Παπά Χρήστος Μήτσιος

16/11/2021 - 10:58

Τον παπά Χρήστο τον γνώρισα πρόσφατα από συνέντευξη που έδωσε στη δημοσιογράφο του «Εμπρός» κ. Ανδρονίκη Κουτσαβλή. Δεν τον ήξερα προηγουμένως. Εκείνο που πρόσεξα και θέλω να σχολιάσω είναι η αναφορά του στον παπά Φώτη του Τρύγονα. Είπε ο παπά Χρήστος: «Ο παπά Φώτης θα αγιοποιηθεί, θα γίνει πραγματικά παγκόσμιο κέντρο η Μυτιλήνη. Να το θυμάστε αυτό! Θα γίνει μεγάλος πνευματικός σεισμός». Προηγουμένως αναφέρθηκε στην μαθητεία του παπά Φώτη στο Άγιο Όρος πλησίον του γέροντα Παϊσίου και του παπά Τύχωνα του Ρώσου. Δεν παρέλειψε ο παπά Χρήστος ν' αναφερθεί και στην «τρέλα» του Παπά Φώτη. Εγώ παπά Χρήστο θα σας διηγηθώ την προσωπική μου εμπειρία, για τον μέλλοντα «Άγιο». Και ο Θεός ας βάλει το χέρι του. 

Ο παπά Φώτης του Τρύγονα 

Την ιστορία που θα διαβάσετε παρακάτω την έχω ιστορήσει στο «Εμπρός» πριν πολλά - πολλά χρόνια. Επέστρεφα από Μυτιλήνη στον Παπάδο κάποιο χειμωνιάτικο βράδυ, τέλος της δεκαετίας του '80. Στο διθέσιο «Χιουντάι» είχα συνεπιβάτισσες την κόρη μου και την κόρη ενός φίλου μου. Εναλλάξ κάθε εβδομάδα κατεβάζαμε τα παιδιά για φροντιστήριο στη Μυτιλήνη. Εκείνο το βράδυ έβρεχε καταρρακτωδώς. Ακριβώς στα Θέρμα πετάγεται ξαφνικά μπροστά στο φορτηγάκι ο παπά Φώτης και με ακινητοποιεί. 

- Που πας; 

- Στον Παπάδο πάτερ 

- Εγώ πάγω στου Πλουμάρι να μι πάρσ' μέχρι τη Γέρα. 

- Που να σας βάλω, δεν χωράει άλλον. 

- Να βαλ'ς τούτες στην κάσα να κάτσω εγώ μπροστά. 

Θύμωσα ανέπτυξα ταχύτητα και έφυγα γιατί δεν ήθελα να εκφραστώ μπροστά στα παιδιά, όπως του έπρεπε. Μου έστειλε δύο ξεγυρισμένες «μούντζες» με κάτι βρισιές που δεν άκουσα καλά από το θόρυβο της βροχής... 

Ύστερα από αρκετές ημέρες τον πέτυχα σε κάποιο καφενείο στον Παπάδο. Με γνώρισε, αλλά δεν εκδηλώθηκε. Όταν βρεθήκαμε οι δύο μας εκτός καφενείου άκουσε τα βαριά «γαλλικά» που του έπρεπαν. Παπά Χρήστο τον Σαλό παπά Φώτη εμείς οι ντόπιοι τον γνωρίζουμε καλύτερα από εσένα. Τέλος τον Αυτοκράτορα Κωνσταντίνο η Ιστορία τον ονόμασε Μέγα και η εκκλησία «Άγιο». Αν βρείτε καιρό διαβάστε την αγιογραφία του. Πολλά θα μάθετε. 

Εσωκομματικές εκλογές ΠΑΣΟΚ στη Λέσβο 

Το 2017, μετά την παραίτηση του Β.Βενιζέλου από τη θέση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, διεξήχθησαν εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου. Οι υποψήφιοι ήταν πέντε και οι ψήφοι στο νησί μας κατανεμήθηκαν ως εξής: 

Γεννηματά 577, Ανδρουλάκης 380, Καμίνης 179, Θεοδωράκης 77 και Μανιάτης 29. Αναλυτικά οι ψήφοι ανά εκλογικό τμήμα: Στη Μυτιλήνη ψήφισαν 663 μέλη. Καλλονή 142. Πέτρα 108. Γέρα 122. Πλωμάρι 60. Πολυχνίτος 85, Άντισσα 91.Σύνολο ψηφισάντων μελών στο νησί 1.272 μέλη. Ο Λεωνίδας Κύρκος και ο Ψαριανός τάχτηκαν ανοιχτά υπέρ του Ανδρουλάκη. Προς γνώσιν ενώπιον νέων εσωκομματικών εκλογών το Δεκέμβριο. 

Για την εκλογή προέδρου κόμματος 

Ο Γιώργος Παπανδρέου εκλέχτηκε αρχηγός του ΠΑΣΟΚ από τη βάση του κόμματος του με 1.000.000 ψήφους αφού είχε πάρει το «δαχτυλίδι» από τον Κώστα Σημίτη. Ο Αντώνης Σαμαράς έλαβε 780.000 ψήφους πανελλαδικά με αντίπαλο τη Ντόρα Μπακογιάννη, η Φώφη Γεννηματά 220.000 ψήφους με αντιπάλους Ανδρουλάκη, Καμίνη κλπ. και Κυριάκος Μητσοτάκης 400.000 ψήφους με αντιπάλους τον Καραμανλικό Μεϊμαράκη. Προς γνώσιν, 

Η «σταδιοδρομία» του ΠΑΣΟΚ με αριθμούς 

Το ΠΑΣΟΚ κατήλθε για πρώτη φορά στις εκλογές του 1974 και έλαβε 13,5% των ψήφων, πανελλαδικά, το 1981 έλαβε 48% και σχημάτισε αυτοδύναμη κυβέρνηση, το Γενάρη του 2015 έλαβε 4,68% το μικρότερο ποσοστό της διαδρομής του, το 2015 τον Σεπτέμβριο 6,3% και το 2019 8,10%. 

Για τις υπόλοιπες αναμετρήσεις μια άλλη φορά για να είμαστε και πιο κοντά στην τελική λύση... 

Γιάννης Ευαγγελινέλης και Γιώργος Σκυλογιάννης 

Πολύς λόγος γίνεται αυτές τις ημέρες για την αιματηρή συμπλοκή στο Πέραμα και τον θανάσιμο τραυματισμό ενός 20χρονου Έλληνα τσιγγάνου. Επειδή τα της συμπλοκής ανέλαβε να εξιχνιάσει η δικαιοσύνη η στήλη δεν θα αναλάβει το ρόλο γενικού εισαγγελέα και θα εντάξει το θλιβερό γεγονός σε αντιπολιτευτικό λόγο. Την 1η Μαρτίου του 2011 δύο άνδρες της Ομάδας ΔΙΑΣ, ο Γιάννης Ευαγγελινέλης 23 ετών και ο Γιώργος Σκυλογιάννης 22 ετών, έπεφταν νεκροί από σφαίρες ληστών στο κεφάλι. Η συμπλοκή έγινε στου Ρέντη. Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής επί ΣΥΡΙΖΑ κ. Βούτσης, «παιδί» του Γιάννη Μπανιά, απεκάλεσε «μπάτσους» τους αστυνομικούς. Στα περισσότερα επεισόδια αστυνομικών με έκνομους παραβάτες οι «προοδευτικοί» στρέφονται κατά της αστυνομίας, όχι άδικα μερικές φορές. Για τα δύο νέα παιδιά και τα δύο άλλα που δολοφόνησε ο ληστής Πάσαρης δεν ακούστηκε ένας λόγος συμπόνιας απ' τους «προοδευτικούς». 

Η στήλη και ο γράφων στάθηκε πάντα αυστηρός κριτής για ορισμένες παραλήψεις και την αναποτελεσματικότητα της αστυνομίας, αλλά ποτέ δεν τους απεκάλεσε «μπάτσους» και λυπήθηκε το ίδιο για τα θύματα της αστυνομίας κατά καιρούς. Ας είμαστε δίκαιοι. 

Γιώργος Παπανδρέου 

Επί σειρά ετών βουλευτής, υπουργός, πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Πρωθυπουργός, Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς. Παραιτήθηκε από πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και ίδρυσε το ΚΙΔΗΣΟ. Απέτυχε να εισέλθει στη βουλή και επιστρέφει στο παλιό του κόμμα διεκδικώντας την προεδρία. Δεν μπορώ να παρακολουθήσω τη σκέψη του και την προοπτική που θα έχει η νέα προσπάθεια του. Προσωπικά αν και δεν είμαι μέλος του κόμματος, προτιμώ τον Ανδρουλάκη για χίλιους λόγους. Τουλάχιστον δεν κουβαλάει τις πολιτικές αμαρτίες δύο τριών εκ των συνυποψηφίων του. 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey