Παλαιά κεντρικά διδακτήρια

25/04/2019 - 13:40

Πριν δύο εβδομάδες ο μεγάλος εγγονός μου βραβεύτηκε σε μαθηματικό διαγωνισμό.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε στην έδρα των κεντρικών διδακτηρίων, στα χρόνια που ήμουν μαθητής στεγαζόταν το Α΄ και Β΄ Γυμνάσιο Αρρένων και το Α΄ Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης. Είναι η δεύτερη φορά που μπαίνω στο διδακτήριο, μετά την αποφοίτησή μου…

Εκείνο που θέλω να επισημάνω είναι ότι ο δρόμος από τον αυλότοιχο μέχρι την είσοδο του κτιρίου είναι άθλιος. Κύριε Δήμαρχε στείλτε, παρακαλώ, το αρμόδιο συνεργείο να ασφαλτοστρώσει το ελάχιστο κομμάτι δρόμου.

Η φύση εκδικείται

Μια παλιά ρήση λέει: «Μην πάρεις ποτέ το δίκιο του ποταμού, θα στο ζητήσει κάποτε πίσω». Πλείστα όσα τα παραδείγματα.

Κάψαμε, αποψιλώσαμε τα δάση για να χτίσουμε αυθαίρετες κατοικίες, χωρίς ρυμοτομία, χωρίς αποχετευτικό σύστημα. Το πληρώσαμε και το πληρώνουμε.

Στις Φιλιππίνες βρέθηκε νεκρή νεαρή φάλαινα. Αιτία γαστρικό σοκ. Βρέθηκαν στο στομάχι της 40 κιλά πλαστικές σακούλες!

Βρέθηκαν νεκρά πρόσφατα δελφίνια στο Αιγαίο από τη χρήση των σόναρ, λόγω των ασκήσεων του Τουρκικού ναυτικού. Έτσι ειπώθηκε και γράφηκε στις εφημερίδες. Ο άνθρωπος με τα έργα του καταστρέφει τη γη μας και τον ζωικό και φυσικό πλούτο αυτού του όμορφου πλανήτη.

Γκάλοπ από την «Μέτρον Ανάλυσις»

Τις πολιτικές προτιμήσεις των ψηφοφόρων τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή να τις παρακολουθείτε, αλλά ποτέ να μην στοιχηματίζετε.

Οι σφυγμομετρήσεις διαψεύστηκαν αρκετές φορές τόσο στη χώρα μας, όσο και σε άλλα κράτη του κόσμου. Ενδεικτικά σας παρουσιάζω το γκάλοπ που έκανε η Μέτρον Ανάλυσις στις 23/3/2019 και δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα το «Βήμα» της Κυριακής για να πάρετε μια γεύση. Πρώτο κόμμα έρχεται η ΝΔ και παίρνει το μπόνους των 50 εδρών και 160 έδρες. Πλήρης αυτοδυναμία λοιπόν.

ΣΥΡΙΖΑ 77 έδρες, Χρυσή Αυγή 22, ΚΙΝΑΛ 22 και ΚΚΕ 18 έδρες. Η μια έδρα που υπολείπεται θα πάει σε κείνο το κόμμα που θα έχει τα περισσότερα υπόλοιπα.

Συμπέρασμα: Όσο λιγότερα κόμματα εισέλθουν στη βουλή, τόσο το ποσοστό του πρώτου κόμματος να αποκτήσει αυτοδυναμία μειώνεται.

Είναι αριστερός ο Τσίπρας;

«Στην αρχή όταν ξεκίνησε ήταν. Σήμερα το κόμμα του είναι ένα κόμμα σαν τα υπόλοιπα, διαχειρίζεται τρέχοντα θέματα, αλλά είναι αποκομμένο απ’ τις κοινωνικές συνθήκες που επικρατούν στη χώρα. Κατά την άποψή μου είτε βρίσκεται ο Τσίπρας στην εξουσία, είτε ένα κόμμα της Δεξιάς, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο». Ποιος το είπε αυτό; Ο Κριστόφ Γκιλί Γάλλος οικονομικός αναλυτής.

Εκατομμύρια για τους πρόσφυγες

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει διαθέσει για την Ελλάδα 613,5 εκατομμύρια ευρώ για τη χρονική περίοδο 2014-2020. Τα χρήματα αφορούν τη σίτιση, ένδυση, υγειονομική περίθαλψη, κατοικία κλπ. Μέχρι σήμερα έχουν απορροφηθεί μόνο 169,5 εκατομμύρια ευρώ, ήτοι το 28% του συνολικού ποσού. Το πρόβλημα είναι ότι σε ένα χρόνο το ποσό θα έπρεπε να έχει απορροφηθεί και αφενός θα βελτίωνε τη ζωή των εδώ προσφύγων, αφετέρου θα έδινε δουλειά σε δεκάδες ανέργους συμπολίτες μας. Τι να πεις μωρέ για αυτούς που μας κυβερνούν με τη ψήφο μας… Τα 613,5 εκατ. ευρώ διατέθηκαν αποκλειστικά για τις ανάγκες των προσφύγων που διαμένουν στη χώρα μας.

Σκέψεις για τις δημοτικές εκλογές

Το εκλογικό σύστημα της απλής αναλογικής ευνοεί όλους τους συνδυασμούς να εκπροσωπηθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μυτιλήνης και όλων των Δήμων. Ο συνδυασμός του γιατρού Κύτελη πρόσκειται στη ΝΔ. Η Εριφύλη Χιωτέλλη είναι παιδί του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Μιχάλης Μαμάκος, πρώην Δήμαρχος Πλωμαρίου βρίσκεται στο χώρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, η Τσιριγώτη του ΚΚΕ με ευρεία απήχηση και οι συνεργάτες του κ. Γαληνού και όχι μόνο. Δεν μπορώ να ξέρω αν ξέχασα κάποιον συνδυασμό ή αν θα μας προκύψει κάποιος στο μέλλον. Έχω την άποψη ότι δεν θα φτάσουν στο τέρμα όλοι οι υποψήφιοι. Με τα μέχρι στιγμής στοιχεία που διαθέτω ο κ. Κύτελης θα κυριαρχήσει όλων. Για τους Μαμάκο, Χιωτέλλη, Τσιριγώτη δεν μπορώ να προβλέψω ποιος θα είναι δεύτερος. Ούτε μπορώ σήμερα να προβλέψω ποιος θα εκλεγεί δήμαρχος τη δεύτερη Κυριακή. Όσο πλησιάζουμε όμως προς την ημέρα των εκλογών το τοπίο θα αρχίσει να ξεκαθαρίζει και θα επανέλθω.

Δεν το φανταζόμουν

Πήγα στο βενζινάδικο να βάλω βενζίνη, ν’ αγοράσω λάδι για σκαπτικό και ένα σπρέι αντισκουριακό λιπαντικό. Πριν από εμένα ήρθε ένα επιβατικό αμάξι, μεσαίου κυβισμού και έβαλε 5 «πέντε» ευρώ βενζίνη!

Κοίταξα ερωτηματικά τον βενζινά που χαμογέλασε και μου ’κλεισε το μάτι… Όταν μπήκα στο κατάστημα να πληρώσω ρώτησα:

- Δε μου λες ποιο είναι το μικρότερο ποσό που έβαλες

- Ένα ευρώ! Και ξέρεις ότι αυτοί που διαθέτουν τα μικρότερα ποσά για βενζίνη δεν είναι οι φτωχοί…

Αυθεντικό…

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey