Η αριστερή ευτυχία και η συνεχιζόμενη κοροϊδία του λαού

07/02/2018 - 15:27 Ενημερώθηκε 14/02/2018 - 16:56

Γράφει ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΨΑΡΙΑΝΟΣ

 

Ο πρωθυπουργός μας είναι πανευτυχής. Ο αγώνας που ξεκίνησε με τον Βαρουφάκη και συνεχίστηκε με νέα… ορμή από τον Τσακαλώτο «τώρα δικαιώνεται»! «Τον Αύγουστο του 2018, βγαίνει, οριστικά, από τα μνημόνια» ο πρωθυπουργός μας. Και όπως μας διαβεβαιώνει και ο εμβριθέστατος Μπάρμπα-Φλαμπουράρης «Θα ανοίξουν οι κάνουλες» και θα ρέουν σε …παραδείσια αφθονία « γάλα και μέλι», να φάνε όσο θέλουν οι πεινασμένοι προλετάριοι ( Και έτσι η πλεμπάγια, ευγνωμονούσα , θα ξαναψηφίσει τον «ταϊστή» της! ).

Ακόμα και η σύντροφος του πρωθυπουργού μας, η Περιστέρα (Μπέτυ), κατά τον γελοιογράφο της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ Ανδρέα Πετρουλάκη, φαίνεται να σταματά « να κλαίει από οργή κάθε 5η Ιουλίου» και να απολαμβάνει, ολόχαρη, την οικογενειακή της ευτυχία. Με φόντο την ιστορική ρήση του Αλέξη της «ΗΤΑΝ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ ΠΡΑΞΗ», δηλώνει υπερηφάνως: «ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΟΛΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ! Ο ΑΝΤΡΑΣ ΜΟΥ ΒΡΗΚΕ ΚΑΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ. ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΑΝΕ ΣΕ ΚΑΛΟ ΣΧΟΛΕΙΟ. ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ. ΕΓΩ ΠΡΟΚΟΨΑ…».

Και ενώ όλα αυτά τα χαρωπά λαμβάνουν χώρα στην… εξωτική χώρα του Μαξίμου, στα πλαίσια της οικογένειας και της φιλικής παρέας του πρωθυπουργού μας, έρχονται κάποιοι που… φθόνησαν την μέλλουσα… ευτυχία μας, να διακόψουν τα αναστάσιμα τροπάρια των «αριστερών ψαλτών» και να μας επαναφέρουν στη χώρα της παρατεινόμενης, επ΄ αόριστον, «Ζωής εν τάφω»!

Ο Τόμας Βίζερ, τέως επικεφαλής του Euro Working Group, επισημαίνει: «Τα προγράμματα διάσωσης μπορούν να πετύχουν επιδιορθώσεις του υπάρχοντος συστήματος, όχι όμως και να προχωρήσουν σε πραγματικά βαθιές τομές στην κοινωνία. Αυτή είναι δουλειά των πολιτικών και των πολιτών της κάθε χώρας».

Ακόμα πιο… ασεβής απέναντι στην «ευτυχία» του πρωθυπουργού μας είναι ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Ντέκλαν Κοστέλο, που… καθαρίζει -οριστικά-τα περί «καθαρής εξόδου»: «Ισχυρό πλαίσιο εποπτείας για αρκετά χρόνια και μεταρρυθμίσεις για ακόμα δέκα χρόνια θα χρειαστεί η Ελλάδα, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι η χώρα θα ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της. Υπάρχουν πραγματικές προκλήσεις σχετικά με το εάν η Ελλάδα καταφέρει να διασφαλίσει βιώσιμη ανάπτυξη μακροπρόθεσμα. Υπάρχουν σοβαρά προβλήματα».

Δεν είναι, όμως, μόνο οι « κακοί ξένοι» που …φθόνησαν την ευτυχία του πρωθυπουργού μας. Ο αναπληρωτής Υπουργός Γιώργος Χουλιαράκης, από τις 18 Ιανουαρίου, μιλώντας στην παρουσίαση βιβλίου έκοψε την… όρεξη όσων ονειρεύονται «μελίρρυτες κάνουλες» και μελλοντικά φαγοπότια. Αφού ομολόγησε ότι «δεν φταίνε τα προγράμματα και οι Θεσμοί για την κρίση, διότι χωρίς αυτά η έξοδος από το ευρώ θα ήταν βέβαιη», συμπλήρωσε ότι «πρέπει να αποφύγουμε τον κίνδυνο να επιστρέψουμε στις παλιές συνήθειες». «Το ρίσκο ενός νέου δημοσιονομικού παραστρατήματος δεν είναι μικρό».

Μετά ταύτα, είναι κρίσιμο για την πορεία της χώρας ,στους επόμενους μήνες, να σοβαρευτούμε ως πολιτική ηγεσία και λαός και, κυρίως, οι κυβερνώντες να σταματήσουν την συνεχιζόμενη κοροϊδία του λαού. Θα είναι «πολιτικό κακούργημα» να πάνε στράφι, για άλλη μια φορά οι θυσίες του λαού και η χώρα να ξανακυλήσει στην κατάσταση που βρέθηκε το 2009, εξαιτίας και πάλι της ευήθειας, της « αυταπάτης» ή των μικροπολιτικών μεθοδεύσεων των «καρεκλολάγνων» του Μαξίμου.

Πρέπει, επιτέλους, να πούμε ολάκερη την αλήθεια στον λαό: ότι μετά τη « λήξη» των ευρωπαϊκών Μνημονίων είναι επιτακτική ανάγκη να συμφωνήσουμε, να σχεδιάσουμε και να εφαρμόσουμε το δικό μας, το ελληνικό Μνημόνιο, με το οποίο θα πραγματοποιήσουμε εκείνες τις βαθιές τομές στο Κράτος, στην Παιδεία, την Δικαιοσύνη, ην Υγεία, στο παραγωγικό σύστημα της χώρας, οι οποίες είναι αναγκαίες, για να γίνουμε μια κανονική χώρα, για να μπορέσουμε να συνυπάρξουμε μέσα σε ένα κόσμο που αλλάζει με ιλιγγιώδη ταχύτητα.

 Και επειδή είναι βέβαιο ότι δεν υπάρχει κανείς Έλληνας πολίτης που είναι ευχαριστημένος από την κατάσταση, τον τρόπο που λειτουργεί και εξυπηρετεί τις ανάγκες των πολιτών η Δημόσια Διοίκηση, το Εκπαιδευτικό μας σύστημα, το σύστημα απονομής της Δικαιοσύνης, το Εθνικό Σύστημα Υγείας, το σύστημα της Εθνικής Οικονομίας, ας κληθεί ο ελληνικός λαός να αποφανθεί με ένα Δημοψήφισμα -εδώ θα είναι χρήσιμο- για τις προτεινόμενες (ή και αντιπροτεινόμενες) βαθιές τομές στον βαρέως πάσχοντα οργανισμό της χώρας μας.

Ιδού, λοιπόν, πεδίον δόξης λαμπρόν, για πολιτευόμενους και Έλληνες πολίτες, αν θέλουμε πραγματικά, όχι μόνον η Μακεδονία αλλά και ολόκληρη η Ελλάδα να παραμείνει ΕΛΛΗΝΙΚΗ.

 

 Υ.Γ. Η κυβέρνηση Τσίπρα/Καμμένου, αφού βρήκε τη λύση για το «Μακεδονικό», προχωρεί, ακάθεκτη, στην ανάπτυξη της… «αριστερής οικονομίας» ιδρύοντας μεγάλη βιομηχανική μονάδα «λάσπης» , κατά των πολιτικών της αντιπάλων, με την ονομασία NOVARTIS.

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey