Παραλειπόμενα δίκης Χρυσής Αυγής και τέλος

03/12/2020 - 16:07

Η σύνθεση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων αποτελείτο από την Πρόεδρο Μαρία Λεπενιώτη, τους Εφέτες Ανδρέα Ντόκο, Γεσθημανή Τσουλφόγλου και Εισαγγελέα Αδαμαντία Οικονόμου. Διήρκησε πεντέμισι χρόνια, η πρόεδρος ξεκίνησε Εφέτης και όταν τελείωσε η δίκη είχε προαχθεί σε Αρεοπαγίτη, έγιναν 465 συνεδριάσεις και καταδικάστηκαν 39 κατηγορούμενοι.

Ένας από τους λόγους της αργοπορίας περάτωσης της δίκης οφείλεται στους συνηγόρους των κατηγορουμένων που άσκησαν όλα τα δικονομικά μέσα προκειμένου να επιβραδύνουν την απόφαση.

Οι περισσότεροι των κατηγορουμένων δεν παρακολούθησαν τη διαδικασία, αλά εκπροσωπήθηκαν από τους συνηγόρους τους. Ήταν νόμιμο δικαίωμα. Όταν όμως εκδόθηκε η καταδικαστική απόφαση έσπευσαν οι νταήδες να προβάλλουν χίλιους δύο λόγους για να μην κλειστούν φυλακή μέχρι την δεύτερη δίκη. Όπως έκαναν οι δικτάτορες του 1967 που ζήτησαν αποφυλάκιση όταν συμπληρώθηκε ο χρόνος κράτησης, για «ανήκεστον βλάβη της υγείας τους».

Έλληνες πολιτικοί «φίλοι» του Ερντογάν

Όταν ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ήταν δήμαρχος Κωνσταντινούπολης κλείστηκε φυλακή από την τότε κυβέρνηση της Τουρκίας γιατί σε δημόσια ομιλία του «υπέθαλψε θρησκευτικό μίσος» απαγγέλλοντας στίχους Τούρκου ακτιβιστή ποιητή. Όταν ο Δημήτρης Αβραμόπουλος ως δήμαρχος Αθηναίων, έφθασε στην Κωνσταντινούπολη το 1994 επισκέφθηκε στη φυλακή τον Ταγίπ Ερντογάν από συναδελφική αλληλεγγύη. Στις 11 Ιουλίου το 2004 ο Ερντογάν πάντρεψε την κόρη του Εσρά με τον Μπεράτ Αλμπαϊράκ. Ζήτησε από τον τότε Έλληνα πρωθυπουργό κ. Κώστα Καραμανλή να παραστεί ως μάρτυρας στους γάμους της κόρης του. Ο κ. Καραμανλής μετά της συζύγου, αποδέχθηκαν την πρόσκληση και έγιναν κουμπάροι με την οικογένεια Ερντογάν. Για την ιστορία.

28η Οκτωβρίου 1940 - Πολυτεχνείο

Από το 1936 είχαμε τη δικτατορία του Ιωάννη Μεταξά με τις εκλογές του βασιλιά Γεωργίου Β’ και των Άγγλων. Το 1940 ο Μεταξάς δεν επέτρεψε με το «ΟΧΙ» του να περάσουν τα ιταλικά στρατεύματα από τη χώρα, κηρύχτηκε ο πόλεμος καταλύθηκε η δικτατορία. Ύστερα από λίγο πέθανε ο δικτάτορας Μεταξάς. Σύσσωμος ο λαός πολέμησε στα βουνά της Αλβανίας τον Ιταλό αλαζόνα και τον νίκησε. Η κυβέρνηση λόγω πανδημίας αποφάσισε να μην εορταστεί η εθνική γιορτή και η κατάλυση της δικτατορίας και άπαντες πειθάρχησαν με κατανόηση.

28η Οκτωβρίου 1940 - Πολυτεχνείο (2)

Στις 17 Νοεμβρίου του 1973 οι φοιτητές του Πολυτεχνείου και της Νομικής συνεπικουρούμενοι και από το λαό αντιτάχτηκαν στη δικτατορία των συνταγματαρχών, μάτωσαν αλλά υποχρέωσαν τους δικτάτορες να εγκαταλείψουν την εξουσία αφού έγιναν αιτία να καταλάβουν οι Τούρκοι το 40% περίπου της Κύπρου. Κατά την εφτάχρονη δικτατορία οι κομουνιστές φυλακίστηκαν, εξορίστηκαν, υπέφεραν περισσότερο από τις άλλες παρατάξεις. Αυτό να λέγεται. Η κυβέρνηση αποφάσισε λόγω πανδημίας να μην εορταστεί το Πολυτεχνείο. Και ξεσηκώθηκαν ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, Βαρουφάκης να διαμαρτυρηθούν και να προκαλέσουν. Αν έκαναν το ίδιο και την 28η Οκτωβρίου θα τους κατανοούσα, αλλά δεν θα συμφωνούσα μαζί τους.

Στους μόνους που υποκλίνομαι και δικαιολογώ είναι «οι φυλακισθέντες και εξορισθέντες». Αυτοί τουλάχιστον ζουν οι περισσότεροι και θυμούνται.

Βοτανολογία για αρθριτικά

Το πρωί πριν πάρετε πρωινό ρίχνετε σ’ ένα ποτήρι με ζεστό νερό μια κουταλιά της σούπας μέλι και μισό κουταλάκι του γλυκού κανέλα τριμμένη και το πίνετε. Τα αποτελέσματα θα τα δείτε μετά δεκαπέντε μέρες. Δεν συνίσταται για τους πάσχοντες από ζαχαροδιαβήτη. Για ανακούφιση νέοι και γέροντες. Τη συνταγή την βρήκε η Ελένη στο ιντερνέτ και συνίσταται και για άλλες παθήσεις.

Αντιστασιακοί

Λίγοι ήταν οι πολίτες που είχαν τις αντοχές και το έλεγε η καρδούλα τους, που αντιστάθηκαν ενεργά στην εφτάχρονη δικτατορία και το πλήρωσαν με καταδίκες, φυλακίσεις, εξορίες. Οι περισσότεροι λουφάξαμε, συμβιβαστήκαμε σιωπηλά και αρκετοί δέχτηκαν να συνεργαστούν με ανταλλάγματα, οφίτσια, εργολαβίες, θαλασσοδάνεια κλπ. Κλπ. Το μεγαλύτερο βάρος της αντίστασης το επωμίστηκαν οι κομμουνιστές, αλλά δεν πρέπει να μονοπωλούν τους αγώνες,

Ο Αλέκος Παναγούλης, ο Σπύρος Μουστακλής, ο Κώστας Σημίτης, οι καθηγητές Καράγιωργας και Τσακυράκης, για να θυμηθώ λίγους και γνωστούς, δεν ήταν κομμουνιστές. Οι πραγματικοί αντιστασιακοί όλων των παρατάξεων μετά τη μεταπολίτευση σιώπησαν εκκωφαντικά.

«Αντιστασιακοί»

Και ήρθαν μετά τη μεταπολίτευση οι «γιαλαντζί» αντιστασιακοί κατά λεγεώνες να χαλάσουν την ατμόσφαιρα των αγωνιστών που με «τα δυνατά τους χέρια και το μυαλό πυρπόλησαν την ιστορία». Που βρέθηκαν τόσοι και τόσοι αντιστασιακοί της συμφοράς, μερικοί ακόμα και συνεργάτες της δικτατορίας, να διεκδικούν ανερυθρίαστα δάφνες αγωνιστών χωρίς αιδώ; Είχαμε και στο νησί λίγους τέτοιους! Και όταν αργότερα αναγνωρίστηκε η εθνική αντίσταση κατά των Ιταλογερμανών κατακτητών από την κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου, μια σωστή και επιβεβλημένη απόφαση, το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ έχρισαν αντιστασιακούς τη μισή Ελλάδα με καθαρά κομμουνιστικά κριτήρια. Για μια χούφτα δραχμούλες. Και ενώ στη Γαλλία οι ΜΑΚ (αντιστασιακοί) φορούν τα παράσημα τους και καμαρώνουν οι δικοί μας ντρέπονται να εμφανιστούν… Μικρός ο τόπος μας και γνωριζόμαστε!

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey