Οι γυρολόγοι της πολιτικής

26/02/2019 - 15:32 Ενημερώθηκε 26/02/2019 - 15:34

Οι γυρολόγοι στην πολιτική είναι οι βουλευτές που εκλέγονται από τους ψηφοφόρους σε συγκεκριμένο κόμμα, το εγκαταλείπουν και προσχωρούν σε άλλο γράφοντας στα παπούτσια τους τον εντολοδόχο λαό. Αυτό το κάνουν για να βρίσκονται το πλείστον με το κυβερνών κόμμα ή μετακινούνται σε άλλο, προκειμένου να εξασφαλίσουν την εκλογή τους. Στην προκειμένη περίπτωση ευθύνη στην υποβάθμιση της πολιτικής έχουν και οι αρχηγοί των κομμάτων που παρέχουν στέγη στα πολιτικά ρετάλια.

Οι γυρολόγοι της πολιτικής (2)

Δέχομαι ότι ένας βουλευτής που εκλέχτηκε με ένα κόμμα μπορεί να μετατοπιστεί σε άλλο σε δύο μόνον περιπτώσεις:

Α) Όταν το κόμμα απεμπολήσει τις προγραμματικές του δηλώσεις και υιοθετήσει άλλη πολιτική ιδεολογία.

Β) Αν ο βουλευτής αλλάξει πολιτικό προσανατολισμό. Δηλαδή αν από νεοφιλελεύθερος γίνει αριστερός ή το αντίθετο, από Συριζαίος γίνει νεοδημοκράτης ή από ΚΚΕ Συριζαίος και το αντίθετο. Όταν τα έχουμε δει!

Αλλά με την προϋπόθεση να παραδώσει την έδρα στο κόμμα που εκλέχτηκε και να οδεύσει προς Εμμαούς ή όπου θέλει.

Οι γυρολόγοι της πολιτικής της τελευταίας τετραετίας κουβάλησαν και τη βουλευτική έδρα στις πολιτικές διαδρομές τους πλην δύο εξαιρέσεων: Του Γαβριήλ Σακελλαρίδη και της Βασιλικής Κατριβάνου. Αμφότεροι εκλέχτηκαν με το ΣΥΡΙΖΑ διαφώνησαν με την πολιτική του, παραιτήθηκαν και απήλθαν. Τις θέσεις τους κατέλαβαν ο Γ. Κυρίτσης και Χρ. Βερναρδάκης. Αυτούς τους δύο αξιοπρεπείς πολίτες τους σέβομαι. Αυτοί οι δύο, Σακελλαρίδης και Κατριβάνου, έσωσαν την τιμή του πολιτικού κόσμου.

Η δύναμη των κομμάτων

Έχω γράψει πριν από αρκετό καιρό ότι επιθυμώ η εκάστοτε εκλεγμένη κυβέρνηση να εξαντλεί την τετραετία. Αυτό επιθυμώ και τώρα ανεξάρτητα απ’ αυτό που επιθυμεί ο κ. Μητσοτάκης ή ο κ. Τσίπρας.

Οι κυβερνήσεις εκλέγονται για μια 4ετία και η 4ετία πρέπει να εξαντλείται. Επειδή εντός του 2019 θα έχουμε εκλογές στους ΟΤΑ, ευρωεκλογές και εθνικές, θα παραθέσω μερικά στατιστικά στοιχεία για να τα έχετε υπόψη:

            ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2015 (ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ)                                ΣΗΜΕΡΑ

ΣΥΡΙΖΑ  145         145

ΝΔ          75         78

Χρυσή Αυγή       18         16

ΔΗΣΥ (ΠΑΣΟΚ)   17         19

ΚΚΕ        15         15

ΠΟΤΑΜΙ               11         0

ΑΝ.ΕΛ.  10         0

Έν. Κεντρώων    9          5

ΣΥΝΟΛΟ              300       287

Οι υπόλοιποι 22 έγιναν πρώτα ανεξάρτητοι, ορισμένοι μεταπήδησαν σ’ άλλα κόμματα και άλλοι είναι σε αναμονή…

Το ύψος της βροχής

Αισίως φτάσαμε στις 43 ίντσες στον Παπάδο. Εφέτος καταρρίψαμε ρεκόρ στις βροχοπτώσεις. Με πρωταθλητή εδώ και πολλά χρόνια συνεχώς το λεκανοπέδιο του Ευεργέτουλα, η Γέρα έρχεται δεύτερη στις βροχοπτώσεις. Και περιμένουμε ακόμα.

Η αχαριστία

Ο κ. Τσίπρας, ο πρωθυπουργός της χώρας, ήρθε να επαληθεύσει την αρχαία διαπίστωση την αχαριστία του ευεργετηθέντος.

Ο πρώτος που γεύτηκε την αχαριστία του κ. Τσίπρα ήταν ο τότε πρόεδρος του Συνασπισμού και μέντορας του κ. Αλέκος Αλαβάνος. Ενώ το κόμμα είχε επιλέξει ως υποψήφιο Δήμαρχο Αθηναίων τον Μιχάλη Παπαγιαννάκη, έναν συνεπή δημοκράτη, ο πρόεδρος έχρισε υποψήφιο τον Αλέξη Τσίπρα, έναν νεαρό που δεν τον ήξερε κανένας. Ίσως τον γνώριζαν και δεν είμαστε δίκαιοι, οι συμμαθητές τους στο Πολυτεχνείο, γιατί είχε διακριθεί στις καταλήψεις της Σχολής. Ήταν ένα σπορ χωρίς συνέπειες…

Η δεύτερη ομάδα που δοκίμασε την αχαριστία του κ. Τσίπρα ήταν οι φίλοι και συμμαθητές από τα χρόνια των σπουδών του. Σακελλαρίδης και αρκετοί άλλοι.

Και ο τρίτος είναι ο Καμμένος, αυτός που είναι, που του πρόσφερε τη δυνατότητα να σχηματίσει κυβέρνηση και να γίνει πρωθυπουργός. Κατηγορεί ο κ. Τσίπρας τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως νεοφιλελεύθερο και ακροδεξιό. Εκείνος συγκυβερνούσε επί τέσσερα χρόνια με τους ΑΝΕΛ τους δεξιούς της δεξιάς, και τα πήγαινε μια χαρά. Αλλά, λέει ο λαός, σε αυτό τον κόσμο πληρώνονται όλες οι αμαρτίες. Προσωπικές και πολιτικές. Και που είσαι ακόμα…

Η δύναμη των προσώπων

Οι Δήμοι Θέρμη και Πανόραμα της Θεσσαλονίκης απ’ τους πλουσιότερους της περιοχής ψηφίζουν τις τρεις τελευταίες τετραετίες τους ίδιους δημάρχους. Ο ένας ανήκει στο τέως ΠΑΣΟΚ και ο άλλος στη ΝΔ. Τα πρόσωπα λαμπρύνουν έναν δήμο και όχι τα εκάστοτε αφηρημένα κόμματα. Την παραπάνω πληροφορία κάπου τη διάβασα ή την άκουσα. Δεν θυμάμαι πια. Την αναπαράγω γιατί με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο. Επιμένω στα πρόσωπα που είναι επιτυχημένα στο κύριο επάγγελμα, ανεξάρτητα σε ποιο κόμμα ανήκουν. Στις αυτοδιοικητικές εκλογές δεν ψήφισα ποτέ κομματικά, επέλεγα πρόσωπα. Δεν ισχυρίζομαι ότι δεν απογοητεύτηκα από ορισμένους. Υπήρξαν και εξακολουθούν να είναι ηθικά πρόσωπα, αλλά δεν είχαν τις διοικητικές και οργανωτικές ικανότητες για το αξίωμα που επιλέχτηκαν. Αυτό απεδείχθη στην άσκηση της Αρχής.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey