Β΄ μέρος

Παιδισμός και παλιμπαιδισμός στην πολιτική

03/11/2021 - 12:20

Παιδισμός είναι η παθολογική διατήρηση ψυχοσωματικών χαρακτηριστικών της παιδικής ηλικίας, με απουσία χαρακτηριστικών ενηλίκου. 

Και παλιμπαιδισμός είναι η επιστροφή στην παιδική ηλικία. Η επανεμφάνιση σε ενήλικες χαρακτηριστικών στοιχείων που  προσιδιάζουν, από ψυχική άποψη, στην παιδική ηλικία. 

Οι παραπάνω ανωμαλίες στην φυσιολογική ανάπτυξη και κατάσταση του ανθρώπου, τόσο από την φυσική, όσο και την ψυχοπνευματική  άποψη, δημιουργούν σοβαρά προβλήματα στην κανονική  ένταξη του ατόμου στο κοινωνικό σύνολο, την αρμονική σχέση του και την συμμετοχή του στο κοινωνικό γίγνεσθαι. 

Τι γίνεται, όμως, όταν πρόσωπα με την ανωριμότητα που χαρακτηρίζει τον παιδισμό και τον παλιμπαιδισμό αναλαμβάνουν να παίξουν πολιτικό ρόλο και συμμετέχουν στο «πολιτικό γίγνεσθαι»; 

Ως  πολιτικό φαινόμενο ο παιδισμός και ο παλιμπαιδισμός παρατηρείται, συνήθως, σε εξωκοινοβουλευτικά κομματικά γκρουπούσκουλα, αλλά, ενίοτε, και σε κοινοβουλευτικά κόμματα με έντονα δημαγωγικά και λαϊκίστικα χαρακτηριστικά. 

Η παρουσία τους στην πολιτική σκηνή δηλώνει εγγενείς αδυναμίες των θεσμών, της λειτουργίας του εκπαιδευτικού συστήματος και των κομμάτων και έχει ως  αποτέλεσμα  την υποβάθμιση της  λειτουργίας του Κοινοβουλίου και  την απώλεια της αξιοπιστίας του. 

Η Ιστορία έχει καταδικάσει την παρουσία και την δράση των εκπροσώπων του παιδισμού και του παλιμπαιδισμού, στην πολιτική ζωή, με  

την…« εσχάτη των ποινών», που είναι η πολιτική γελοιοποίησή τους. 

Παραλείπουμε τον θίασο της «εκτός συναγωνισμού» γελοιότητας των πραξικοπηματιών της 21ης Απριλίου και περιοριζόμαστε  να αναφερθούμε σε κάποια παραδείγματα παιδισμού και παλιμπαιδισμού, στην περίοδο της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας: Δηλώσεις(19-8-1959)του στρατηγού Γρίβα: «εάν δεν φτιάξω την Ελλάδα, μέσα σε μια ώρα, θα αυτοκτονήσω!», για να ακολουθήσει το σχόλιο του Γεωργίου Παπανδρέου:  «εδοξάσθη κρυπτόμενος και γελοιοποιήθηκε…δημοσιευόμενος»! 

Αλ. Τσίπρας: δοξάστηκε ως επίδοξος «Μνημονιοσχίστης»- «με ένα νόμο»- και γελοιοποιήθηκε, ως διεθνής…πρωταθλητής της «colotoumpa» 

( και,τελευταία, από την θέση του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, υπόσχεται, όταν αναλάβει, ξανά, την διακυβέρνηση της χώρας, να καταργήσει- με ένα νόμο και πάλι-τις πολιτικοστρατιωτικές αμυντικές συμφωνίες με την Γαλλία και την Αμερική, να φυτέψει περισσότερα…«λεφτόδεντρα», για να παράγει λεφτά…«τσουβαλάτα», που θα τα μοιράζει στον λαό, και διατείνεται πως αυτός και το περί τον Πολάκη «επιστημονικό επιτελείο» διαθέτουν το…μυστικό «υπερόπλο», που θα το χρησιμοποιήσουν για την…ακαριαία εξαφάνιση της πανδημίας του κορονοϊού!). 

Γιαν. Βαρουφάκης: πρωταγωνίστησε στην… «επανάσταση» του 2015, για την «μετάλλαξη» της Ε.Ε.και την υπαγωγή του τραπεζικού συστήματος…στην υπηρεσία του λαού, που το ανήγγειλε με το αμίμητο «Αγάπη μου, έκλεισα τις τράπεζες»! 

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: η έσχατη γελοιοποίηση και η έσχατη ντροπή για την Ιστορία μας, την Δημοκρατία, το Κοινοβούλιο, την παιδεία και τον πολιτισμό μας! 

Δυστυχώς, στην Ελλάδα, την περίοδο της Μεταπολίτευσης, κυρίως, στα Μαθητικά Συμβούλια των Σχολείων και στα αμφιθέατρα των πανεπιστημιακών Σχολών, όπου δρούσαν ασύδοτοι οι κομματικοί ινστρούχτορες και συγκρούονταν οι φοιτητικές και οι εξωφοιτητικές κομματικές οργανώσεις, διαμορφώθηκε μια παιδαριώδης, απλοϊκή, διαστρεβλωμένηκαι χυδαία αντίληψη για την Πολιτική, η οποία, στην συνέχεια, κακοποιήθηκε ακόμη περισσότερο  από τα κόμματα που εκπαίδευσαν…αφισοκολλητές και φανατικούς αντιπάλους, σύμφωνα με την οπαδική ποδοσφαιρική δεοντολογία! 

Και αυτά τα δημιουργήματα της κακοποιημένης και κακοφορμισμένης παιδείας, με  την παντελή άγνοια της  σύγχρονης πραγματικότητας και τις παιδαριώδεις επαναστατικές φαντασιώσεις τους, εκμεταλλευόμενα την ευνοϊκή συγκυρία εισέβαλαν στην πολιτική ζωή της χώρας, με τα γνωστά επακόλουθα, τα γελοία καμώματά τους αλλά και τα, παρ΄ ολίγον,  ολέθρια αποτελέσματα για την ευρωπαϊκή πορεία  και το μέλλον της  Ελλάδας! 

Και, ευτυχώς, τελικά, που δεν… σωθήκαμε από τους «σωτήρες» μας! 

Υ.Γ. Πρόσφατο δείγμα παιδισμού ή παλιμπαιδισμού και η…κάθοδος του Γ.Α.Π. στον στίβο για την διεκδίκηση, για άλλη μια φορά, της ηγεσίας του- δυστυχούς- ΚΙΝΑΛ! 

Αφού έκανε ό,τι του «κατέβαινε στο κεφάλι», για να το «βουλιάξει» το 2010- 2011, όταν το ΠΑΣΟΚ, που του παρέδωσε ο ελληνικός λαός, ήταν, ακόμα,  «θωρηκτό», μας υπόσχεται πως από  «ψαρόβαρκα» που έχει καταντήσει, σήμερα,  θα το κάνει…ναυαρχίδα της πολιτικής μας ζωής, όταν ξαναπιάσει στα «στιβαρά» του χέρια το πηδάλιο! 

«Βάρδα Σμύρνη, βάρδα Πόλη, το «αχλιοπτάρι» θα ρίξει το βόλι»! 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey