Οι λαοί δεν θέλουν πολέμους

04/10/2022 - 11:30

Η Ρωσία, ένα κράτος των 150 εκατομμυρίων κατοίκων κήρυξε τον πόλεμο εναντίον της Ουκρανίας των 40 εκατομμυρίων κατοίκων. Ένας από τους σοβαρούς λόγους που δεν μπόρεσε ακόμα να την υποτάξει είναι και το ότι ο Ρώσικος λαός δεν θεωρεί εχθρούς τους Ουκρανούς.

Πριν λίγες μέρες στη γειτονική μας Τουρκία των 83 εκατ. κατοίκων έγινε γκάλοπ σ' όλη τη χώρα. Το ερώτημα των δημοσκόπων ένα και μοναδικό: «Θεωρείτε τους Έλληνες εχθρούς;». Το 64% του τουρκικού λαού απάντησε ΟΧΙ. Απόδειξη ότι ο υβριδικός πόλεμος που άρχισε ο Ερντογάν και οι συν αυτώ δεν έχει απήχηση στο λαό και αυτό είναι σημαντικό. Ωστόσο όταν ο Ερντογάν κηρύξει πόλεμο κατά της Ελλάδας αναγκαστικά αυτοί οι φιλήσυχοι Τούρκοι θα πολεμήσουν.

Μυστικές υπηρεσίες

Όπως λέγεται σήμερα οι «καλύτερες» μυστικές υπηρεσίες είναι η Μοσάντ του Ισραήλ, και ΜΙ6 της Αγγλίας. Από την παρακολούθηση των Μυστικών υπηρεσιών δεν εξαιρούνται ούτε οι βασιλιάδες.

Για την παρακολούθηση του τηλεφώνου του κ. Ανδρουλάκη υπήρχαν 6 υπογραφές και αυτή της Εισαγγελέως Εφετών. Αν τις 6 υπογραφές τις αυξήσουμε σε 36 δεν διασφαλίζεται η προστασία των πολιτών. Πριν τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο Άγγλοι «αριστοκράτες» και ένας υπουργός από το 1930-1950 έδιναν πληροφορίες στη Σοβιετική Ένωση και όταν τους ανακάλυψαν αυτομόλησαν στη Μόσχα. Έναν από αυτούς οι Σοβιετικοί τον έκαναν γραμματόσημο. Ο βασιλιάς Εδουάρδος, θείος της Ελισάβετ, αδελφός του πατέρα του Γεώργιου, υποχρεώθηκε να παραιτηθεί από το θρόνο, όχι γιατί παντρεύτηκε την δις διαζευγμένη Αμερικανίδα Σίμσον, αλλά γιατί ήταν Γερμανόφιλος και θαυμαστής του Χίτλερ. Όταν η πατρίδα του η Αγγλία, η Αμερική, η Ελλάδα, η Γαλλία, η Νέα Ζηλανδία, Αυστραλία κλπ. ήταν κατά του Άξονα Γερμανίας, Ιταλίας, Ιαπωνίας αυτός συμπαθούσε τους Ναζί. Τέλος ουδείς εξαιρείται από τις παρακολουθήσεις όταν υπάρχουν στοιχεία. Ας σοβαρευτούμε.

Γερμανοί αξιωματικοί-Βέλγοι δικαστές

Υπήρχε ένας άγραφος νόμος στο Γερμανικό στρατό, μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, οι ανώτεροι και κατώτεροι αξιωματικοί να χάνουν προσωρινά τους βαθμούς τους και να κατεβαίνουν στο επίπεδο του φαντάρου.

Μ' αυτή την ιδιότητα περνούσαν ένα χρονικό διάστημα σε μονάδες που δεν διοικούσαν για να ξαναζήσουν τη ψυχολογία και την εκπαίδευση του στρατού από την κατώτατη βαθμίδα. Νομίζω ότι δεν χρειάζονται άλλες διευκρινήσεις. Αφορμή για αυτό το σχόλιο μου έδωσε η απόφαση των Βέλγων δικαστών να ζήσουν σταδιακά ένα διήμερο εντός των φυλακών ως απλοί «κρατούμενοι».

Μόνον εκ του σύνεγγυς μπορούν να διαπιστώσουν πως λειτουργούν σήμερα τα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας τους.

Της δικαιοσύνης με αγάπη

Σας είχα ενημερώσει πριν μερικούς μήνες ότι η ηγεσία της Δικαιοσύνης απέλυσε 13-15 δικαστές όλων των βαθμίδων ως ανεπαρκείς. Αυτό έγινε για πρώτη φορά. Πρόσφατα η εισαγγελεύς του Αρείου Πάγου, αν δεν κάνω λάθος, εκφράζει τα συγχαρητήρια της σε ομάδα δικαστών που απεφάσισαν να εγκαταλείψουν το σώμα γιατί δεν μπορούσαν ν' ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους, για διαφόρους λόγους.

Αφού όμως με την ανεπάρκεια τους ταλαιπώρησαν επί σειρά ετών τον Έλληνα πολίτη που τους μισθοδοτούσε. Είναι, θέλω να πιστεύω, γνωστή η μεγάλη μου αγάπη προς τη νομική επιστήμη, γι' αυτό και έκανα κόρη δικηγόρο. Το είχα απωθημένο. Θεωρώ τη νομική επιστήμη την κορωνίδα των επιστημών και μακάρι ένα από τα πέντε εγγόνια μου να αποφασίσει να την υπηρετήσει.

Αυτή η αγάπη, λατρεία θα την έλεγα, ξεκίνησε από τα χρόνια της εφηβείας μου, αλλά τότε δεν είχα την πνευματική επάρκεια για να την ακολουθήσω. Έκτοτε όμως και μέχρι σήμερα την παρακολουθώ σαν παλιά αγαπημένη και ενίοτε την «μαλώνω» από ενδιαφέρον και αγάπη. Ευτυχώς πήρα μια μικρή γεύση απ' την Πάντειο, αλλά φαίνεται η λαχτάρα δεν ικανοποιήθηκε. Παρακαλώ θερμά ανεχτείτε τις εξομολογήσεις μου, είχα ανάγκη να το κάνω.

Πανεπιστημιακή Αστυνομία

Βεβαίως τα Πανεπιστήμια είναι «χώροι ελεύθερης διακίνησης ιδεών, παραγωγικής σκέψης αριστείας και καλλιέργειας ακαδημαϊκού και δημοκρατικού ήθους», όπως ορθά απεφάνθη η Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Κρήτης. Αλλά.... Την Πανεπιστημιακή Αστυνομία δεν την επέβαλλε η κυβέρνηση Μητσοτάκη, την επέβαλαν ορισμένες δυναμικές αναρχικές μειοψηφίες, ορισμένοι Πρυτάνεις με τις ανίερες συμμαχίες, η αδιαφορία και ανοχή μιας μεγάλης μερίδας των καθηγητών, η καθολική σιωπή της πλειοψηφίας των φοιτητών που επέτρεψαν σε άναρχες ομάδες κουκουλοφόρων να αλωνίζουν στα πανεπιστήμια και το Κράτος που ανέχτηκε τόσα χρόνια την ανομία. Θέλετε παραδείγματα;

Το 2013 το Νοέμβριο φοιτητές έχτιζαν την πόρτα του γραφείου του Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Το 2006 το Νοέμβριο φοιτητές εισέβαλαν στο γραφείο του αντιπρύτανη Θανάση Καραμπίνη τον έβγαλαν έξω με τη βία και έχτισαν την είσοδο.

Τον Ιούνιο του 2008 ομάδα αναρχικών εισέβαλαν στην αίθουσα που συνεδρίαζε η Σύγκλητος του ΑΠΘ χτύπησαν στο κεφάλι τον πρύτανη Αναστάσιο Μάνθο ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για νοσηλεία.

Το 2017 ο καθηγητής Άγγελος Συρίγος έπεφτε θύμα άγριου ξυλοδαρμού στο Πάντειο.

Το 2018 το Μάρτιο περιέλουσαν με μπογιές την καθηγήτρια Μαίρη Μπότση.

Υπάρχουν ακόμα πλήθος άθλων των δειλών κουκουλοφόρων που εκμεταλλεύονται την δειλία, τον ωχαδελφισμό, την αδιαφορία των παραγόντων, την ιδιοτέλεια ορισμένων, την συμπάθεια μερικών και παρανομούν.Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey