Πατριωτισμός-Εθνικισμός

02/05/2019 - 17:37

Αφορμή γι’ αυτό το σχόλιο ήταν το ερώτημα που μου έθεσε ένας νέος άνθρωπος στο καφενείο, που πίνω τον καφέ μου αργά το απόγευμα. Πατριωτισμός είναι η αγάπη του πολίτη για την πατρίδα του μ’ ό,τι αυτό συνεπάγεται. Να έχει ο πολίτης κοινωνική συνείδηση, να εκπληρώνει τις υποχρεώσεις του προς αυτήν και να διεκδικεί στο ακέραιο τα δικαιώματά του. Εθνικισμός και εθνικιστής θεωρείται ο πολίτης που θεωρεί την πατρίδα του ανώτερη από κάθε πλευρά, από όλες τις πατρίδες του κόσμου, μ’ ό,τι αυτό συνεπάγεται. Ξενοφοβία, ρατσισμός, ανώτερη φυλή κατώτερη φυλή, φασισμός, τελικά.

Χριστόφας Πουλέλλης

Σε προηγούμενο φύλλο του «Εμπρός» παρουσίασα τους υποψήφιους συγχωριανούς μου Κατωτριάτες σε ψηφοδέλτια πρώτου και δευτέρου βαθμού Αυτοδιοίκησης. Παρέλειψα τον λίαν αγαπητό Χριστόφα Πουλέλλη οπτικό, υποψήφιο στο τοπικό της πόλεως Μυτιλήνης. Ο Χριστόφας, παιδί αυτοδημιούργητο, με καλή ανατροφή είμαι σίγουρος ότι αν εκλεγεί θα προσφέρει έργο. Είναι ένας απ’ αυτούς που προέτρεψα ν’ ασχοληθούν με τα κοινά. Παρακολουθώντας τους υποψήφιους στο Δήμο Μυτιλήνης και στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου είδα αξιόλογους ανθρώπους και αρκετά λαμόγια από το παρελθόν που δεν μπορούν τίποτα να προσφέρουν.

Παλαιοκομματισμός-Ακροδεξιά

Είναι το σλόγκαν του ΣΥΡΙΖΑ και ιδιαίτερα του κ. Τσίπρα που χρησιμοποιούσε και χρησιμοποιεί εν όψει των εκλογών. Είναι λίαν υποκριτικό γιατί για μια τετραετία συνεργάζεται με το εθνικιστικό κομμάτι της Δεξιάς που εκπροσωπεί ο κ. Καμμένος και οι συν αυτώ και ως ενιαίο σύνολο θα κριθούν απ’ την πολιτική ιστορία και απ’ τη δικαιοσύνη. Τον δε παλαιοκομματισμό που επικαλείται τον έχει στεγάσει στο κόμμα του στα πρόσωπα των Κουρουμπλή, Δανέλλη, Κοτσακά, Ξενογιαννακοπούλου, Μπίστη, Τζουμάκα, Παπακώστα, Κουίκ, Βερναρδάκη, Σπίρτζη, Μωραϊτη, Ντόλκα, Πιτσιόρλα και άλλων που δεν θυμάμαι τώρα. Ψευτιά, υποκρισία, έλλειψη ανάληψης ευθύνης και απέραντος φόβος. Οι Συριζαίοι φοβούνται πολύ την επόμενη μέρα. Τρέμουν φίλοι!

Ήθελε πόστο…

Αυτό που θα διαβάσετε παρακάτω είναι αυθεντικό και σημειώθηκε πρόσφατα. Διαδρομιστής υποψήφιος που έχει μεγάλη ιδέα για τις ικανότητές του και ιδιαίτερα για τις ανάγκες του πορτοφολιού του, παρουσιάστηκε σε επικεφαλής ψηφοδελτίου, Δήμου ή Περιφέρειας δεν μου είπαν. Αφού συστήθηκε και πρόβαλε τα προσόντα του δήλωσε: «Αν εκλεγώ θέλω να μου δώσεις πόστο που να πληρώνεται. Και ονομάτισε το πόστο». Ο υποψήφιος τον απέπεμψε σκαιότατα. Πληροφορήθηκα ότι απευθύνθηκε αλλού, αλλά δεν γνωρίζω το αποτέλεσμα. Πριν πολύ καιρό διάβασα ανάλογο άρθρο του κ. Γεωργούλα που περιέγραφε γλαφυρά απαιτήσεις κοινών λαμογιών υποψηφίων.

Πρακτικές θεραπείες

Οι πρακτικές θεραπείες και τα βότανα δεν αντικαθιστούν σε καμία περίπτωση τις ιατρικές συνταγές.

Πόνος στα γόνατα: Παίρνουμε κόκκαλα από μοσχάρι τα βράζουμε με αρκετό νερό και το περιεχόμενο το πίνουμε κάθε μέρα. Η δόση ένα φλιτζανάκι του καφέ. Το υπόλοιπο υγρό το διατηρούμε στο ψυγείο.

Στίγματα στο δέρμα: Πάρτε το σάλιο ενός σαλιγκαριού και αλείψετε πέντε έξι φορές το στίγμα του δέρματος. Θα διαπιστώσετε θεαματικά αποτελέσματα. Είναι γνωστό ότι τα βότανα και τα πρακτικά φάρμακα δεν έχουν παρενέργειες, όταν γίνεται λογική χρήση.

«Έκλεισα τον κύκλο μου…»

Πριν πολλά-πολλά χρόνια ο Μιχάλης Γ. Παπακωνσταντίνου και ο Παύλος Βαρδινογιάννης συνάντησαν τον Ουίνστον Τσόρτσιλ. Συνέτρωγε σ’ ένα ταβερνάκι της Βουλιαγμένης με την παρέα του Αριστοτέλη Ωνάση. Εκφράσανε τον θαυμασμό τους για την πολιτική του δράση και τα βιβλία του. Τους κοίταξε χαμογελαστός, τους εξήγησε μερικά πράγματα και πρόσθεσε σχεδόν μελαγχολικά: «Έκλεισα τον κύκλο μου, όλα κάποτε τελειώνουν, στόχος σου πρέπει να είναι να προσφέρεις πριν ο κύκλος σου κλείσει. Αν βέβαια σ’ αφήσουν ή σου το επιτρέψουν οι περιστάσεις». Πολλοί αξιόλογοι άνθρωποι με ικανότητες εγκατέλειψαν τον συνδικαλισμό και την πολιτική γιατί δεν τους «άφησαν» οι μετριότητες και οι φιλόδοξοι ανίκανοι. Αν δεν μεσολαβούσε ο Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος για ν’ αναγκαστούν οι Άγγλοι να τον επαναφέρουν στην ενεργό πολιτική σίγουρα τον Τσόρτσιλ θα τον γνώριζαν μόνο οι πατριώτες του.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey