Οι «Μακεδονομάχοι» του 2018-2019, τέλειοι κυβιστητές σήμερα

19/10/2020 - 12:19 Ενημερώθηκε 19/10/2020 - 12:19

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ως πρωθυπουργός, έλεγε το 1993 ότι το όνομα που θα λάβουν τα Σκόπια δεν έχει μεγάλη σημασία αφού «σε δέκα χρόνια, δεν θα το θυμάται κανείς». Το θέμα, Σκόπια και Μακεδονία, έγινε αιτία της πτώσης της Κυβέρνησής του, μετά διαμάχη επ’ αυτού με τον Υπουργό Εξωτερικών Αντώνη Σαμαρά, που έτσι αυτοανακηρύχθηκε, σύγχρονος «Μακεδονομάχος». Τούτο, του προικοδότησε μεγάλη πολιτική καριέρα, φτάνοντας τον περίπου 20 χρόνια μετά, πρωθυπουργό της χώρας.

Έκτοτε πέρασαν 25 χρόνια, η Ν.Δ. άλλαξε πολλούς αρχηγούς, αλλά και παγίωσε τη θέση της ως προς την ονομασία των Σκοπίων. Για τούτο, με πίστη εργάστηκε η Ντόρα Μπακογιάννη, (Υπουργός Εξωτερικών επί Κώστα Καραμανλή, 2006-2009), κόρη του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, αδελφή Κυριάκου.

Αρχές του 2018, όταν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ διαπραγματευόταν με τα Σκόπια, ο αρχηγός Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλώντας στους τομεάρχες της Ν.Δ., προέβαλε τη σχετική θέση της: «σύνθετη ονομασία, erga omnes, χωρίς αλυτρωτισμό».

Όμως αυτό το «σύνθετη ονομασία», η ακροδεξιά, «μακεδονομαχική» πτέρυγα της Ν.Δ. (κοινοβουλευτική, κομματική), με τίποτα δεν αποδεχόταν. Ο Κυριάκος, προσβλέπων στον Πρωθυπουργικό θώκο, ακολούθησε τα «θέλω» της πτέρυγας αυτής, προτάσσοντάς τα, στην αντιπολιτευτική του πολιτική. Με την ανοχή του, ξεκίνησαν κάθε είδους κιτς γεγονότα, με «αυθόρμητες» συγκεντρώσεις, συλλαλητήρια των ποικίλης ιδεολογίας σύγχρονων «μακεδονομάχων», περικεφαλαίες, ήλιους της Βεργίνας, βουκεφάλες, θούρια ως «μη παραχαράζετε την Ιστορία, η Μακεδονία είναι μία» και οτιδήποτε άλλο αλλοπρόσαλλο που βέβαια πλήγωνε την ελληνική κοινωνία, όμως φούσκωνε τα πανιά της Ν.Δ. προς την κυβερνητική εξουσία και μάλιστα αυτοδύναμα.

Διχασμός, μίσος, αφορισμοί, χαλασμένες φιλίες (προσωπικά, ατυχώς, γεύθηκα και αυτό, αφού δεν ανταποκρίθηκα σε πρόσκληση «φίλου» να πάω στο συλλαλητήριο), κινητοποιήσεις, συλλαλητήρια κι άλλα τόσα για να κερδίσει ψήφους η Ν.Δ. Αυτή, που ευθυνόταν κυρίως, για το πολύχρονο διπλωματικό τέλμα της ονομασίας, της σήμερα Βόρειας Μακεδονίας.

Οι νέο-«Μακεδόνες» απειλούσαν τηλεφωνικά κι όχι μόνο, έστελναν σφαίρες ταχυδρομικά σε υπουργούς και βουλευτές, προπηλάκιζαν, έσπαγαν επιχειρήσεις. Στις περιοδείες για τις εκλογές την Άνοιξη 2019 (ευρωβουλής, περιφερειών και δήμων), έγιναν πολλά ως, καθυβρίσεις κυβερνητικών, εκφοβισμοί βουλευτών, απειλές κατά υποψηφίων Δημάρχων και συμβούλων ΟΤΑ, κ.άλ. Όλα αυτά βέβαια, ποτέ δεν καταδικάστηκαν απ’ τον αρχηγό του κόμματος των «νοικοκυραίων». Τον Κυριάκο Μητσοτάκη, που στη συζήτηση στο Κοινοβούλιο για την κύρωσή της συμφωνίας των Πρεσπών τον Ιανουάριο 2019, χαρακτήρισε αυτήν «εθνική ήττα και εθνικό λάθος». Ακόμη, που σ’ άλλη συνεδρίαση στη Βουλή, διακήρυττε ότι ως κυβέρνηση, αυτός θα κρατούσε στα χέρια του το όπλο, του βέτο, κατά της προσχώρησης της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ και Ε.Ε.

Στη βάση, του «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα», άσχετα αν οι Έλληνες ταλαιπωρούταν, ταλανιζόταν, και εν τέλει υπέφεραν, ο αρχηγός έτσι υλοποιούσε οσημέραι το μακιαβελίστικο στόχο του.

Όλα αυτά ανέχθηκε η ΝΔ του Κυριάκου εκμεταλλευόμενη το πατριωτικό αίσθημα των Ελλήνων των οποίων υπέκλεψε τελικά τη ψήφο, μάλιστα τόσο ώστε να κατακτήσει την Κυβέρνηση με αυτοδυναμία (Θέρος 2019). Και ήρθε η ώρα, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος να υλοποιήσει τις αντιπολιτευτικές του διακηρύξεις σχετικά με τη Βόρεια Μακεδονία. Τις υλοποίησε; Την απάντηση, μας δίνει ο Πρωθυπουργός της Βορ. Μακεδονίας Ζόραν Ζάεφ, την ημέρα της επίσκεψης του (16η Σεπτεμβρίου) στο Μέγαρο Μαξίμου, που έκρυψαν επιμελώς απ’ τα ΜΜΕ. Μιλώντας στο Euronews, τόνισε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης «έδωσε μάχες για εμάς, μάχες για το ευρωπαϊκό μας μέλλον, για τη συμμετοχή στο ΝΑΤΟ, και είμαι πολύ ευχαριστημένος». Προσέθεσε δε ότι για ανταλλαγή απόψεων σε σειρά ζητημάτων έχει επικοινωνήσει αρκετές φορές με τον Κυρ. Μητσοτάκη. Τέλος, πως, όσα έκανε αυτός, από τότε που έγινε πρωθυπουργός της Ελλάδας είναι «μόνο θετικά για τη Βόρεια Μακεδονία».

Η τέλεια κυβίστηση (κωλοτούμπα) της Ν.Δ.! Και ο Κυριάκος υπέροχος κυβιστητής.

Έτσι σε ενάμισι μόνο χρόνο, ως Πρωθυπουργός, δικαίωσε πανηγυρικά τον πατέρα του, ως προς την ρήση του, του 1993.

Η του Ζ. Ζάεφ δήλωση, ως λυδία λίθος, αποκάλυψε την απόλυτη των πραγμάτων αλήθεια. Την ολόγυμνη αλήθεια που φανέρωσε, την παντελή αναξιοπιστία της Ν.Δ. και κυρίως του αρχηγού της.

Κερασάκι στην τούρτα ήρθε, το κοινό ανακοινωθέν απ’ τη Θεσσαλονίκη, των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδος και ΗΠΑ (επισκέφτηκε τη χώρα μας την 28 Σεπτεμβρίου), που ομιλούσε περί «ιστορικής» συμφωνίας. Και τότε στη Ν.Δ., έγινε το σύστριγκλο!!, έτσι που εκ των υστέρων απαλείψανε το «ιστορική». Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Πέτσας «διορθώνων» τα αδιόρθωτα, ομίλησε περί «αβλεψίας» <https://www.koutipandoras.gr/article/iistoriki-ablepsia-toy-stelioy-petsa> και «εκ παραδρομής». Τέλος, τώρα πια το Βόρεια Μακεδονία, και με τη ΝεοΔημοκρατική βούλα και ασφαλώς τις ευλογίες των νέο-«Μακεδονομάχων» της, είναι πανίσχυρο.

«Έξεστι τη συντηρητική παρατάξει εξαπατάν». Συνηθίζει το κόμμα των «νοικοκυραίων» να εξαπατά και έτσι να υποκλέπτει τη ψήφο του Λαού. Η πλέον χαρακτηριστική εξαπάτηση απ’ αυτή, του Ελληνισμού ολόκληρου, έγινε προ αιώνος.

Όταν ο Ελληνικός Στρατός με μπροστάρη τον εθνάρχη Ελευθέριο Βενιζέλο, τη λαμπρή περίοδο 1910-1920 δημιουργούσε την Ελλάδα των δύο ηπείρων και των πέντε θαλασσών (συνθήκη των Σεβρών), υπήρχαν στρατιώτες που πολεμούσαν συνέχεια, οκτώ χρόνια.

Οι του Λαϊκού κόμματος (το πρόγονο κόμμα της ΝΔ) στις εκλογές του Νοέμβρη 1920 με σύνθημά τους, «ψηφίστε μας να σας γυρίσουμε τα παιδιά σας πίσω», που ως φωνή σειρήνων χάιδεψε και μάγεψε τους Έλληνες, τους εξαπάτησαν. Ψήφισαν μαζικά το Λαϊκό κόμμα. Ακόμα και αυτόν το θριαμβευτή της συνθήκης των Σεβρών, Βενιζέλο, δεν έβγαλαν βουλευτή! Και τι έγινε μετά; Όχι μόνο δεν τα γύρισαν τα παιδιά πίσω, αλλά οι άφρονες αρχηγοί του Λαϊκού κόμματος, Γούναρης και οι συν αυτώ, τα οδήγησαν στην εκστρατεία κατάληψης της Αγκύρας!, όπου δυστυχώς άφησαν τα κόκαλά τους. Η τραγωδία, η άφατη! Η καταστροφή η Μικρασιατική.

Στην τότε κυβίστηση του κόμματος των «νοικοκυραίων» υπήρξε ο όλεθρος. Στη σημερινή, ευτυχώς δεν υπάρχει κάτι το αρνητικό. Αντίθετα. Το γεγονός ότι στον εναέριο χώρο της Βόρειας Μακεδονίας πετά κατοπτεύουσα η Πολεμική μας Αεροπορία, από μόνο του καθομολογεί τη σημασία της Συμφωνίας των Πρεσπών. Με άλυτο ακόμη το πρόβλημα αυτό, σήμερα την κατόπτευση θα έκαναν τα Τουρκικά πολεμικά. Θα μπορούσαμε να αντέξουμε κάτι τέτοιο στην εποχή του Oruc Reis και όλης της νέο-οθωμανικής του νέο-Σουλτάνου Ερντογάν πολιτείας, του περασμένου καλοκαιρού; Τούτο, πάντως δεν αποτελεί ρητορική ερώτηση…

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey