγάπες μου- τα βλέπω κάθε Κυριακή στο οικογενειακό τραπέζι και μπορώ να κάνω μαζί τους και άλλου είδους κουβέντες.

«Υβριδικά καθεστώτα»-«Υβριδικός πόλεμος»

Δεν ήξερα ακριβώς την έννοια των δύο παραπάνω προσδιορισμών γι' αυτό κατέφυγα στο διαδίκτυο με τη βοήθεια της Ελένης, καθότι ανεπίδεκτος μαθήσεως στη νέα τεχνολογία. Λοιπόν:

«Υβριδικό καθεστώς»: Λέγεται και είναι εκείνο που δεν είναι δημοκρατικό, αλλά ούτε και αυταρχικό. Υβριδικά καθεστώτα προήλθαν όταν διαλύθηκε ο κομμουνισμός στη Ρωσία. Τέτοια καθεστώτα έχουν η Ουγγαρία του Ορμπάν, η Ρωσία του Πούτιν κ.α. Οι ηγέτες τους εκλέγονται με εκλογές, ο Θεός να τις κάνει ελεύθερες αλλά οι θεσμοί δεν λειτουργούν δημοκρατικά.

«Υβριδικός πόλεμος»: Όταν ένα κράτος χρησιμοποιεί ψεύτικες ειδήσεις, προβοκάτσιες, πολεμικές προκλήσεις εναέριου και θαλάσσιου χώρου, ενεργοποίηση των προσφύγων, χρηματοδότηση αναρχικών οργανώσεων, σαμποτάζ, πυρκαγιές κλπ. για να δημιουργεί φόβο και ηττοπάθεια να κάμψει το ηθικό ενός λαού και την κατάλληλη στιγμή να επέμβει, δημιουργεί υβριδικό πόλεμο.

Αμβλώσεις και υπογεννητικότητα

Βεβαίως και το σώμα κάθε γυναίκας είναι δικό της και ακόμα βεβαίως είναι δικαίωμα κάθε γυναίκας να κάνει άμβλωση ή όχι. Ωστόσο επειδή υπάρχει στη χώρα μας υπογεννητικότητα θεωρώ ορθή την απόφαση της Εκκλησίας ν 'αρχίσει την ενημέρωση των πιστών κατά των αμβλώσεων. Όταν ο πληθυσμός της Ελλάδας μειώθηκε κατά την τελευταία απογραφή κατά 383.805 κατοίκους αυτό σημαίνει ότι οι γεννήσεις ήταν μικρότερες από τους θανάτους. Τι πρέπει να γίνει; Η Πολιτεία να δώσει οικονομικά και διοικητικά κίνητρα στα νέα ζευγάρια για να κάνουν πάνω από τρία παιδιά. Έχει όμως αποδειχθεί στατιστικώς ότι οι «έχοντες» δεν κάνουν πολλά παιδιά. Το γράψαμε και άλλοτε, το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας μπορεί να το λύσουν μόνον τα παιδιά των μεταναστών που γεννιούνται στη χώρα μας, φοιτούν στα σχολεία μας και αποκτούν την Ελληνική ιθαγένεια. Τέλος υπάρχει και το παράδειγμα των αρχαίων Σπαρτιατών, αλλά ας μην πούμε περισσότερα για την ώρα και δημιουργήσουμε καταστάσεις...

Οι κίνδυνοι από τους κεραυνούς

Η Ελλάδα έχει περισσότερα θύματα από κεραυνούς και ζώα, απ' όλες τις χώρες της Ευρώπης. Περισσότερους κεραυνούς φέρνουν οι ανοιξιάτικες και καλοκαιρινές βροχές. Πως προφυλαγόμαστε από τους κεραυνούς:

1. Οι κεραυνοί κυνηγούν ότι κινείται γρήγορα.

2. Μένουμε μέσα στο σπίτι ή το αυτοκίνητο αφού το ακινητοποιήσουμε.

3. Αν βρεθούμε στο ύπαιθρο δεν καταφεύγουμε κάτω από ψηλά δέντρα κυπαρίσσια, λεύκες, πλατάνια, ευκαλύπτους κλπ.

4. Όταν πέφτουν κεραυνοί και βρισκόμαστε στο ύπαιθρο δεν τρέχουμε, μένουμε ακίνητοι και ας βρεχόμαστε. Αν πρέπει να κινηθούμε κάνουμε μικρά βηματάκια, το ένα πέλμα κοντά στο άλλο.

5. Αν κολυμπάμε βγαίνουμε αμέσως από τη θάλασσα.

Λοβέρδος-Βενιζέλος-Κουβέλης

Όταν ήταν πρωθυπουργός ο Κώστας Καραμανλής αποφάσισε να αλλάξει το άρθρο 16 του Συντάγματος και να ανοίξει το δρόμο για την ίδρυση ιδιωτικών Πανεπιστημίων στη χώρα. Υπέρ της αλλαγής του άρθρου είχε εκφραστεί παλαιότερα ο Γιώργιος Παπανδρέου και ετοιμαζόταν να υπερψηφίσει την πρόταση της ΝΔ. Οι Λοβέρδος και Βενιζέλος, αμφότεροι καθηγητές Πανεπιστημίου, κατάφεραν να τον μεταπείσουν και να κάνει γαργάρα τις προθέσεις του. Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ με 256 ψήφους έκαναν νόμο το νομοσχέδιο της Διαμαντοπούλου που αφορούσε την πιο ριζοσπαστική μεταρρύθμιση που έγινε ποτέ στην Ελλάδα για την Ανώτατη Εκπαίδευση. Ο νόμος αυτός έβαλε τάξη στα ΑΕΙ και ΤΕΙ, καταργούσε τα προνόμια και νεποτισμούς του καθηγητικού κατεστημένου και εκσυγχρόνιζε τα ανώτατα ιδρύματα. Δεν εφαρμόστηκε ποτέ. Το νόμο υπονόμευσαν οι τρεις παραπάνω πολιτικοί και τον κατάργησε ο ΣΥΡΙΖΑ όταν ήρθε στην εξουσία. Το τρελό της υπόθεσης είναι ότι ο «Νόμος Διαμαντοπούλου» ψηφίστηκε επί κυβερνήσεως Σαμαρά-Βενιζέλου-Κουβέλη...

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα επί του θέματος διαβάστε το βιβλίο του Στέφανου Μάνου «Τομή στην αδράνεια» εκδόσεις Πρώτη Ύλη. Κάθε χρόνο δημοσιεύεται Πίνακας για τα 1.000 καλύτερα πανεπιστήμια στον κόσμο. Κανένα ελληνικό φέτος δεν είναι μέσα στα 300 πρώτα. Εφέτος πρώτο στη λίστα είναι το ΜΙΤ.

Τα επτά καλύτερα ελληνικά πανεπιστήμια βρίσκονται στη λίστα αξιολόγησης από 300-900.

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey