Παραλογισμοί τραπεζών (1)

12/11/2019 - 15:41

Στα χρόνια των «παχιών αγελάδων» οι ελληνικές τράπεζες χορηγούσαν καταναλωτικά δάνεια αφειδώς χωρίς να εξετάζουν την οικονομική δυνατότητα του δανειολήπτη και χωρίς τις απαραίτητες εγγυήσεις επί της περιουσίας του με αποτέλεσμα πολλά από τα δάνεια αυτά να μην πληρωθούν και να «κοκκινίσουν». Κάτι παρόμοιο συνέβη με τα στεγαστικά δάνεια επιχειρήσεων, αγροτικά κ.ά. Ήρθε και η «πτώχευση» από το 2010 μέχρι το 2019 και χειροτέρευσε η δυνατότητα των δανειοληπτών να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους

Παραλογισμοί τραπεζών (2)

Παράλληλα επέδραμαν οι αριστεροί της συμφοράς με τα έωλα συναισθήματα «δεν χρωστάμε, δεν πουλάμε, δεν πληρώνουμε» και συμπλήρωσαν το πάζλ της ρευστότητας των τραπεζών, με αποτέλεσμα η αναχρηματοδότηση των να επιβαρύνει την τσέπη του φορολογούμενου. Οι συστημικές τράπεζες πιεζόμενες από τα «κόκκινα» δάνεια που δεν μπορούν να εισπράξουν απευθύνθηκαν στον Μητσοτάκη και ζήτησαν: α) Για την ερώτηση υπολοίπου στα ΑΤΜ ο καταθέτης να πληρώνει €0,20 και εκτός ευρωζώνης €0,30, β) αντίγραφο κίνησης λογαριασμού από ΑΤΜ €0,15, γ) για επανέκδοση κάρτας €6, δ) αλλαγή PIN €3 κλπ, κλπ.

Ποιοι επιβαρύνονται; Οι συνταξιούχοι καταθέτες της ελάχιστης τον πλείστον συντάξεως. Σε όλο τον κόσμο η ψηφιακή τεχνολογία μείωσε τις τιμές συναλλαγής με τα πιστωτικά ιδρύματα, πλην της Ελλάδας που τα αύξησε.

Λάθος κ. Σταϊκούρα και κ. Βρούτση

ΤΟ 2018 380.000 ελεύθεροι επαγγελματίες (έχω δυο παιδιά ελεύθερους επαγγελματίες) δήλωσαν ετήσιο εισόδημα 10.000 ευρώ! Οι ελεύθεροι επαγγελματίες δύνανται να αποκρύψουν εισοδήματα και η πλειονότητα το κάνει με ποικίλους τρόπους.

Και έρχεται η κυβέρνηση Μητσοτάκη να αποφασίσει ελαφρύνσεις στην τάξη των ελευθέρων επαγγελματιών για να ενθαρρύνει όσους δήλωσαν κάτι παραπάνω να προσαρμοστούν αναλόγως…

Υποσχεθήκατε μέρισμα στους συνταξιούχους στρατιωτικούς οι οποίοι πήραν αύξηση κατόπιν δικαστικής αποφάσεως και αναδρομικά μαζί μ’ όλα τα άλλα που παίρνουν όλοι οι συνταξιούχοι του δημοσίου. Οι στρατιωτικοί, στρατηγοί των 53 ετών είναι προνομιούχοι μαζί με τους δικαστές… Για τα υποζύγια του κρατικού προϋπολογισμού καμιά μέριμνα; Λάθος ξεκίνημα κ. υπουργοί.

Ιδιωτικό αποτεφρωτήριο στη Ριτσώνα

Ένας ιδιώτης διέθεσε ένα μεγάλο ποσό και δημιούργησε το πρώτο σύγχρονο αποτεφρωτήριο νεκρών στην Ριτσώνα της Ευβοίας παρά τις αντιδράσεις της εκκλησίας, των νεκροπομπών και των άλλων επαγγελματιών που θίγονται τα οικονομικά τους συμφέροντα.

Ο νόμος είχε ψηφιστεί από την κυβέρνηση Καραμανλή (μικρού) πριν αρκετά χρόνια, αλλά καθυστερούσε η υλοποίηση του για τους παραπάνω λόγους. Το αποτεφρωτήριο αντί του ποσού των 1000-2000 ευρώ αναλαμβάνει να καύσει το νεκρό, να αποθηκεύσει τη στάχτη του ή να την διασκορπίσει όπου επιθυμούσε ο αποτεφρωθείς. Απαραίτητη προϋπόθεση για όλα αυτά η γραπτή επιθυμία του ιδίου του νεκρού.

Εκσυγχρονιζόμαστε καθυστερημένα

Τα νεογέννητα Ελληνόπουλα μαζί με την βεβαίωση που λαμβάνουν οι γονείς για να τα δηλώσουν στα ληξιαρχεία, θα αποκτούν αυτομάτως και ΑΦΜ. Η κυβέρνηση προετοιμάζεται να ενοποιήσει το ΑΦΜ, το ΑΜΚΑ και τον αριθμό ταυτότητας σε ένα αριθμό που θα συνοδεύει τον πολίτη από την γέννηση μέχρι τον θάνατο του. Αμήν!

Πληρώνουμε το ακριβότερο ρεύμα

Η χρεωκοπημένη ΔΕΗ για να συγκρατήσει τους «καλούς» της πελάτες αποφάσισε να κάνει μειώσεις 10-15% κάθε δίμηνο, να δημιουργήσει τεχνικά συνεργεία μικρού κόστους και να αναδιοργανωθεί.

Για να εγκαταλείψει ένας πελάτης τη ΔΕΗ και να προτιμήσει μια ιδιωτική εταιρεία δεν πρέπει να χρωστά στην πρώτη εταιρεία. Η ΔΕΗ χρεώνει τους πελάτες της 65,5 ευρώ τη μεγαβατόρα (MWH) όταν ο μέσος όρος χρέωσης σε χώρες της Ευρώπης είναι 32,2 ευρώ και όταν η Γαλλία και η Γερμανία χρεώνουν 35,3 και 35,7 αντίστοιχα, με φθηνότερη τη Σουηδία με 33,4 τη MWH.

Γιατί; Διότι χρησιμοποιούμε ακόμη τον λιγνίτη, γιατί δεν χρησιμοποιούμε την πράσινη ενέργεια, γιατί δεν αγοράζουμε φθηνότερο ρεύμα από γειτονικές χώρες, γιατί πληρώνουμε εξτρά χρήματα για τους ρύπους του λιγνίτη, τέλος γιατί πληρώνουμε υπερβολικούς μισθούς, συντάξεις, εφάπαξ και προνόμια στους εργαζομένους στην επιχείρηση. Παρ όλα αυτά παραμένω πελάτης της ΔΕΗ και του ΟΤΕ από συνήθεια… Εύχομαι να δω την ΔΕΗ να βγαίνει από το τέλμα και να εκσυγχρονίζεται.

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey