Πασχαλινά και της άνοιξης κ. Μουτζούρη

13/05/2021 - 17:01

Κύριε Περιφερειάρχη η δίχρονη θητεία σας στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου δεν έχει να επιδείξει έργο που ν’ αντέχει  στο χρόνο. Σπαταλήσατε δυνάμεις και πνεύμα στο να ερίζετε με τον κ. Μητσοτάκη, τον κ. Μηταράκη και δεν ασχοληθήκατε με έργα που έχει ανάγκη ο τόπος μας, τα οποία ούτε η κ. Καλογήρου, ούτε οι  κύριοι Βογιατζής, Γιακαλής, Βουνάτσος, Γαληνός τόλμησαν ν’ αγγίξουν. Αν συνεχίσετε μ’ αυτούς τους ρυθμούς δημιουργίας στην υπόλοιπη θητεία σας, να είστε σίγουρος ότι δεύτερη εκλογή δεν έχει, ούτε με το δεκανίκι του ΣΥΡΙΖΑ.

Σήμερα θα θέσω υπόψη σας ορισμένα βασικά έργα τα οποία επί σειρά ετών προτείνουμε στους τοπικούς άρχοντες χωρίς αποτέλεσμα.

Πασχαλινά και της άνοιξης κ. Μουτζούρη (2)

Ο σοφιστής Ιππίας, κ. Περιφερειάρχη, θέλησε κάποτε να  πειράξει τον Σωκράτη γιατί στους  διαλόγους με τους συνομιλητές του λέει  τα ίδια και τα ίδια…

Σωκράτης: Κάτι χειρότερο Ιππία δεν λέω μόνο  τα ίδια και τα ίδια, αλλά μιλώ και για τα ίδια πράγματα. Αυτά λοιπόν που θα σας προτείνουμε τα έχουμε πει πλειστάκις. Έχει ανάγκη ο τόπος λοιπόν:

  1. Εμπορικό λιμάνι στον Καρά Τεπέ. 2. Επέκταση και εμβάθυνση του λιμανιού του Σιγρίου ώστε να προσεγγίζουν μεγάλα επιβατικά πλοία. 3. Δύο κλειστά γυμναστήρια. 4. Αεροδρόμιο στο εσωτερικό του νησιού με σύγχρονες προδιαγραφές και προοπτική πεντηκονταετίας. 5. Μεταφορά του εργοστασίου της ΔΕΗ εκτός πόλεως. 6. Αναβάθμιση του Κέντρου Υγείας Καλλονής ώστε να εξυπηρετεί το Βόρειο τμήμα του νησιού. Τέλος  έπρεπε να συναντήσετε  την Ευρωπαία επίτροπο κ. Γιόχανσον και να εκθέσετε με επιχειρήματα τις αντιρρήσεις σας. Δεν έχετε δίκιο ότι οι κάτοικοι του Βορείου Αιγαίου δεν θέλουν τους μετανάστες στα νησιά. Δεν τους θέλουν όπως τους γνώρισαν μέχρι σήμερα, πολυάριθμους, αδέσποτους, παραβατικούς. Βεβαίως και δεν έχετε ευθύνη για τον εμπρησμό του καταυλισμού της Μόριας. Αυτά τα ολίγα για την ώρα καλοπροαίρετα, από έναν πολίτη.

Περί Κύπρου και «πατριωτών» (Ιστορία)

Με την ευκαιρία των συνομιλιών μεταξύ Ελλάδας- Τουρκίας- Αγγλίας για το Κυπριακό, λίγη ιστορία. Οι Άγγλοι αγόρασαν την Κύπρο από τους Τούρκους το 1878. Το 1903 οι Ελληνοκύπριοι που ήταν μέλη του Νομοθετικού Συμβουλίου ψήφισαν υπέρ της Ένωσης με την Ελλάδα, ενώ οι Τουρκοκύπριοι απείχαν από την ψηφοφορία. Στις 16 Οκτωβρίου 1915 ο Βρετανός υπουργός εξωτερικών  Εντουάρτ Γκρέυ πρότεινε στον Έλληνα Πρωθυπουργό Αλέξανδρο Ζαΐμη ότι η Αγγλία είναι έτοιμη να παραχωρήσει την Κύπρο στην Ελλάδα αν οι Έλληνες εγκαταλείψουν την ουδετερότητα και συμμαχήσουν μαζί τους. Η Ελληνική κυβέρνηση απέρριψε την πρόταση, γιατί ο βασιλιάς Κωνσταντίνος δεν ήθελε να πολεμήσει εναντίον των Γερμανών λόγω συγγένειας. (Συνεχίζεται. Στοιχεία έχουν ληφθεί από άρθρο του Ανδρέα Δρυμιώτη).

Το ρουσφέτι το εφεύρε η Δεξιά

Το ρουσφέτι το ανακάλυψε η δεξιά και το ΠΑΣΟΚ το ανέδειξε  σε επιστήμη.  Στα χρόνια της δεξιάς τα ρουσφέτια τα έκαναν οι υπουργοί και οι βουλευτές, επί των ένδοξων ημερών του ΠΑΣΟΚ το έργο αυτό το ανέλαβε  το κόμμα. Η ιστορία που θα διαβάσετε παρακάτω είναι πέρα για πέρα πραγματική. Στη δεκαετία του ‘60 για να γίνεις έφεδρος αξιωματικός έπρεπε να είσαι «εθνικόφρονων»  και να έχεις  μπάρμπα στην Κορώνη. Δεν γνωρίζω τι γίνεται σήμερα. Το 1961 υπηρετούσα στην Κατερίνη στο 525 Τάγμα Πεζικού, όταν βρέθηκα να συνυπηρετώ μ’ ένα Δόκιμο αξιωματικό, δάσκαλο και πολύ καλό παιδί. Γνωριστήκαμε κάναμε παρέα και κουβεντιάζαμε.

-   Δε θα μείνω πολύ μαζί σας  γιατί θα πάω να λάβω την ειδικότητα του στρατολόγου και μετά θα μετατεθώ στην ιδιαίτερη πατρίδα μου. Καταλάβαμε όλοι της παρέας ότι ο φίλος μας είχε μπάρμπα  στρατηγό ή υπουργό. Η ειδικότητα του στρατολόγου δινόταν σε πολύ λίγους… ημέτερους.

Το ρουσφέτι το εφεύρε η Δεξιά (2)

Έκτοτε διατηρήσαμε επαφή ως δάσκαλος εγώ στην Κορινθία,  εκείνος στην ιδιαίτερη πατρίδα του. Αργότερα πήγε δάσκαλος στη Γερμανία, έγινε διοικητικός Προϊστάμενος (επιθεωρητής) πήγε  μορφωτικός ακόλουθος σε πρεσβεία μας στα Βαλκάνια. Η μόρφωση του τα δύο (2) χρόνια σπουδών στην Παιδαγωγική Ακαδημία! Τίποτα άλλο. Στον κλάδο μας υπήρχαν πτυχιούχοι φιλοσοφικής, Παντείου, Νομικής και λίγοι με διδακτορικό… Εξακολουθώ ακόμα να έχω επαφή με το φίλο μου γιατί είναι καλό παιδί και μπεσαλής. Εκ γενετής δεξιός και θρησκευάμενος ο φίλος!

Αξιολόγηση εκπαιδευτικών

Την αξιολόγηση των δασκάλων και καθηγητών την κατάργησε το «σοσιαλιστικό» ΠΑΣΟΚ των πρώτων χρόνων. Έκτοτε οι εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης εξελίσσονται μέχρι τον ανώτερο βαθμό ανεξαρτήτως ικανοτήτων. Μέχρι σήμερα καμία κυβέρνηση δεξιά, κεντρώα, αριστερά δεν επανέφερε την αξιολόγηση για να μην δυσαρεστήσει την κομματική πελατεία. Η συντριπτική πλειοψηφία των εκπαιδευτικών δεν επιθυμεί την αξιολόγηση γιατί θέλει προετοιμασία, υπευθυνότητα, ανταγωνισμό, διάκριση. Είναι γεγονός ότι τα αριστερά κόμματα βάζουν τον πήχη ικανοτήτων  των μαθητών πολύ χαμηλά με αποτέλεσμα  να εισάγονται στα πανεπιστήμια μαθητές με γενικό βαθμό πέντε… Ο καθηγητής Πανεπιστημίου και τέως υπουργός Παιδείας κ. Μπαλτάς είπε «η αριστεία είναι  ρετσινιά». Εύχομαι ο νόμος που ψήφισε η παρούσα κυβέρνηση να έχει καλύτερη τύχη. 

 

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey