Οι « Μνηστήρες» της…Πηνελόπης!

24/11/2021 - 11:35 Ενημερώθηκε 24/11/2021 - 11:36

Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης καλώντας τον Έλληνα πρωθυπουργό «να παραιτηθεί, εάν δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την πανδημία», κινδυνεύει να…«παραιτήσει» και τους περισσότερους ηγέτες της Ευρώπης, οι οποίοι αντιμετωπίζουν παρόμοια (και κάποιοι χειρότερη, π.χ. Γερμανία, Ολλανδία, Αυστρία) έξαρση της πανδημίας. 

Και αφού καλεί να παραιτηθεί, κατά προτεραιότητα και από ιδιαίτερη…συμπάθεια, ο Κ. Μητσοτάκης, γιατί δεν μας πληροφορεί ποιον έχει υπόψη του,ως δοκιμασμένο…«θαυματοποιό», για να αναλάβει την κυβερνητική ευθύνη- στην θέση του Κ.Μ.-ο οποίος και θα εγγυηθεί, «εδώ και τώρα», την πλήρη απαλλαγή του ελληνικού λαού από τα δεινά της πανδημικής κρίσης; Και γιατί δεν μας αποκαλύπτει- για να χαρούμε, λιγάκι, κι εμείς οι ταλαίπωροι από την επέλαση του κορονοϊού- το «θαυματουργό όπλο» που έχει διαθέσιμο ο ΣΥΡΙΖΑ, προς άμεση χρήση, στις αποθήκες του, στην Κουμουνδούρου; Ή, μήπως, κατά την συνήθη αντιπολιτευτική ακράτεια λόγου, που τους διακρίνει, και όπως στο γνωστό ανέκδοτο του «λαγού με το λιοντάρι» («λέμε και καμιά…σαχλαμάρα, για να περνάει η ώρα»), κοροϊδεύουν «εαυτούς και αλλήλους» ότι επιτελούν το έργον που τους ανέθεσε ο λαός, να ασκούν υπεύθυνη και εποικοδομητική Αντιπολίτευση; 

Στα δύο, πάντως, χρόνια που ο ελληνικός λαός τους έστειλε σε πολιτική… «αγρανάπαυση», τα μόνα «υπερόπλα» που ανακάλυψαν είναι οι…σφεντόνες, που τις χρησιμοποιούν, για να πετροβολούν από τις « κερκίδες» της αντιπολίτευσης όποιον δίνει την μάχη με τον αόρατο εχθρό του κορονοϊού, με όσες δυνατότητες και μέσα διαθέτει η επιστήμη και η διεθνής εμπειρία.  

Η μόνη προσφορά τους στην διεξαγόμενη μάχη κατά του κορονοϊού είναι η άρνηση και η απαξίωση κάθε μέτρου που λαμβάνεται για τον έλεγχο της πανδημίας και η μόνη συνεισφορά τους στην αναβάθμιση της πολιτικής μας ζωής είναι ο εμπλουτισμός της αντιπολιτευτικής κριτικής με ένα πρωτοφανές, ως προς την χυδαιότητα και την θρασύτητα, υβρεολόγιο: «εγκληματικά ανεύθυνος», «λίγος και ολίγιστος», «ανίκανος και επικίνδυνος», «πολιτικός απατεώνας», «άπατρις»(κατά την Τζάκρη) και, ακόμα, (αντίθετα με τον…αντι- λαϊκιστή Αλ. Τσίπρα) «άθλιος λαϊκιστής» ο Πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης!  

Θα μπορούσε, βέβαια, κανείς κατανοώντας την θλιβερή πολιτική κατολίσθησή τους και την πενία επιχειρημάτων που τους διακατέχει να αντιπαρέλθει τις ύβρεις με το γνωστό « εκ στόματος κοράκου, ¨κρᨻ, εάν το νοσηρό είδος της ασκούμενης αντιπολίτευσης δεν επηρέαζε αρνητικά και την κοινοβουλευτική λειτουργία, καθώς και την προσπάθεια που κάνει η χώρα μας, για να ελέγξει την πανδημική κρίση.  

Σε όσες χώρες- όπως στην Πορτογαλία- τα κόμματα της Αντιπολίτευσης υποστήριξαν τα κυβερνητικά μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας, εκεί κατάφεραν να περιορίσουν, σημαντικά, τα κρούσματα και τις απώλειες ανθρώπινων ζωών! Σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει στα περισσότερα κράτη της Ε.Ε., οι αντιπολιτευόμενοι την κυβέρνηση Κ. Μητσοτάκη επιχαίρουν, όταν τα μέτρα που λαμβάνονται για τον έλεγχο της πανδημίας δεν γίνονται αποδεκτά και προκαλούν αντιδράσεις από κάποιες κοινωνικές ομάδες. 

« Ζώντι μεν εκείνω φθονείν, επιχαίρειν δε τεθνηκότι»: ενόσω είναι ζωντανός τον φθονούν και όταν πεθάνει χαίρονται ( Πλούταρχος)! 

Και έφτασαν στο σημείο- κάποιοι στον ΣΥΡΙΖΑ- να υιοθετούν τις ύβρεις, ότι, τάχα, οι Έλληνες«πνίγουν στην θάλασσα τους πρόσφυγες με τα pushback», κατηγορίες που εξεστόμισε γνωστή ακτιβίστρια, Ολλανδή δημοσιογράφος, εναντίον του πρωθυπουργού της χώρας και του ελληνικού λαού, που προστατεύει τα θαλάσσια σύνορα με τα στρατευμένα παιδιά του, στο Λιμενικό Σώμα των ακριτικών νησιών μας, που αγωνίζονται, καθημερινά, προκειμένου να εμποδίσουν την παραβίαση των συνόρων από τα πλήθη των παράνομων μεταναστών που εξαποστέλλει ο Ερντογάν κατά της Ελλάδας και της Ε.Ε. 

Έτσι, ανεχόμενοι- και ακόμα χειρότερα- υιοθετώντας τις ύβρεις της Ολλανδής δημοσιογράφου, και σχολιάζοντας αρνητικά τον πρωθυπουργό της Ελλάδας για την οξεία και αποστομωτική απάντηση που έδωσε στην θρασεία και ιταμή επίθεση που δέχτηκε, εντός του Μαξίμου και μπροστά στον φιλοξενούμενο πρωθυπουργό της Ολλανδίας, εμφανίζονται ως συνήγοροι του Ερντογάν, ο οποίος βρήκε την ευκαιρία να επαναλάβει την γνωστή προπαγάνδα του κατά της Ελλάδας. Και ως παθιασμένος «μνηστήρας» της… Πηνελόπης- Κυβερνητικής Εξουσίας ο Αλ.Τσίπρας, επιχειρεί να εισδύσει…στον κοιτώνα της, με, δήθεν, συναινετικές πονηριές: προτείνοντας, την μια φορά, Υπουργό Υγείας, κοινής αποδοχής, την άλλη φορά Επιτροπή επιστημόνων, κοινής αποδοχής. Και επειδή, στην κοινοβουλευτική Δημοκρατία η πλειοψηφία κυβερνά και η μειοψηφία ελέγχει, θα ήταν για την Ν.Δ., ως κόμματος ευθύνης ( η οποία πλειοψήφησε στις πρόσφατες εκλογές κερδίζοντας την αυτοδυναμία και η οποία απολαμβάνει- δημοσκοπικά- υψηλά ποσοστά λαϊκής αποδοχής), ομολογία αποτυχίας και μόνον εάν, απλώς, έμπαινε στην συζήτηση μιας τέτοιας πρότασης, η οποία θα πρόσβαλε τους πολίτες που την ψήφισαν και θα υπονόμευε την ενότητα του κόμματος της Ν.Δ. 

Και αφού το «δόλωμα» του Αλ. Τσίπρα προκάλεσε, μόνον, τα μειδιάματα των αποδεκτών του, ο επίδοξος «μνηστήρας» της Πηνελόπης- Εξουσίας, έριξε, ακόμα μια «ντουφεκιά στου…Καραγκιόζη τον γάμο»: « εάν δεν μπορείτεπαραιτηθείτε», για να αναλάβω εγώ, που είμαι… «μάγκας και σεβνταλής» για την…Πηνελόπη! 

Επί ματαίω, όμως, τόση ασυγκράτητη επιθυμία για τα κάλλη της…πολύφερνης νύμφης! Τα σημάδια από το μέλλον δεν είναι, καθόλου, ευοίωνα: η Πηνελόπη παραμένει πιστή στον Οδυσσέα και ο Οδυσσέας είναι ζωντανός και έρχεται έτοιμος και δυνατός για την… «Μνηστηροφονία»! 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey